VIDEO Podul lui Arsene s-a dărâmat

G.M.
Miscellanea #Video / 9 iunie 2022



Podul de pe drumul judeţean de la Luţca, din comuna Sagna (judeţul Neamţ), inaugurat în noiembrie 2021, s-a prăbuşit astăzi, conform G4media, care citează postul TV Neamţ. La momentul prăbuşirii, pe pod se aflau un camion şi o autoutilitară. Conform ISU Neamţ, şoferul camionului a fost rănit. Victima a fost scoasă din autocamion de către participanţii la trafic, din primele informaţii fiind vorba de un bărbat de 56 de ani, care a primit îngrijiri medicale.

"Pe perioada lucrărilor, aproape săptămânal, Ionel Arsene (n.red. - preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi) făcea vizite şi şedinţe foto pe şantier, afirmând ca este una cele mai mari şi mai importante investiţii făcute de CJ Neamţ în judeţ", relatează televiziunea nemţeană.

De altfel, în noiembrie 2021, la momentul inaugurării podului, Ionel Arsene scria pe Facebook: "Dragi nemţeni, vă garantez că zeci de ani podul de la Luţca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanţii la trafic!".

La finalul anului trecut, după efectuarea testului de rezistenţă, preşedintele CJ Neamţ a declarat că podul va putea fi folosit în condiţii optime.

"Podul de la Luţca face legătura între Roman - Sagna (Luţca) - Bîra şi este unul dintre cele mai mari poduri hobate din ţară. Mi-am dorit foarte mult să realizăm acest proiect de modernizare din multele cu care punem la punct infrastructura rutieră nemţeană. Anul trecut podul a intrat în reparaţii capitale, pentru că nu a fost modernizat niciodată de când a fost construit, adică de mai bine de 50 de ani, şi nu mai prezenta siguranţă în exploatare. Acum, că avem şi rezultatul testului unei verificări de forţă, pot afirma că încă 50 de ani, la Luţca, peste râul Siret, se va circula în condiţii de siguranţă datorită unei investiţii derulate de către Consiliul Judeţean Neamţ", susţinea atunci Ionel Arsene, citat de Neamţ.Press.

Potrivit presei locale, podul face parte dintr-un pachet mai mare de obiective din judeţ finanţate din PNDL, realizate de o asociere a opt firme de construcţii nemţene: S.C. AQUA PARC.S.R.L. (lider de asociere), S.C. MAVGO HOLDING S.R.L (asociat), S.C. DANLIN XXL S.R.L. (asociat), S.C. DARCONS S.R.L (asociat), S.C. TRUST CCDP S.R.R (asociat), HYDROSTROY AD (asociat), S.C. ALIDO PROIECT S.R.L (asociat), S.C. RUTIER CONSULT S.R.L (asociat).

TVR arată că lucrările la podul prăbuşit au fost executate de firma Darcons SRL. Potrivit portalului specializat Confidas, acţionarul unic al formei este Romică Rotaru, fost consilier judeţean PSD şi tatăl fostului deputat PSD Alexandru Rotaru.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. 8 milioane de euro, cheltuiți pe o panglica politica.

    La pușcărie cu ei!  

    Azi, nu mâine!

    Ori proiectantul ori constructorul sunt vinovati. Bietul Arsene este victima colaterala. De unde sa stie el cum se face sau se repara, consolideaza un pod.

    1. Boii nu trebuie sa știe, ei trebuie sa respecte proceduri de recepție, lucrare și lucrări ascunse.

      Astăzi carte nu se cere, sa fii bou, sa ai putere! 

      Eu cred ca toti sunt vinovati,in cardasie,dupa principiul ca pentru prostii de romani merge orice,ei sa-si umple buzunarele.tot ce se face se face de mantuiala ,pe bani foarte multi,pentru spalare de bani cum a facut si Udrea cu Basescu.Dupa ce sunt condamnati la inchisoare fug din tara si se dau raniti in aripa!

    Cate la fel se vor face prin PNNR...

    1. Nu merge acolo, trebuie sa justifici cu calcule cum de costa renovarea la Medgidia de 3x ca la Madrid...

    da de ce este podul lui Arsenie ? daca este al lui , e treaba lui , de ce pling toti ?

    1. Las-o balta, nu incerca sa-i scoti pe hoti!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb