Vicepreşedintele Asociaţiei Grânarii: "Supărarea noastră a pornit de la faptul că Ucraina a dorit să vorbească cu noi şi nu a primit un răspuns"

G.D.
Miscellanea / 18 aprilie 2023

Vicepreşedintele Asociaţiei Grânarii: "Supărarea noastră a pornit de la faptul că Ucraina a dorit să vorbească cu noi şi nu a primit un răspuns"

Vicepreşedinte Asociaţiei Grânarii, Tiberiu Stan, afirmă că supărarea fermierilor a pornit şi de la faptul că Ucraina a dorit să vorbească cu ei, dar nu a primit răspuns de la autorităţile noastre. El a mai precizat că Uniunea Europeană trebuie să înţeleagă că drepturile românilor trebuie protejate, informează News.ro.

Tiberiu Stan a declarat, astăzi, că fermierii nu contestă buna credinţă a ministrului Agriculturii, precizând însă că este vorba de mai mult.

"Noi nu contestăm şi nu am contestat buna credinţă a ministrului, însă spunem că nu este suficient. Uniunea Europeană, prin Comisia Europeană, ne-a ignorat interesele timp mai mult de un an. A rezolvat de jur împrejur interesele tuturor, mai puţin ale fermierilor din Europa de Est. Prin urmare, solicităm domnului ministru să fie mult mai vocal, să comunice mult mai bine, pentru că poate face unele lucruri, dar oamenii nu ştiu ce face el şi de fiecare dată când am vorbit cu el i-am solicitat să facă publice toate aceste adrese, tot ceea ce faceţi, ca lumea ştie şi să urmărească. Nu s-a întâmplat acest lucru. În ceea ce priveşte activităţile noastre pentru este clar că este nevoie de mult mai mult, am iniţiat acel protest pentru a pune mai mare presiune pe Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra problemei, iar imediat după protest am plecat în Polonia, unde am semnat un acord cu celelalte asociaţii din cinci ţări: Polonia, Bulgaria, Slovacia, Cehia. A lipsit Ungaria, a şasea ţară, şi prin acest acord, la masă şi cu ministrul Poloniei i-am solicitat să lucreze împreună cu celelalte cinci ţări pentru a solicita să ne fie reprezentate drepturile împreună. Toţi miniştrii, toţi premierii acestor şase ţări care sunt afectate de aceste fluxuri să lucreze împreună", a declarat Tiberiu Stan.

El a precizat că în urma recentului protest al fermierilor a fost obţinută o reacţie a autorităţilor.

"Se pare că obţinem o reacţie a instituţiilor, că au început să lucreze împreună. Astăzi avem acea negociere între Ucraina şi România. Se doreşte ca acea negociere să se coreleze şi cu celelalte state, pentru a ne reprezenta mult mai bine interesele. După cum aţi aflat săptămâna trecută, supărarea noastră a plecat de la faptul că Ucraina a dorit să vorbească cu noi de ceva timp şi nu a primit răspuns aici. De aici vine şi nemulţumirea noastră faţă de domnul ministru, cu care am lucrat destul de bine până acum. E nevoie de mai mult. Uniunea Europeană trebuie să înţeleagă că drepturile noastre trebuie protejate şi interesele cetăţenilor noştri şi ale fermierilor noştri", a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Grânarii.

El a mai afirmat că nu a fost luată nicio decizie de către Comisia Europeană pentru protecţia fermierilor.

"Cu toate că am avertizat de mai bine de un an şi Comisia Europeană şi Parlamentul European, prin şedinţe pe care le-am avut chiar şi în România, nu au fost reacţii. Din acest motiv, aceste ţări sunt nevoite să vină cu legislaţii doar din partea lor pentru că Comisia Europeană, care era responsabilă cu această legislaţie, de un an de zile nu a reacţionat absolut deloc în protecţia noastră. Nu s-a luat nicio măsură de protecţie pentru noi, ba chiar măsuri care ne-au expus enorm de mult prin scoaterea taxelor vamale. Noi susţinem şi Ucraina, înţelegem că trebuie să îi ajutăm, susţinem foarte mult şi integrarea în comunitatea europeană, considerăm că NATO şi comunitatea Europeană sunt cele mai bine lucruri care s-au întâmplat în ultimii 20 de ani. Ceea ce venim noi şi spunem că este nevoie de o negociere, o negociere mult mai hotărâtă din partea României prin fuzionarea cu celelalte state UE pentru a transmite acelaşi mesaj. Altfel, pentru Europa este comod să nu ne apere drepturile. Trebuie să le apărăm noi primii. E adevărat că acele legi nu sunt aplicabile într-o Europă Unită, dar nici ceea ce a făcut Comisia Europeană nu este în regulă. Prin urmare, cu aceste legi se poate face o presiune şi aşteptăm de la ministrul nostru să găsească şi o soluţie de înţelegere cu Ucraina, să spunem, limităm tranzitul la cât poate să care portul nostru în plus peste marfa românilor, dar să plecăm întâi de la interesele noastre de a ne putea exporta şi noi marfă, pentru că sunt ţară net exportatoare", a mai explicat Tiberiu Stan.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Suntem tara net exportatoare, exportam grau si importam paine si chifle congelate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb