VICTOR PONTA: "Din acest moment, funcţionarea Guvernului este blocată"

I.A.
Politică / 30 august 2019

Victor Ponta

Victor Ponta

Liderul Pro România, Victor Ponta, afirmă că, din acest moment, funcţionarea Guvernului este blocată şi că premierul trebuie să vină chiar luni în Parlament pentru a cere votul pe restructurare.

"Din acest moment lucrurile sunt foarte clare : funcţionarea Guvernului Romaniei este complet BLOCATĂ! Am fost Prim Ministru, ministru în 2 guverne şi secretar general al Guvernului - ştiu exact despre ce vorbesc ( lasaţi urechiştii şi parerologii care vin la tv )", scrie Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Liderul Pro România enumeră motivele pentru care activitatea guvernului este blocată:

"1. Guvernul nu poate să adopte nicio Ordonanţă de urgenţă fără avizul Ministrului Pentru Relaţia cu Parlamentul (care de azi, nu mai există).

2. Guvernul nu poate să adopte nicio Hotărâre de Guvern în domeniul Mediu sau Energie, sau în alt domeniu care afectează însa şi Energia şi Mediul în lipsa avizului celor doi titulari ai portofoliilor guvernamentale.

3. Guvernul nu poate să susţină în faţa Parlamentului niciun proiect de lege neavând Ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

4. Şedinţele de Guvern nu pot să aibă loc în absenţa celor 3 miniştri (sau a secretarilor de stat desemnaţi în mod expres de către miniştrii de resort) - ceea ce nu mai este posibil de azi.

5. Cele 3 ministere nu mai pot să plătească facturile pentru cheltuieli curente, salarii şi nici să aprobe deciziile instituţiilor şi societăţilor din subordine (mai ales la Energie şi Mediu asta înseamnă probleme de siguranţă naţională).

6. Din 12 Septembrie şi Ministerul de Interne rămâne fără ministru şi se află în situaţia de la punctul 5".

Vcitor Ponta spune că, de aceea, premierul trebuie să vină chiar luni cu restructurarea în Parlament.

"Guvern blocat într-o perioadă de criză înseamnă prabuşirea ţării în haos! Trebuie venit chiar luni în Parlament pentru a cere votul pentru restructurare - daca nu se obţine trebuie imediat demisia/demiterea întregului Guvern şi investirea unuia nou! În această situaţie de criza fără precedenţ ne uitam cum "Femeia între femei, Savantul de renume mondial, Mama naţiunii .... " tovarăşa .... scuze Doamna Dancilă , însoţită de bodyguarzii Mihai şi Eugen şi de baronii "mitici" se scaldă liniştiţi în apele Mării Negre şi vorbesc despre trădători, agenturi straine şi despre poporul care îi iubeşte / ca Elena şi Nicolae la Targovişte! Noi însă trebuie să facem mai mult - şi mai repede!", încheie Victor Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele prin care ia act de demisiile miniştrilor ALDE - Graţiela Gavrilescu, Anton Anton şi Viorel Ilie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce tip gretos acest "minititulescu " ,cu ce placere scuipa azi unde a lins ieri si viceversa ! Caracterul (onest) si politica nu se prea pupa , sigur ,stiam de mult asta , dar voiosia si radicalismul cu care unii isi schimba parerile e mai mult decat o badaranie , e lipsa de stil . mereu dezamagitoare .

    Nu are dreptate, dar lucrurile într-adevăr se complică si iau o turnură de haos total ! Fără decizia CURTII CONSTITUTIONALE nu se poate face absolu nimic LEGAL . Iar PSD va cere Curții să se pronunțe. SIGUR ! Iar asta cere timp !

    ce CC simplu motiunea de cenzura rezolva problema.In democratie asa stau lucrurile.Veorica nu este pe mosia ei si este cea mai mare treaba in politica romaneasca ,adica nimic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb