Victor Ponta lansează noi atacuri la adresa lui Liviu Dragnea

V.D.
Miscellanea / 16 martie 2018

Victor Ponta lansează noi atacuri la adresa lui Liviu Dragnea

Fostul premier Victor Ponta susţine, într-un interviu la stiripesurse.ro. că Liviu Dragnea este omul unui grup de interese Israel-Ungaria şi probabil Rusia, care îl finanţează şi care va primi tot gazul din Marea Neagră, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni şi Transgaz.

"Dragnea acum e prins de o maşinărie, de un grup de interese şi din România şi din afară, în special Israel, Ungaria. E prins de un grup de oameni care vor să facă bani mulţi în România. E omul lor, l-au prins total, care îi plătesc vizitele în America, care îi aduc consultanţii, care îi aduc chestia cu Fondul Suveran care trebuie să ne ia tot, care l-au convins pe Dragnea o chestie incredibilă - să semnezi deja că tot gazul din Marea Neagră îl dă la două firme ungureşti care de fapt sunt Israel-Budapesta şi or fi probabil şi Moscova", a afirmat Victor Ponta într-un interviu la stiripesurse.ro.

Fostul premier a susţinut că "fluxul este aşa: Israel-Budapesta-Moscova, cu centrul la Liviu Dragnea".

"Banii aceia îl susţin pe el, ca el să le dea mai departe, să le dea lucruri importante, nu doar gazul. În momentul în care o să se facă Fondul Suveran, Hidroelectrica, Aeroportul Bucureşti, Transgaz, toate vor trece în mâini private, şi nu în mâini româneşti. Veţi vedea fonduri de investiţii Israel-Ungaria-Rusia. Or, asta numai Liviu Dragnea poate să o facă, că nimeni altcineva. Nu poate să o facă nici Iohannis, nici Ponta".

Pe de altă parte Ponta a explicat că în perioada în care Dragnea era vicepremier şi ministru al Dezvoltării i se pregătea un flagrant de către procurorii din DNA, pe dosarul TelDrum.

"Noi ştiam faptul că Liviu Dragnea avea nişte oameni în DNA, Liviu Dragnea avea o legătură cu Papici, procurorul de caz în Dosarul Referendumul, dar înţelegerile lui Dragnea nu au contat, pentru că procurorii au vrut să-i organizeze flagrant în Ministerul Dezvoltării iar în locul lui Dragnea au picat Vali Preda şi un om din DNA".

Ponta continuă povestea şi explică că în 2013, Liviu Dragnea era înţeles cu procurorii DNA să nu-l trimită în judecată în Dosarul Referendumul. Această înteţelegere fusese făcută de Dragnea cu Kovesi şi Coldea, la momentul numirii procurorilor, însă în timp lucrurile s-au schimbat.

"În 2013 vine Drgnea la mine şi mi-a spus: băi, cred că ne-au minţit, lui Liviu Dragnea i-au promis Coldea şi Kovesi că nu îl vor trimite în judecată în Dosarul Referendumul. L-am luat pe Liviu Dragnea şi am mers la Maior şi la Coldea, eu mă dusesem să mă bat pentru Liviu Dragnea şi le-am spus că nu accept sub nicio formă să se facă un dosar pe Referendum, că e incorect iar ei mi-au spus, staţi că rezolvăm".

De asemenea, Victor Ponta povesteşte în detaliu episodul "pactul de coabitare" al USL cu Traian Băsescu care îl poreclise pe Liviu Dragnea "Teroristul".

"Cum a fost cu acordul de coabitare, Băsescu tot insista şi în ţară, şi la nivel european că el nu cedează şi nu îl pune pe Ponta premier, că are probleme de integritate, că nu vrea, după care venit Liviu Dragnea şi a spus că el se ştie bine cu Iulian Chifu de la Cotroceni şi că poate mai există o cale. Asta a fost ideea lui Dragnea, care a zis că vorbeşte cu Chifu, că el se înţelegea bine cu consilierul lui Traian Băsescu, după care, marţi seară, m-a chemat pe mine, pe Crin Antonescu, l-a evitat pe Daniel Constantin, ca să nu afle Dan Voiculescu. Crin a refuzat la început, dar eu i-am zis stai să vedem măcar ce vor, să vedem în ce condiţii ne dă mandatul. Episodul a fost cam aşa: Eu şi Crin stăteam de o parte a mesei, Băsescu în faţă, iar Dragnea şi Chifu în lateral, scriau la Acord iar la un moment dat, Băsescu mi-a zis: l-ai văzut, mă, pe teroristu, ce repede scrie? Acum că vrea şi el în Guvern. Ei se cunoşteau de mai de mult şi aşa îi spunea lui Dragnea, "Teroristu".

Dezvăluirile nu se opresc aici, Ponta afirmă cum au ajuns în funcţie Kovesi, Bica şi Tiberiu Niţu.

Fostul premier Victor Ponta a povestit cu lux de amănunte, întreg episodul controversat al numirii procurorilor. Fostul lider PSD a mărturisit că a "cedat", la insistenţele lui Liviu Dragnea, dar şi ale Elenei Udrea, şi a numit-o pe Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA.

"Am discutat de 7 ori şi m-am enervat că toţi mă presau şi eu trebuia să semnez. M-am dus la CSM, am vrut să fac propunerile şi m-am răzgândit. Am plecat, m-am enervat. Şi atunci e adevărat ce v-a spus doamna Udrea, care a venit cu Ghiţă la mine acasă. Domnul Ghiţă e un om cu tupeu. Mi-a zis "Uite, eu îţi garantez, am vorbit cu preşedintele şi dacă faci propunerile, le acceptă pe toate trei, inclusiv pe Niţu". Mi-a spus că Alina e o fată extraordinară. Şi atunci le-am zis faza cu premoniţia: "Primii pe care îi bagă în puşcărie sunteţi voi. În final, a doua zi, am făcut propunerile. Eu nu am vorbit direct cu Traian Băsescu. Au fost numiţi toţi trei: Niţu, Bica şi Kovesi. Liviu Dragnea m-a susţinut pentru că a zis "Morar a făcut dosarul Referendumul, Morar mi-a făcut dosar. Kovesi i-a dat NUP lui Iliescu, nu poţi să zici că e anti-PSD. Asta a fost argumentul lui. Era convins că dacă pleacă Morar şi vine Kovesi se termină cu dosarul ăla", a povestit Victor Ponta.

Pe de altă parte, Ponta povesteşte în detaliu episodul care l-a costat funcţia de premier: Accidentul Colectiv

Fostul premier Victor Ponta a vorbit, despre episodul "Colectiv", accident care a condus, de altfel, la plecarea sa din funcţia de prim-ministru.

"Eram în avion, deasupra oceanului Atlantic. A venit consilierul la mine şi mi-a zis: Şefu, s-a întâmplat ceva rău acasă. Un accident. Gabi Oprea era la conducerea Guvernului. Am ajuns dimineaţa la Frankfurt sau la Munchen, nu mai ştiu. De la aeroport m-am dus direct la Guvern. Nu ştim ce s-a întâmplat, era nebunie peste tot".

"După care, apare domnul Iohannis care s-a dus să viziteze bolnavii. De când? Nu am vorbit cu el că l-am văzut îngrijind bolnavi, care nu e caracteristic pentru domnia sa, pentru că pleca în fiecare sâmbătă din Bucureşti. Eu am discutat cu soţia şi cu mama mea, am zis că ajunge, că nu suport să aud oamenii cum strigă că sunt criminal. Cred că trebuie să fac ceva şi am luat decizia. Luni am decis, marţi am fost la Guvern, am vorbit cu 2-3 colaboratori ai mei şi seara l-am chemat pe Oprea acasă la mine: Eu te anunţ că îmi dau demisia. Gabi a încercat să mă convingă că trebuie să rezistăm".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Foarte probabil sa fie asa.

    UE este singurul critic important al politicii dure a Israelului contra mulusmanilor. In 2017 la intalnirea Israel-V4 de la budapesta, probabil ca s-au inteles ca saboteze UE si politica acesteia, condusa de vechile membre UE. Romania a fost prinsa la mijloc deoarece are la conducere indivizi cu probleme grave, usor de exploatat. 

    Deci miza ar fi mai degraba adancirea diviziunilor din cadrul UE si chiar fragmentarea uniunii. Banii sunt bonus.

    Toti actorii mentionati de Ponta au acelasi interes pana la un punct. 

    pontilica scoate poanta cea mai mare....oare taranu din lunca lui rebreanu se ridica la smecherii externi sau numa banu-i ochii lu taranu' ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb