VICTOR BOŞTINARU, EUROPARLAMENTAR: "România a ratat continuu organizarea dezbaterii privind viitorul UE"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 29 noiembrie 2017

"România a ratat continuu organizarea dezbaterii privind viitorul UE"

"România ar trebui să fie extrem de prezentă în cooperarea cu Bulgaria în timpul în care această ţară va deţine preşedinţia Consiliului UE"

Perioada pe care o parcurgem acum este, probabil, cea mai importantă din activitatea Parlamentului European, la fel va fi şi prima jumătate a lui 2018, potrivit domnului Victor Boştinaru, vicepreşedintele grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D), care adaugă că această importanţă vine din următoarele considerente: "După discursul de anul acesta al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în plenul Parlamentului, privind starea UE, am intrat în linie dreaptă pentru opţiunea strategică: încotro o va lua Uniunea - va fi o comunitate cu sau fără mai multe viteze, zona euro va avea sau nu Parlament propriu, diviziunile se vor adânci sau va fi regăsită solidaritatea şi va fi pus în practică cel mai înţelept şi echilibrat mesaj al preşedintelui Juncker privind o Europă a egalilor?".

Domnul Boştinaru a subliniat: "Mesajul lui Juncker este de departe cel mai echilibrat, cel mai realist, probabil singurul de natură să permită UE să evolueze ca un grup de 27 de state care îşi regăsesc solidaritatea în practică, nu doar în discursuri electorale, urmate de tentaţii hegemoniste sau de practici mai puţin solidare".

Europarlamentarul a adăugat: "Din păcate, România a ratat continuu organizarea dezbaterii privind viitorul UE, chiar dacă preşedintele nostru a răspuns pozitiv, că o va organiza. Lansarea dezbaterii «la calendele greceşti» nu ţine cont de ritmul şi agenda Parlamentului European".

Conform domnului Boştinaru, al doilea element foarte important de pe agenda Parlamentului European este faptul că încep discuţiile la nivel de Consiliu şi Comisie, cu probabilitatea prezentării bugetului UE în mai 2018. "România are un interes vital în acest sens, pentru că bugetul UE trebuie să fie expresia solidarităţii", a spus domnia sa, menţionând: "Avem interese ca acest buget să fie acoperitor pentru politicile UE, în special pentru continuarea într-o formă cât mai apropiată de cea actuală a politicilor de coeziune, a politicilor agricole comune - într-o manieră rezonabilă şi mai echilibrată cu fermierii din România, care rămân cu mult sub nivelul subvenţiilor din Europa Occidentală".

Totodată, europarlamentarul român a afirmat: "Nu în ultimul rând, un domeniu în care România are un interes urgent imperativ este apărarea europeană. UE a hotărât să-şi construiască un fond pentru apărare din 2020, iar România a aderat la cooperarea consolidată în domeniul securităţii, fiind o prezenţă extrem de activă şi respectată".

Mai există un domeniu în care România ar trebui să fie extrem de prezentă, spune Victor Boştinaru, precizând că este vorba despre cooperarea cu Bulgaria. "România ar trebui să fie extrem de prezentă în cooperarea cu Bulgaria, în timpul în care această ţară va deţine preşedinţia Consiliului, din 1 ianuarie 2018, pentru că ne interesează reuşita unui stat membru care a intrat odată cu noi în UE, la fel ca propria reuşită", a declarat domnia sa, adăugând: "Există o mare convergenţă între cele două preşedinţii, în ce priveşte agenda: de la buget, politică de coeziune, politică agricolă comună, la apărare, migraţie, Balcanii de Vest. Bulgaria a semnalizat că România este foarte activă în acest domeniu. Trebuie să facem o prioritate din agenda de integrare a UE către Balcanii de Vest".

În concluzie, domnia sa a subliniat că interesele noastre de stabilitate, de cooperare, se găsesc mai degrabă în Balcanii de Vest.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Romania a ratat continuu organizarea dezbateriii privind VIITORUL ROMANIEI !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb