VICTOR PONTA, IRONIC: "LUCIAN ISAR ESTE OFIŢERUL ACOPERIT" Alina Gorghiu: "Să ajungi să spui că soţul meu va acapara PSD este de noaptea minţii"

Ziarul BURSA #Politică / 26 aprilie 2016

Ponta: "Am dorit să transmit un mesaj într-un moment important"

Fostul premier Victor Ponta a declarat, ironic, că soţul Alinei Gorghiu, Lucian Isar, este ofiţerul acoperit la care se referea, când a vorbit despre preluarea Partidului Social Democrat de către ofiţeri sub acoperire, relatează Mediafax.

"La cine, domn`le? La Calimente (Mihăiţă Calimente - preşedintele Comisiei de control a activităţii SIE - n.r.)? La SRI nu m-au chemat. La Calimente, un păcălici, ştiţi foarte bine. O să-i spun: Lucian Isar e. Despre el vorbeam. De Isar. Preia tot. A preluat PNL şi...", a spus Victor Ponta, întrebat dacă va merge la comisiile parlamentare pentru a spune la ce ofiţer acoperit se referea.

Vineri, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Victor Ponta a scris pe o reţea de socializare că Dragnea nu ar trebui să îşi dea demisia din fruntea partidului, întrucât trebuie să ţină formaţiunea unită şi să o ferească de toţi "ofiţerii" acoperiţi sau descoperiţi care vor să o preia.

Ulterior, Ponta a precizat că atunci când a scris despre ofiţeri acoperiţi care ar dori să preia PSD nu se referea la numărul 2 din partid, Valeriu Zgonea, ci la un vicepreşedinte care a făcut parte din Guvern.

Lucian Isar a fost ministru delegat pentru relaţia cu mediul de afaceri în Guvernul Victor Ponta, în 2012.

Fostul preşedinte al PSD Victor Ponta a mai spus ieri că nu mai este în conducerea formaţiunii social-democrate şi, drept urmare, nu da sfaturi, dar a explicat că prin mesajele postate pe Facebook după pronunţarea sentinţei în cazul lui Liviu Dragnea a dorit să transmită un mesaj într-un moment important pentru partid, relatează Agerpres.

Vasile Blaga: "Ponta să spună cu subiect şi predicat cine sunt ofiţerii acoperiţi din PSD şi PNL"

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a afirmat ieri că fostul premier ar trebui să spună cu "subiect şi predicat" cine sunt ofiţerii acoperiţi din PSD şi PNL, dacă îi ştie, transmite Agerpres.

"Eu cred că prima dată cine a aruncat cu piatră trebuie chemat să o ridice. Îmi aduc aminte că domnul Ponta a făcut acest demers; să vină domnul Ponta dacă tot ştie şi are atâtea surse să şi spună cine este. Pe mine mă interesează, în primul rând, să spună cu subiect şi predicat pe cei din cele două mari partide, dacă îi ştie, din PSD şi PNL; în primul rând din PSD, că acolo s-a referit că să scape partidul şi să facă curăţenie şi din acest punct de vedere în partid. Dacă ne luăm după poveşti, cineva spunea că chiar domnia sa ar fi fost pe acolo. Ceea ce eu nu am afirmat niciodată", a spus Blaga după şedinţa Comisiei de unificare a PNL.

La rândul său, Alina Gorghiu afirmă că Victor Ponta este din domeniul "patologicului": "Omul e de domeniul patologicului şi sunt convinsă că o întreagă ţară vede că e un semn foarte bun că am scăpat de un prim-ministru bolnav. Îmi asum tot ce spun, cu subiect şi predicat. Până acum făcea un rău imens PSD-ului. Acum nu face altceva decât să distrugă PSD. Să ajungi să spui că soţul meu - care este persoană fizică, privată, nu are nicio legătură cu viaţă politică - va acapara PSD-ul este de noaptea minţii, dar doar PSD-ul poate să judece cât de în favoarea lor este o asemenea declaraţie. Mie nu-mi rămâne decât să privesc cu zâmbetul pe buze toate elucubraţiile acestui om".

Preda: "Cred că Ponta va fi audiat după sărbători în Comisia SRI"

Deputatul PNL Cezar Preda a anunţat ieri că liberalii din Comisia parlamentară de control al activităţii SRI şi senatorul independent Daniel Savu au solicitat convocarea acestui for pentru audierea fostului premier Victor Ponta.

Domnia sa a spus: "Am iniţiat adresa noi cei trei de la PNL şi domnul Savu, parlamentar independent, pentru a convoca comisia şi am văzut reacţia şi a preşedintelui comisiei, care a zis că dacă cineva are ceva de zis să vină la comisie. Vom afla în zilele următoare dacă SRI a minţit, dacă domnul Victor Ponta, fost prim-ministru al României, are informaţii că în Parlamentul României şi de aici în Guvernul României s-au aflat ofiţeri sub acoperire. Dacă, însă, domnul Ponta pentru a distrage agenda publică de la domnul Dragnea - condamnat definitiv, în fruntea unui partid - şi vrea să o mute spre acest subiect sensibil al ofiţerilor sub acoperire, pe Facebook, nu îi pune ghilimele ofiţerului, a doua zi îi pune ghilimele, iar mâine o să spună că este o glumă, iar ţara se răscoleşte pentru ce visează Ponta noaptea o să vedem zilele următoare".

El a adăugat că Victor Ponta va fi chemat la audieri în comisia parlamentară. "Îl vom chema. Întâi trebuie să întrunim comisia. Odată ce întrunim comisia, solicităm audierea domnului Ponta, este logic să fie aşa", a arătat liberalul.

Cezar Preda a spus că şedinţa Comisiei pentru controlul SRI va avea loc săptămâna aceasta. "Cred că va fi audiat domnul Ponta după sărbătorile pascale", a estimat el.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. BLAGA N-A ACAPARAT P.N.L-UL!?.Ce te miri?

    Eu am auzit expresia "noaptea mintii" la Antena 3, la Mircea Badea, apoi la Gadea, Ciuvica, Bogdan Chirieac.

    Acum pnl si Gorghiu? Ce nefast. 

    1. Si e marca inregistrata, de Badea.

      De la mine provine:

       

      "Ignorance is the night of the mind, but a night without moon and star" 

      "Ignoranţa este noaptea minţii, dar o noapte fără lună şi stele." 

      無知是ও 5;靈的夜 202;,但夜晚沒有月亮 ;和星星- 763;譯腔

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb