Videanu: Decizia PD de a candida separat pentru PE nu este de natură să desfiinţeze Alianţa D.A.

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 31 ianuarie 2007

Decizia Partidului Democrat de a candida pentru Parlamentul European separat de Partidul Naţional Liberal, dar singur, nu este de natură să des­fiinţeze Alianţa D.A., care funcţionează pe baza unui protocol clar şi explicit pentru toţi aceia care vor să-l înţeleagă, a declarat ieri preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, într-un comunicat de presă. Videanu a dat "asigurări ferme că PD nu va căuta alianţe cu alte formaţiuni politice" şi apreciază ca "nedreaptă şi inoportună aluzia preşe­dintelui PNL referitoare la noii aliaţi".

Adriean Videanu subliniază că "cele două partide ale Alianţei D.A. ar trebui să se concentreze pe lămurirea situaţiei conflictuale şi nu pe căutarea de aliaţi conjuncturali" şi reaminteşte faptul că, "atât în 2004, cât şi astăzi, adversarul politic al PD a fost şi rămâne PSD, ceea ce ar fi de dorit şi pentru PNL".

Videanu sugerează chiar o exprimare publică a PNL în această direcţie, urmând exemplul democraţilor. Potrivit liderului democrat, "PD nu şi-a pus niciodată problema ruperii Alianţei D.A., decizia unanimă a Colegiului Director de a rămâne la guvernare având ca substrat fără echivoc obiectivul menţinerii Alianţei D.A".

Totuşi, arată Videanu, "nu putem să nu recunoaştem faptul că Alianţa D.A. a fost administrată defectuos, fără res­pectarea în litera şi spiritul protocolului, ceea ce a dus la acumularea de nemulţumiri atât în rândul membrilor PD, cât şi în rândul membrilor PNL".

Preşedintele executiv al PD consideră că aceste tensiuni pot fi clarificate în urma unor candidaturi separate pentru Parlamentul European,"alegerile putând fi un test care să lămurească sursa nemulţumirilor dintre liberali şi democraţi". "Atât decizia de a rămâne la guvernare, cât şi decizia de a candida singuri pe listele pentru alegerea parlamentarilor europeni au fost luate de structurile de conducere ale Partidului Democrat fără niciun fel de intervenţie din partea preşedintelui României. Ar fi lăudabilă abţinerea colegilor noştri de Alianţă de la speculaţii nefondate pe această temă", menţionează, de asemenea, Videanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb