Vicepreşedintele BCE: Imigranţii pot ajuta Europa în problema "sinuciderii demografice"

Alexandru Costea
Internaţional / 16 septembrie 2015

Vicepreşedintele BCE: Imigranţii pot ajuta Europa în problema "sinuciderii demografice"

Vitor Constancio, vicepreşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), consideră că, în acest moment, Europa se află într-o "sinucidere demografică" şi este nevoie de imigranţi pentru ca forţa de muncă să nu continue să scadă, potrivit Reuters.

Constancio consideră că unul dintre factorii ce opreşte creşterea economică a regiunii este "societatea îmbătrânită" şi forţa de muncă ce ar putea scădea în următoarele decenii. "Este o problemă gravă deoarece, în ultima perioadă, Europa a comis un fel de sinucidere demografică" a declarat fostul politician din Portugalia.

"Nu este suficient să promovăm naşterile pentru a schimba tendinţele demografice. Trebuie folosit şi ajutorul imigranţilor. Altfel, vom crea o problemă de creştere a economiei şi pentru viitoarele generaţii", a mai spus acesta.

Vicepreşedintele BCE avertizează că potenţialul creşterii economice a Europei este mic şi din cauza pieţei muncii ce se micşorează: "Creşterea potenţială este mică şi, în condiţiile actuale, ne temem că nu există şanse de schimbare".

Populaţia zonei euro a crescut anul trecut cu 0,25%, dar şapte din cele 19 state au avut o scădere a populaţiei. În schimb, populaţia Statelor Unite ale Americii a crescut cu 0,75%, iar Australia a avut o creştere de 1,4%.

Şomajul în cele 19 state ale zonei euro este în continuare ridicat, dar sunt diferenţe mari între state precum Grecia sau Spania şi ţări precum Germania.

Numărul şomerilor din Spania a crescut, în 2014, cu 1,8 milioane de persoane, în timp ce în Germania forţa de muncă a crescut cu 1,4 milioane de persoane, conform statisticilor oferite de Uniunea Europeană.

"Rata şomajului este de 11% în Europa, fapt ce destabilizează continentul. Valorile europene sunt erodate ca rezultat al fricii legate de şomaj", a mai adăugat Constancio.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb