Victor Ponta a pierdut procesul cu Ministerul Educaţiei, împotriva verdictului de plagiat

A.P.
Anticorupţie / 14 iulie 2020

Victor Ponta a pierdut procesul cu Ministerul Educaţiei, împotriva verdictului de plagiat

Victor Ponta a pierdut definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul cu Ministerul Educaţiei, împotriva verdictului de plagiat dat de CNATDCU. Informaţia a fost confirmată pentru Edupedu.ro de ministrul Educaţiei, Monica Anisie, care a declarat: "În sfârşit, se face dreptate! Sper ca această decizie să fie un mesaj clar pentru cei care au vrut să plagieze: acest lucru se pedepseşte. Să fie descurajaţi", conform Edupedu.ro.

"Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant PONTA VICTOR VIOREL, împotriva Sentinţei civile nr. 363 din 07 februarie 2017, a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 iulie 2020" - se arată în minuta instanţei.

Informaţia a fost publicată iniţial de jurnalista Emilia Şercan, pe pagina sa de Facebook. Surse din cadrul Ministerului Educaţiei au confirmat pentru Edupedu.ro informaţia, precizând că soluţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este definitivă şi irevocabilă. "Din punct de vedere procedural, în acest moment plagiatul este irevocabil", au precizat sursele Edupedu.ro.

Contactată de Edupedu.ro, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat "voi pune în aplicare decizia ICCJ".

Întrebată dacă va semna ordinul pentru retragerea titlului de doctor deţinut de Victor Ponta, Monica Anisie a răspuns: "Bineînţeles, dacă aceasta va fi soluţia pe care ICCJ a dat-o".

Aceasta a precizat că decizia Înaltei Curţi nu a ajuns încă la Ministerul Educaţiei şi nu s-a publicat nici pe portalul instanţelor.

"În sfârşit, se face dreptate! Sper ca această decizie să fie un mesaj clar pentru cei care au vrut să plagieze: acest lucru se pedepseşte. Să fie descurajaţi", a declarat Anisie, pentru Edupedu.ro

Amintim că afacerea de plagiat a fostului premier Victor Ponta este cel mai mare scandal de corupţie intelectuală din istoria României.

Plagiatul din teza de doctorat a premierului în funcţie la acea vreme a fost dezvăluit în 2012 de Revista Nature, care a scris că Victor Ponta este acuzat ca a plagiat în lucrarea de doctorat publicată în 2003. "Nature a văzut documente compilate de o sursă anonimă ("whistle-blower" in original - N.red.) care arată că mai mult de jumătate din teza de 432 de pagini în limba romana a lui Ponta constă în texte duplicate", se arata în articolul din Nature, citat atunci de HotNews.ro.

Plagiatul a fost confirmat apoi de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), instituţie întârită în baza legii educaţiei aplicate de Daniel Funeriu. Ponta a desfiinţat, însă, forul, chiar în ziua în care acesta a anunţat verdictul.

Într-o conferinţă susţinută în ziua în care Nature a dezvăluit plagiatul, Victor Ponta l-a acuzat pe fostul ministru Daniel Funeriu că ar fi sursa informaţiilor referitoare la plagiatul său. Nature "este revista la care dă interviuri domnul Funeriu", a declarat Ponta (sursa).

Ponta este primul premier în cazul căruia două instituţii ale statului au declarat verdict de plagiat în teza de doctorat (CNATDCU şi Universitatea din Bucureşti), iar un alt consiliu din subordinea Ministerului Educaţiei, Consiliul Naţional de Etică a cărui componenţă fusese modificată de guvernul Ponta, îl albise. Ponta a desfiinţat prin reorganizare primul for care a declarat plagiatul (CNATDCU).

Îndrumătorul ştiinţific al lui Victor Ponta pentru această teză de doctorat a fost Adrian Năstase, care în 2003, când Ponta a susţinut teza, era premier şi preşedintele PSD.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ce faci Ponta tata daca nu mai esti doctor?

    nu-i suparare, poti sa fi si un simplu asistent!? 

    1. Pe mine m-au crutat!

      Oricum, la cat de agramata e ministreasa...

      La o simpla verificare s ar constata ca 90% dintre doctorii in orice au plagiat. 

    Multumesc chiar pentru mine schimba ceva, cred ca ami mai face putina lumina prin bezna pe care mau lasat acesti politicieni corupti ...inclusiv Joe Biden si Liviu Dragnea ,Plahotniuc si Ponta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb