VICTOR PONTA: "Iohannis a fost adversarul politic al PSD, Băsescu a fost duşmanul"

V.B.
Politică / 22 martie 2015

"Iohannis a fost adversarul politic al PSD, Băsescu a fost duşmanul"

Premierul: "Şi eu, dacă trăiam în străinătate şi vedeam secţiile la vot, votam contra Ponta"

Actualizare 10:04 Băsescu, despre Ponta: "Trebuie să fii caraghios să crezi că toţi românii sunt ca tine, mincinoşi"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, ieri, reacţionând la "atacul plagiatorului Victor Viorel Ponta legat de «regimul negru»", că este împăcat în ceea ce priveşte mandatele sale de şef al statului, adăugând: "Trebuie să fii caraghios să crezi că toţi românii sunt ca tine, mincinoşi", transmite Mediafax.

Aflat la Conferinţa Regională de la Timişoara a PMP, Băsescu a relatat: "S-a vrut un atac al plagiatorului Victor Viorel Ponta legat de «regimul negru» sau ceva de genul ăsta, regimul Băsescu şi dezastrele care s-au întâmplat. Aş vrea să fac unele clarificări în faţa dumneavoastră: în primii patru ani de mandat, premier a fost Călin Popescu Tăriceanu, doi ani şi opt luni a fost Victor Viorel Ponta premier, iar trei ani şi patru luni a fost Emil Boc, dintre care trei ani a fost PSD în Guvernarea Boc. Trebuie să fii caraghios să crezi că toţi românii sunt ca tine, mincinoşi".

Traian Băsescu a mai spus că şi-a "permis" să facă unele lucruri bune pentru ţară: "În 2004, am luat ţara de la Ion Iliescu şi Adrian Năstase, aşa cum am luat-o. În 2007, cu mine preşedinte de ţară, România a intrat în UE. Nu era nici Ponta pe acolo, nici Ion Iliescu, nici Adrian Năstase. Poate că «regim negru» înseamnă faptul că am semnat parteneriatul strategic cu SUA pentru secolul XXI. Poate pentru dânsul este un element de regim negru. Pentru mine e un element de mândrie. Poate pentru că am semnat parteneriatul strategic cu Marea Britanie. Poate consideră domnul Victor Viorel Ponta un regim care a facut rău ţării faptul că am semnat parteneriatul cu Turcia, Coreea de Sud, Polonia. Poate pentru dânsul sunt lucruri rele. Pentru mine, sunt elemente de mândrie. Poate pentru pro-chinezul Ponta (mai anul trecut, erau valuri-valuri de chinezi care făceau de toate: ba îi dădeau armament să se apere, ba construiau) e un lucru rău că avem bază la Deveselu. Pentru mine e un element de mândrie".

Fostul preşedinte a arătat că se mândreşte şi cu faptul că a condamnat comunismul în timpul mandatelor sale, că au fost predate trei milioane de dosare ale fostei Securităţi, că a fost câştigat procesul de la Haga privind Insula Şerpilor şi că, în prezent, politicienii "tremură" în faţa justiţiei.

"Poate că pe Victor Viorel Ponta îl deranjează că am primit o ţară în care justiţia era la cheremul politicienilor şi am lăsat o ţară în care politicienii sunt la cheremul justiţiei. Sunt convins că mi-am făcut datoria. Dar era mai bine când tremurau procurorii de teama politicienilor? Nu era bine! E mai bine să tremure politicienii. Ei, asta nu-i convine lui Victor Viorel", a continuat Băsescu.

Fostul preşedinte a susţinut că este împăcat cu mandatele sale, deşi s-a văzut nevoit să ia "măsuri grele" în timpul crizei econonice.

"Ştiu că românii nu au acceptat aceste măsuri. Unii spun că se putea şi altfel. E uşor a scrie versuri când nimic nu ai a spune. În cazul de faţă, ori îţi asumi măsurile, ori îţi depui mandatul. Eu mi-am asumat şi am dus liniştit vaporul la chei", a conchis Băsescu.

---

Klaus Iohannis a fost şi va fi adversarul politic al PSD, în timp ce Traian Băsescu a fost duşmanul partidului şi al ţării noastre, a declarat, ieri, preşedintele formaţiunii, Victor Ponta, la Consiliul Naţional al PSD, potrivit Agerpres.

Premierul a detaliat: "Cred că România are nevoie de politici social-democrate. M-am luptat cu cel mai rău, cel mai malefic, cel mai puternic regim politic pe care România l-a avut după '89, cu regimul Traian Băsescu, şi noi suntem încă în picioare. Ei, sigur, sunt acolo unde trebuia să fie demult - în faţa justiţiei - şi cred că locul lor este acolo. Dar vreau să vă gândiţi că, în această bătălie cu multe sacrificii, noi suntem cei care au câştigat şi aceasta a fost cea mai importantă bătălie pentru România. Vă spun un lucru pe care îl ştiu, îl simt şi pe care vreau să-l credeţi şi dumneavoastră: Klaus Iohannis a fost şi va fi adversarul nostru politic, dar Traian Băsescu a fost duşmanul nostru, a fost duşmanul României. Iar azi, fără acest duşman al României, trebuie să ne uităm la adversarii politici, trebuie să vedem cine sunt cei care azi ne sunt adversari".

Potrivit liderului social-democrat, PDL şi-a schimbat doar denumirea, iar cei care sunt cu adevărat liberali nu se mai află acolo, ci sunt alături de Călin Popescu Tăriceanu şi de coaliţia de guvernare. În această coaliţie, PSD este, în optica lui Ponta, "ca pasărea Phoenix: de câte ori toţi îi cântă Prohodul, renaşte din propria cenuşă".

"Iar pedeliştii sunt pedelişti, îi ştim foarte bine, i-am bătut de destule ori şi o să-i mai batem de câte ori va fi nevoie cu sprijinul oamenilor din această ţară. Mai ales România nu mai arată ca în 2010 şi e mai important decât cum arată PSD. (...) Pedeliştii au furat sute de milioane de euro, de-abia azi sunt traşi la răspundere şi nu toţi; mai sunt destui care trebuie să meargă acolo", a continuat Ponta.

Şeful Executivului a apreciat că avem "în genă" legenda Meşterului Manole, a întoarcerii de la "direcţia bună", îndemnând la continuarea proiectului de creştere economică.

Victor Ponta a explicat: "Astăzi, România (o spun toţi) este singura ţară care va avea 4 ani de creştere economică, România este ţara în care doar în primele două luni s-au creat zeci de mii de locuri de muncă, ţara care îşi permite să mărească pensiile, alocaţiile pentru copii, indemnizaţiile pentru persoanele cu dizabilităţi şi să scadă taxele. Este cu totul altă ţară, avem însă obligaţia să ţinem această direcţie, pentru că în gena poporului român e şi legenda Meşterului Manole: mergem în direcţia bună, după care iarăşi o luăm înapoi. (...) Poate, de data asta, în 2016 vom înţelege că trebuie să mergem în continuare pe un proiect care înseamnă bunăstare pentru România şi acel proiect nu poate fi oferit decât de noi, de PSD şi de aliaţii noştri, cei care am format USL şi care punem în aplicare punct cu punct programul USL".

Tot ieri, preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a atras atenţia colegilor de partid că al doilea tur al alegerilor prezidenţiale înseamnă "emoţie", recunoscând că a greşit, considerând, la fel ca Adrian Năstase, că scrutinul se câştigă doar cu raţiune.

Demnitarul a comentat: "Am mai greşit un lucru, ca şi Adrian Năstase, în 2004, crezând că alegerile prezidenţiale se câştigă doar cu raţiune, cu prezentarea a ceea ce ai făcut. Nu-i adevărat. Turul doi înseamnă emoţii, înseamnă vot contra stânga şi, da, am făcut aceeaşi greşeală. (...) Şi eu, dacă trăiam în străinătate şi vedeam la televizor ce-i la secţiile de vot, aş fi venit să votez contra lui Ponta, că el e de vină pentru ceea ce s-a întâmplat. Dacă şi eu citeam cu două zile înainte de turul doi că Ponta şi Tăriceanu vor să renunţe la cota unică, (...) aş fi venit la vot, să nu-mi oprească cota unică".

Fostul prezidenţiabil a adus în discuţie alte teme de campanie negativă la adresa sa: "Ponta bagă România în Rusia" şi episodul presupusei adresări cu "fă, Doina" ministrului de atunci al Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii, Doina Pană.

Victor Ponta a mai declarat: "Dacă aş fi văzut la televizor că îi spune unui ministru (o doamnă pe care o apreciez şi o iubesc): «Fă, Doino», aş fi spus: «Cum să aleg preşedinte pe cineva aşa?» Deci vă rog să ne gândim foarte bine că trebuie să avem realizări, trebuie să avem proiecte, dar nu trebuie să uităm: în special turul doi al alegerilor întotdeauna este cu emoţii. Şi în 2019, dacă vrem să câştigăm, atunci trebuie să înţelegem acest adevăr cu care ne-am confruntat de fiecare dată în alegerile din turul doi. Îmi cer iertare tuturor celor care s-au considerat lezaţi de ceea ce au văzut, de ceea ce am greşit, dar nu vreau să uit un lucru: în 16 noiembrie, atunci când am pierdut, peste 5 milioane de concetăţeni ai mei au venit şi au votat un candidat la 42 de ani pentru funcţia de preşedinte. Vreau să le mulţumesc tuturor, vreau să le spun că, dacă nu am renunţat la funcţia de prim-ministru şi la cea de preşedinte al PSD, a fost tocmai la gândul că acei oameni de-abia atunci vor fi dezamăgiţi, vor spune: «Noi am venit să votăm şi tu dai bir cu fugiţii»".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Adevarul: cei cinci milioane erau"oile" turma care merge orbis, acei care ca in primii ani dupa decembrie, n-au auzit decat de Iliescu.

    Iata ca se intampla si dupa 25 de ani. 

    Basescu ramaine cel mai mare ticalos pe care l-a dat Romania, adica Stapinul Sistemului Ticalosit, Regele Mafiotilor, Imparatul Mondialilor. Nici macar reprezentantii regimurilor fanariote nu l-au depasit in jaf si ticalosii. Cit despre Justitia independenta a lui Basescu s-a dovedit a fi rusinea statului de drept.

    Ponta ramine acelasi enervant, imatur si mai ales neconvingator politician care a pierdut alegerile cind nimeni, nimeni, mai ales Iohannis, nu se astepta. Este inexplicabil cum PSD n-a reusit sa scoata in prim planul actiunii sale un politician de soi.  

    1. Si nume in fruntea PSD s-a Dorit a sta cineva a carui principala calitate a fost aceea de a intruchipa cat mai convingator ura fara de cel pentru Care epitetele denigratoare de pare ca nu au suficienta duritate. Incercati va rog si exrimati enumerativ macroeconomic, social so politic unde ati fost nedreptatiti. Va multumesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb