Victor Ponta: Aderarea României la Schengen, amânată din cauza extremismului şi şovinismului

F. A.
Macroeconomie / 16 noiembrie 2013

Aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen a fost amânată, din nou, din cauza unui amalgam de lucruri care ţin de extremism şi de şovinism, a declarat premierul Victor Ponta, prezent la Bruxelles împreună cu premierul Moldovei, citat de Antena 3.

O veste bună au primit însă moldovenii de peste Prut, cărora li se vor ridica, în curând, vizele. Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a precizat că Moldova a respectat toate condiţiile pentru liberalizarea regimului de vize.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si domnii de la Bruxelles au marsat pe acest lucru. Daca eram in locul dumneavoastra ii spuneam urmatorul mesaj: Venerabile, daca onorata Uniune are nevoie de 3 ani sa observe ca un ajutor de stat nici macar nu trebuia sa fie cercetat, daca onoratele institute financiare au nevoie de un pact vienez pentru a-si putea linge in liniste ranile infatuarii si nu mai este nevoie de preluarea in catastiful acordului FMI a firmelor care au fost transferate in categoria celor insolvente va confirm faptul ca domnul Vulpescu a avut dreptate cu ideea domniei sale despre natia imperfecta si ar fi pacat sa intinam cu "backgroundul cultural" natiunile mandrei Europe. Pentru informatii relativ la acest atribut de "background cultural" cereti informatiii la BCR sau studiati letopiseturile "Bancherii sunt în căutarea vinovaților pentru explozia de credite neperformante. În timp ce reprezentanții BNR critică băncile pentru că transferă ineficiența lor în cârca clienților, bancherii dau vina pe fraudă și „background-ul cultural“ al românilor.

    Şeful riscului din BCR a susține că între 10% şi 15% din creditele neperformante ale băncii sunt legate de fraude cauzate de angajaţi ai băncii şi de persoane din exterior, un motiv cheie fiind „background-ul cultural“ al românilor.

    „Circa 85% din problemele pe care le avem acum sunt legate de «moşteniri», iar dacă ne gândim la cum era organizată BCR îninte de preluare, era foarte descentra­lizată, ceea ce însemna că nu exista un control real de la centru, de la Bucureşti, referitor la cum se derula creditarea la Iaşi sau Timişoara. Consider că acesta este motivul principal pentru care calitatea activelor este aşa cum este acum“, a declarat Michael Beitz (foto), Chief Risk Officer al BCR, citat de Mediafax." 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb