Vicepremierul Borc a prezidat Consiliul de Cooperare Economică Româno-German

Andrei Stan
Internaţional / 14 decembrie 2015

Vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, şi Iris Gleicke, secretar de stat parlamentar în Ministerul Federal al Economiei şi Energiei, au prezidat la Berlin cea de a IX-a sesiune a Consiliului de Cooperare Economică Româno-German, transmite astăzi un comunicat de presă remis redacţiei.

Cu acest prilej, a fost analizat stadiul relaţiilor economice şi comerciale dintre România şi Germania şi au fost identificate soluţii pentru dinamizarea acestora.

Membrii Consiliului de Cooperare Economică Româno-German au discutat o serie de modalităţi de încurajare a investiţiilor germane în România şi de diversificare a proiectelor de cooperare economică atât pe piaţa comunitară cât şi pe pieţe extra-europene, inclusiv în sistemul de formare profesională de tip dual, care va contribui la dezvoltarea sustenabilă a investiţiilor germane în România.

"Demnitarul român şi-a manifestat dorinţa de intensificare a colaborării în domeniul high tech, prin implementarea elementelor inovatoare, astfel încât creşterea competitivităţii firmelor din ambele state să determine creşterea competitivităţii industriei europene", precizează sursa citată.

Cu acest prilej, au fost stabilite intensificarea schimbului de misiuni economice, a participărilor la târguri şi expoziţii organizate în ambele ţări, a schimburilor de expertiză în activitatea sistemelor camerale bilaterale, precum şi eficientizarea platformei de dialog interguvernamental. Costin Borc a propus ca următoarea reuniune să aibă loc la Bucureşti, în a doua jumătate a lunii septembrie sau la începutul lunii octombrie 2016.

Potrivit comunicatului, Germania este primul partener comercial al României, cu care se derulează 20% din comerţul exterior al României, aspect subliniat de creşterea schimburilor comerciale bilaterale în medie cu 8-10% în cursul ultimilor şase ani. În 2014 s-a atins nivelul record de 21,3 miliarde de euro (din care exportul românesc 10,1 miliarde de euro, iar cel german 11,2 miliarde de euro). Potrivit datelor statistice BNR din 30 septembrie 2015, Germania este unul dintre principalii investitori în economia românească (circa 7 miliarde euro).

Din delegaţia română condusă de ministrul Costin Borc au făcut parte reprezentanţi ai ministerelor Economiei, Afacerilor Externe, Energiei, Transporturilor, Finanţelor Publice, Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Asociaţiei ARIES, ai companiilor CNADR şi SN CFR SA precum şi ai Ambasadei României la Berlin.

Delegaţia germană, condusă de Iris Gleicke, secretar de stat parlamentar în Ministerul Federal al Economiei şi Energiei, a inclus reprezentanţi ai Comitetului pentru Relaţiile cu Estul al Economiei Germane, Asociaţiei oamenilor de afaceri germani pentru comerţul cu Europa de est, ai Organismului german de stat pentru promovarea comerţului şi investiţiilor, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, reprezentanţi ai Asociaţiei oamenilor de afaceri pentru promovarea economiei materiale, achiziţiilor şi aspectelor logistice, ai Camerei de comerţ româno-germane din Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai unor firme germane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb