Europarlamentarul Victor Negrescu a atras atenţia preşedintei Comisiei Europene, în discursul său din plenul Parlamentului European, că România a lipsit din intervenţia sa privind Starea Uniunii deşi instabilitatea politică şi slaba guvernare generează efecte negative pentru români şi necesită o acţiune concretă şi promptă, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură din Parlamentul European, eurodeputatul român a solicitat investiţii mai mari pe zona de educaţie din partea Uniunii Europene.
"Pentru a discuta despre Starea Uniunii trebuie să cunoaştem şi să înţelegem cu adevărat starea cetăţenilor europeni. Pandemia, adâncirea discrepanţelor, scăderea nivelului de trai, creşterea preţurilor la energie, fac ca pentru mulţi cetăţeni viaţa să fie tot mai dură.
Din păcate, instabilitatea politică şi slaba guvernare, cum este cazul în România, ţară pe care aţi ignorat-o în discursul dumneavoastră, necesită acţiuni concrete şi prompte, iar pentru asta este nevoie de o implicare mai activă din partea Uniunii Europene în domenii noi", a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.
Autorul mai multor rapoarte importante pe zona de educaţie în Parlamentul European şi co-preşedinte al Alianţei Europene pentru Educaţie, Victor Negrescu, a solicitat preşedintei Comisiei Europene să prioritizeze educaţia în acţiunea europeană.
În acest context, educaţia trebuie să devină o prioritate. Toţi cetăţenii europeni trebuie să poată învăţa în condiţii decente şi de calitate. Niciun copil sau tânăr nu poate fi lăsat în urmă.
"În contextul în care doriţi să puneţi accent pe viitorul Europei, vă solicit sprijinul, pentru a construi o Europă a educaţiei. O Europă educată înseamnă o Europă mai puternică, capabilă să răspundă noilor provocări şi să se proiecteze ca un lider mondial. De aceea vă propun să organizăm un Summit Global pentru Educaţie, în care să punem accent pe creşterea investiţiilor în domeniu. Contez pe sprijinul dumneavoastră, în a pune educaţia în topul agendei europene", a completat vicepreşedintele Comisiei pentru Educaţie şi Cultură din Parlamentul European.
1. Daca
(mesaj trimis de sabin în data de 16.09.2021, 07:19)
nu ma insel, asta e unul din socialistii care sustineau prin primavara ca PNNR-ul Romaniei va fi respins si nu vom vedea nici un ban. Acum iarasi latra in pustiu...