VICTOR PONTA:  "Ordonanţa de Urgenţă de distrugere a Sistemului de Sănătate NU poate să între în vigoare"

I.M.
Politică / 7 februarie 2020

Victor Ponta

Victor Ponta

OUG privind privatizarea programelor naţionale de sănătate nu poate intra în vigoare, a precizat Liderul Pro România, Victor Ponta, joi seară, într-o postare, pe Facebook, adăugând că va publica o adresă a Consiliului Legislativ către Secretariatul General al Guvernului.

"O veste foarte bună - Ordonanţă de Urgenţă de distrugere a Sistemului de Sănătate (dată pe furiş, că hoţii, de Orban şi Costache marţi seară) NU poate să între în vigoare! Din fericire prostia şi grabă autorilor au stricat proiectul !!! Să fim însă vigilenţi - nu vor renunta uşor!", a scris Victor Ponta, joi seară, pe Facebook.

Liderul Pro România publică o o adresă a Consiliului Legislativ către secretarul general al Guvernului.

Documentul, semnat de preşedintele Consiliului Legislativ, Dragoş Iliescu, este adresat secretarului general al Guvernului, Antonel Tănase, şi explică faptul că OUG privind refrma în domeniul sănătăţii a fost primită pentru aviz în 5 februarie, dată la care Guvernul a fost demis în Parlament.

"Ca urmare, Guvernul demis prin moţiune de cenzură îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice până la depunerea jurământului de membrii noului guvern. În aplicarea prevederilor constituţionale, Codul administrativ prevede că, în cazul încetării mandatului său în condiţiile prevăzute de Constituţie, până la depunerea jurământului de către membrii noului guvern, Guvernul continuă să emită numai acte cu caracter individual sau normativ necesare pentru administrarea treburilor publice fără a promova politicii noi. În această perioadă, Guvernul nu poate să emită ordonanţe sau ordonanţă de urgenţă şi nu poate iniţia proiecte de lege", se arată în adresă.

De asemenea, docmentul prevede că "proiectele de ordonanţă de hotărâri cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului, numai cu avizul Consiliului Legislativ.

"Sub acest aspect, nesolicitarea avizului consultativ al Consiliului Legislativ duce la neconstituţionalitatea legii sau ordonanţei simplă sau de urgenţă", se mai arată în document.

Guvernul a adoptat, marţi, într-o şedinţă care s-a încheiat la miezul nopţii, o OUG care prevede liberalizarea programelor naţionale de sănătate, document criticat de medici, specialişti şi politicieni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oricum îi distrus : nu-i distrusă ipocrizia +perversitatea + mega e. t. c.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb