VICEPREMIERUL ANA BIRCHALL: Întâlniri bilaterale, în marja Forumului Economic de la Davos

M.I.
Internaţional / 24 ianuarie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Vicepremierul Ana Birchall a avut ieri, în contextul prezenţei sale la Forumul Economic de la Davos, o serie de întrevederi cu oficiali străini, printre care Tony Blair - fostul premier al Marii Britanii, secretarul general al OCDE, Angel Gurria, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, precum şi miniştrii de externe din Japonia, Canada şi Republica Moldova.

În mai multe postări pe pagina sa de Facebook, Ana Birchall afirmă că pe agenda discuţiilor cu ministrul nipon de externe, Taro Kono, s-au aflat teme relevante din perspectiva relaţiei strategice dintre România şi Japonia, precum aprofundarea schimburilor politico-diplomatice, extinderea cooperării economice şi atragerea investiţiilor japoneze în economia noastră.

De asemenea, în cadrul întrevederii cu Tudor Ulianovschi, ministrul afacerilor externe şi integrării europene din Republica Moldova, vicepremierul român a reiterat faptul că "parcursul european al Republicii Moldova este un proces ireversibil, susţinerea sa reprezentând una dintre priorităţile majore ale Preşedinţiei române a Consiliului UE". "Acesta va continua să constituie un obiectiv major pentru Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă şi după încheierea mandatului României la Preşedinţia rotativă a Consiliului UE", a scris Birchall pe pagina de socializare, realatează Agerpres.

La discuţiile cu Chrystia Freeland, ministrul afacerilor externe din Canada, vicepremierul român spune că a reiterat importanţa relaţiei transatlantice pentru ţara noastră, în special din perspectiva dialogului cu Canada, "care s-a dovedit esenţial în perioadele mai dificile marcate de încercări sau elemente perturbatoare" şi i-a mulţumit pentru sprijinul pe care Canada îl acordă României pentru candidatura la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

"Am avut un dialog excelent cu secretarul general al OCDE, Angel Gurria, în cadrul căruia am reafirmat importanţa pe care prim-ministrul Viorica Dăncilă şi Guvernul României o acordă obiectivului de aderare a României la Organizaţie. Am exprimat, de asemenea, speranţa ca Argentina şi România, statele candidate cel mai bine pregătite în acest moment, să poată beneficia de solidaritatea de facto şi de jure a statelor membre OCDE necesară continuării procesului de extindere", a scris pe Facebook Ana Birchall.

Vicepremierul menţionează că a avut o întrevedere şi cu Antonio Guterres, secretarul general al ONU, cu Tharman Shanmugaratnam - viceprim-ministrul Republicii Singapore, precum şi cu Miroslav Lajèak - ministrul afacerilor externe al Slovaciei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La multi ani Romania!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb