VICTOR COSTACHE DESPRE ACUZAŢIA DE MALPRAXIS: "Trebuie să lăsăm Justiţia să-şi spună cuvântul"

M.I.
Politică / 29 octombrie 2019

Victor Costache (Sursă foto: Twitter)

Victor Costache (Sursă foto: Twitter)

Victor Costache, propus pentru a prelua portofoliul Sănătăţii în Guvernul Orban, a declarat marţi că are calitatea de suspect într-un dosar deschis în 2017 cu acuzaţia de malpraxis, iar Justiţia trebuie lăsată să îşi spună cuvântul.

"Am răspuns încă de la început şi vreau ca situaţia să fie foarte clară. Este un dosar care este în curs, acuzaţia este de malpraxis, deci trebuie să lăsăm Justiţia să-şi spună cuvântul. Dosarul a început în 2017 şi în momentul de faţă avocaţii vă pot spune cel mai bine. Am calitate de suspect şi în momentul de faţă toate expertizele mi-au fost favorabile. Am amintit în timpul audierilor (în comisiile de sănătate ale Parlamentului - n.r.) despre faptul că în România încă nu avem o lege a malpraxisului şi trebuie să vedem cum încurajăm medicii tineri să facă specialităţile chirurgicale grele", a explicat Costache, la Palatul Parlamentului, după ce a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, transmite Agerpres.

El a adăugat că informaţiile care au apărut în presă în legătură cu acuzaţiile care i se aduc, potrivit cărora a pus un diagnostic incorect şi nu a existat medic de gardă, sunt nefondate, iar o parte nici nu se găsesc în plângere.

"Diagnosticul nu a fost greşit. Medicul de gardă era la serviciu, au fost doi medici de gardă care au intervenit în timp util. Este o problemă aflată în Justiţie şi nu are rost să politizăm un dosar medical aflat în Justiţie", a spus Costache.

Întrebat dacă se consideră o vulnerabilitate pentru Guvernul Orban, el a răspuns: "Cred că sunt un atu pentru Guvernul Orban", potrivit sursei citate.

Victor Costache a declarat, la audierile de la comisiile de sănătate, că dacă i se va schimba calitatea de suspect, în cazul acuzaţiilor de malpraxis care i-au fost aduse, îşi va da imediat demisia din funcţia de ministru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb