Videanu: Companiile integrate ar trebui înfiinţate fără datoriile societăţilor implicate

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 27 mai 2009

Înfiinţarea celor două companii integrate din domeniul energetic va presupune ştergerea datoriilor societăţilor existente în sistem, după o serie de consultări în acest sens cu Comisia Euro­peană şi cu Fondul Monetar Internaţional, a declarat, ieri, ministrul Economiei, Adriean Videanu, care a participat la Forumul Economic Europa - Rusia de la Bucureşti. Potrivit ministrului Economiei, în cele două companii vor fi implicate societăţile Compania Naţională a Huilei (CNH) şi Compania Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO). Centrala de la Iernut poate intra în calcul, însă Romgaz nu, a menţionat Vi­deanu, citat de Agerpres.

Romgaz discută cu Gazprom înfiinţarea unei companii mixte prin care să fie depozitate gaze naturale din Rusia în depozitul Roman - Mărgineni, precum şi privind producţia de energie electrică. Ministrul Economiei a precizat că va purta discuţii şi cu Enel, E.ON, CEZ, Gaz de France privind înfiinţarea companiilor integrate. Domnia sa a subliniat: "Principiile înfiinţării celor două companii vizează stabilirea costurilor unitare actualizate şi stabilirea cotelor de piaţă, pentru a exista o competiţie între cele două societăţi. Costurile cuprind inclusiv investiţiile pentru următorii 15 ani. România nu mai poate produce aşa cum o face de zeci de ani. Trebuie să facă investiţii serioase în domeniul producţiei. Cele două companii vor avea bonitatea şi bancabilitatea su­ficiente să susţină investiţiile".

Compania mixtă Romgaz - Gazprom va fi deţinută de cele două companii în mod egal, susţine Adriean Videanu. Această colaborare a fost propusă de Rusia, încă din anul 2007. Adriean Videanu a spus: "Vom discuta în cadrul comisiilor mixte româ­no-ruse, create pentru găsirea unor oportunităţi de colaborare între cele două state, cu privire la detalii în acest sens. Nu excludem, însă, nici o colaborare directă între ele două societăţi, fără intermediari. Deocamdată nu am discutat acest aspect".

Totodată, ministrul Economiei a explicat că Gazprom va aduce importuri de gaze pe timp de vară, iar România va creşte nivelul resurselor pe care le deţine în sistem.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb