Videoconferinţa "Antreprenoriat fără gen"

Miscellanea / 15 aprilie 2021



Actualizare - Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex: "La finalul anului vom pune în funcţiune o instalaţie nouă de polioli la Râmnicu Vâlcea"

Chimcomplex va pune în funcţiune, la finalul anului, o nouă instalaţie de polioli pe platforma de la Râmnicu Vâlcea, a anunţat astăzi Tivadar Runtag, directorul general al Chimcomplex. Acesta a mai declarat că anul 2021 este deja mult mai bun decât 2020.

"La finalul anului vom deschide o nouă instalaţie de polioli în Râmnicu Vâlcea şi acesta este un pas major înainte pentru că aici vom folosi cele mai recente tehnologii. Vom face un nou pas către ce spuneam mai devreme, un nivel ridicat de procesare", a spus CEO-ul Chimcomplex.

Runtag a confirmat şi încasarea de la Guvern a compensaţiei pentru preţurile ridicate ale energiei din 2019: "Am primit o compensaţie în 2020 (pentru 2019 - n.r.). Impactul (preţurilor mai ridicate la energie - n.r.) a fost mai mare de 10 milioane de euro. Suma exactă este greu de dat pentru că aici nu discutăm numai doar despre cât de mare a fost gap-ul dintre preţurile internaţionale la energie şi ce a trebuit noi să plătim pentru energie, ci a fost şi un impact indirect din preţ ceea ce înseamnă că produsele noastre nu au fost competitive pentru că am avut un cost de bază mai ridicat. Deci am avut un cost mai mare şi de asemenea venituri mai mici din lipsa de competitivitate. Da, am primit o compensaţie şi ne-a ajutat în 2020 să închidem anul pe plus. Anul acesta cred că este mult mai bun din toate punctele de vedere".

Totodată, întrebat dacă se aşteaptă la încasarea unei noi compensaţii în 2020, acesta a afirmat: "Da, ne aşteptăm. Are legătură cu planul nostru de business şi cu planurile noastre de dezvoltare pentru a doua parte a anului".

M.G.

---

Actualizare - CORNELIU BODEA, PREŞEDINTELE CENTRULUI ROMÂN AL ENERGIEI (CRE): "Anul 2020 a fost o experienţă foarte bogată în învăţăminte pentru antreprenori"

Anul 2020 a reprezentat o perioadă în care antreprenorii au avut foarte multe de învăţat, a spus Corneliu Bodea, directorul general al companiei Adrem şi preşedintele Centrului Român al Energiei (CRE). Acesta a vorbit şi despre impactul pandemiei asupra sectorului energetic.

Bodea a afirmat: "Sectorul energetic a fost unul dinte cele mai afectate la un moment dat în cursul anului 2020. Citeam nişte analize pe plan global care considerau sistemul energetic ca fiind al treilea în ordinea celui mai afectat sistem de situaţia de urgenţă şi criză sanitară generată de pandemie. Aceasta deoarece scăderea sau oprirea producţiei la anumite unităţi care produceau diverse materiale şi componente a afectat consumul de energie. Cu toate acestea, sistemul energetic, fiind un sistem critic, esenţial pentru omenire, a trebuit să reziste şi a făcut faţă cu succes. Ca o chestie mai puţin cunoscută, sistemul energetic poate fi la fel de grav afectat atunci când scade consumul ca atunci când acesta creşte fără să te aştepţi. Din punctul acesta de vedere, compania pe care o conduc şi care are peste 1500 de angajaţi a fost afectată prin aceea că o mare parte din activităţi se referă la relaţia pe care angajaţii noştrii o au direct cu consumatorii de energie în cadrul serviciilor pe care le furnizăm şi bineînţeles că această relaţie a fost puternic afectată mai ales în perioada stării de urgenţă, atunci când a trebuit să trimitem în şomaj tehnic 700 de oameni pe care i-am recuperat integral după aceea. Dar şi ulterior în momentele în care a trebuit să asigurăm toate condiţiile de siguranţă sanitară pentru activitatea noastră, atât pentru a proteja angajaţii noştrii cât şi pe consumatorii de energie cu care intrăm în contact. A fost un an interesant pentru mine. Eu mă bucur nu că s-a întâmplat acest lucru, ci că am avut şansa să trăiesc şi să conduc o companie în această perioadă pentru că a fost o experienţă foarte bogată".

Acesta consideră că anul acesta şi cel ce va urma vor fi ani destul de dificili din punctul de vedere al activităţii economice. Bodea a mai afirmat că firmelor li se va servi în 2022 sau 2023 nota de plată pentru pandemie.

M.G.

---

Actualizare - ANDREEA NEGRU, PURTĂTOR DE CUVÂNT ROMGAZ ŞI PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI PENTRU DEZVOLTAREA ANTREPRENORIATULUI AUTOHTON: "Este nevoie de educaţie antreprenorială în şcoli"

Avem nevoie educaţie antreprenorială în şcoli, este de părere Andreea Negru, purtător de cuvânt în cadrul Romgaz şi Preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohnton. Andreea Negru a menţionat: "Noi am dezbătut această necesitate, am arătat nevoia unui astfel de proiect, am avut un proiect pilot de educaţie antreprenorială în şcoli - iniţial opţional, ulterior, cu acordul cadrelor didactice, al părinţilor şi ministerului, să devină obligatoriu. Un prim exemplu îl dau din nou privaţii - antreprenorii, dar şi şcolile private -, care au îmbrăţişat această idee de educaţie antreprenorială. Apoi vorbim de educaţia vocaţională, fiind nevoie ca această forţă de muncă să fie direcţionată acolo unde oamenii simt că pot face performanţă în anumite domenii".

Referitor la schimbările aduse pandemie, Andreea Negru consideră că aceasta a adus companiilor oportunitatea de a se digitaliza rapid: "Nu îmi imaginam ca o companie mamut cum este Romgaz să se adapteze într-un timp atât de scurt la unele nevoi pe care le auzeam de-a lungul timpului din partea managementului - «trebuie să ne digitalizăm, vom implementa sisteme performante informatice etc. ». Toate acestea erau nişte deziderate, nişte idei strategice care aveau a se implementa în timp, însă anul pandemic a adus această oportunitate de a face lucrurile foarte rapid. În orice lucru negativ trebuie să priveşti acea parte pozitivă. Am reuşit în scurt timp să implementăm aceste lucruri fără prea multe hârtii plimbate din stânga în dreapta, fără prea multe aprobări, cu asumarea unor responsabilităţi din partea celor care conduc o astfel de companie, iar acest lucru vine în sprijinul angajaţilor, al conducerii, al ministerului, al societăţii civile".

E.O.

---

Actualizare - RAMONA IVAN, DIRECTOR RELAŢII CU INSTITUŢII NAŢIONALE ŞI INTERNAŢIONALE, CEC BANK: "Am reuşit să creştem pe zona de creditare a IMM-urilor"

CEC Bank a crescut, anul trecut, pe zona de creditare a IMM-urilor, potrivit doamnei Ramona Ivan, director Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale, CEC Bank, care menţionează că instituţia pe care o reprezintă a încercat să se adapteze nevoilor clienţilor în anul dificil al izbucnirii pandemiei.

Ramona Ivan declară: "Am încercat, începând cu luna martie 2020, să ne adaptăm, să discutăm foarte mult - online sau fizic - cu clienţii noştri, să venim în întâmpinarea lor. Problemele companiilor au fost multe şi deloc uşoare, apărând foarte multe amânări la plata datoriilor. În acest mediu dificil, însă, foarte multe companii şi-au găsit puterea să se reinventeze după blocajul activităţii, impus de pandemie".

Doamna Ivan aminteşte că CEC Bank este parte în toate programele guvernamentale pentru sprijinul antreprenorilor români, în contextul pandemiei, iar o parte dintre acestea au avut rezultate foarte bune în 2020, precum IMM Invest, "care a fost balonul de oxigen pentru foarte multe companii".

A.V.

---

Actualizare - RADU HANGA, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI: "Capitalizarea companiilor listate în piaţa AeRO în ultimii doi ani a fost de 200 milioane euro"

Capitalizarea cumulată a celor zece companii listate în piaţa AeRO în ultimii doi ani a fost de aproape 200 milioane de euro, a spus Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), subliniind că interesul companiilor pentru finanţarea prin acest segment al pieţei noastre este tot mai mare.

Radu Hanga a spus: "AeRO este o platformă care vine ca un complement al Bursei de Valori Bucureşti şi se adreseză companiiilor care sunt la început de drum. Cerinţele de raportare, cele privind nivelul capitalizării, sunt mai reduse. Vorbim despre minim 250.000 de euro capitalizare anticipată, pentru o companie care se listează şi atrage capital prin intermediul pieţei AeRO. Am creat o platformă care ajunge foarte jos în zona ecosistemului antreprenorial şi ne bucurăm să vedem că funcţionează tot mai bine".

Preşedintele BVB a adăugat: "Am avut zece companii antreprenoriale listate în piaţa AeRO în ultimii doi ani, cu o capitalizare cumulată de aproape 200 de milioane de euro. Dar cel mai important, din punctul de vedere al trendului, este că din ultimele zece companii, şase au fost în acest an. Practic, vedem un interes crescut al companiilor pentru a accesa finanţarea prin intermediul pieţei AeRO a Bursei de Valori Bucureşti".

A.I.

---

Actualizare - CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTE CONAF: "Zeci de mii de companii din industria textilă sunt nebancabile, după criza din anul 2020"

2020 a fost un an dificil pentru antreprenori, mai ales pentru cei din industria textilă, în care îşi desfăşoară activitatea multe dintre reprezentantele antreprenoriatului feminin, a arătat Cristina Chiriac, preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF). Domnia sa a precizat că multe dintre companii nu sunt bancabile şi din cauza faptului că nu a existat un sprijin real din partea Guvernului.

"Zeci de mii de companii, care au peste 170.000 de angajaţi din industria textilă, sunt nebancabile, cifra de afaceri a scăzut până la 80%. Mai exact, pierderile s-au situat între 40% şi 80% anul trecut în industria textilă. Au fost pierzători şi câştigători ai anului 2020, dar trebuie să găsim soluţii pentru asigurarea unui anumit echilibru. Am văzut ordonanţele de urgenţă pentru sectorul HoReCa, ştim ce facilităţi s-au dat şi ce urmează, dar pentru industria textilă nu sunt facilităţi acordate de Guvern. Iar pe măsura 2 - sprijinirea capitalului de lucru - industria textilă nu a fost inclusă ca şi cod CAEN. Ar trebui găsită o soluţie pentru sprijinirea acestei industrii din ţara noastră", a afirmat Cristina Chiriac, preşedintele CONAF.

---

Actualizare - OANA-MARCIANA ÖZMEN, DEPUTAT: "Ne dorim o lege a holdingului şi o modificare a legii societăţilor comerciale, care să ne ajute şi să nu ne încurce"

Modificarea legislaţiei pentru a-i ajuta pe micii întreprinzători şi adoptarea unei legi a holdingului reprezintă priorităţile actualei majorităţi parlamentare a precizat deputatul Oana-Marciana Özmen, membru în Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.

"Trebuie să avem în vedere legislaţia privind micii antreprenori, care trebuie încurajaţi în această perioadă de criză. E important să avem o legislaţie în domeniu. Am identificat necesitatea unei reglementări cu privire la designul creativ, industriile creative unde nu există o reglementare în acest sens. Se regăsesc în legislaţie anumite precizări pentru un anumit tip de activitate, dar industriile creative nu sunt acoperite. Mi-aş dori să dăm dovadă de solidaritate cu micii antreprenori creativi în această perioadă. E important să învăţăm să fim solidari, să cumpărăm produse româneşti şi să susţinem economia românească. Trebuie să venim cu reglementări legale de care antreprenorii au nevoie. Ne dorim o lege a holdingului şi o modificare a legii societăţilor comerciale care să ne ajute şi să nu ne încurce. Mi-aş dori ca online-ul şi digitalizarea să ajungă în rândurile noastre şi să nu mai vedem cozi uriaşe la Registrul Comerţului", a spus Oana-Marciana Özmen.

G.M.

---

Actualizare - ANCA DRAGU, PREŞEDINTELE SENATULUI: "Vrem să ajungem gradual şi echilibrat către o egalitate de gen"

Guvernul are în vedere creşterea rolului femeilor în societate, respectiv în antreprenoriat, iar în acest sens analizează metode aplicate cu succes în alte ţări, conform doamnei Anca Dragu, preşedintele Senatului, care spune: "Avem în vedere măsuri pentru creşterea rolului femeii în societate, în antreprenoriat, în activitatea civică şi politică. Suntem în discuţii cu doamne şi domni ambasadori la Bucureşti şi facem o evaluare a celor mai bune metode care au fost aplicate în alte ţări, din care să ne putem inspira astfel încât să ajungem gradual şi echilibrat către o egalitate de gen".

Doamna Dragu menţionează că antreprenoriatul feminin în România are o situaţie mai bună decât în alte state, potrivit datelor unui studiu KeysFin din 2020, care arată că peste 500.000 de femei erau implicate în afaceri în ţara noastră, în calitate de acţionari în companii private. Acelaşi studiu notează că, în ansamblul economiei noastre, femeile ocupau peste 31% din poziţiile de management, un procent care depăşeşte media globală.

Totodată, spune domnia sa, decalajele salariale dintre femei şi bărbaţi sunt mai mici la noi decât media europeană, "ceea ce înseamnă că, în general, femeile sunt apreciate într-o măsură aproape egală cu bărbaţii la locul de muncă".

A.V.

---

Grupul de presă BURSA organizează, în parteneriat cu Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), videoconferinţa "Antreprenoriat fără gen", în data de 15 aprilie 2021, începând cu ora 10:00.

Evenimentul se va desfăşura în format hibrid (Hotel InterContinental Bucharest, sala Hora) şi va fi transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA, pe pagina de Facebook a CONAF şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. ...

    Daca mesajul este "Antreprenoriat fara gen", de ce nu se intituleaza simplu "Antreprenoriat"...ce cauta "genul" in ceva ce se vrea "fara gen"? :-)

    1. O precizare ca antreprenoriatul nu este un atribut exclusiv al barbatilor. Ce zici de asta? E complicat?

      in afara de tine , cine spune ca este atributul exclusiv al barbatului ? esti o feminista frustrata ? ce zici de asta ?e complicat ?

      Eu nu spun ca antreprenoriatul este atributul exclusiv al barbatului, ci ca nu este. De ce spui ca spun ce nu spun? Pentru ca e complicat pentru minti strambe de barbatisti frustrati.

      Asculta copila si asculta bine.De ce nu poti sta tu in loc si sa lasi piata sa decida ce si cum?

      Pe mine ma intereseaza sa am produsul cel mai bun ,la pretul cel mai mic si care sa poata provoca cea mai putina risipa de resurse.Nu ma inereseaza daca antreprenorul care face lucrurile enumerate de mine e barbat sau femeie.Eu vreau rezultate.Asa ca terminati cu idea ca avem nevoie de mai multe femei in antreprenoriat.Nu avem nevoie de mai multe femei sau de mai multi barbati.Avem nevoie exact numarul necesar de antreprenori eficienti(indiferent daca e majoritate feminina sau masculina) care sa faca piata functionala.Asa ca sa o lasati mai moale cu expresii gen avem nevoie de mai multe femei in economie.Sau alta tampenie e ca avem nevoie de mai multe start upuri in economie.Nu avem.Avem nevoie de atatea firme cat poate suporta piata "LIBERA".Si subliniez cuvantul libera.Nu incercati sa stricati piata prin anomalii artificiale.Rezultatele nu vor fi bune. 

      Asculta baietel pe cat te poate duce incultura ta!

      In primul rand ca "ideea" se scrie cu doi de "e".  

      In al doilea rand ca eu nu am spus ca trebuie sa fie mai multe femei sau mai multi barbati in antreprenoriat.  

      Eu am spus la 2.1. ceva simplu: "O precizare ca antreprenoriatul nu este un atribut exclusiv al barbatilor" si am intrebat ironic: "Ce zici de asta? E complicat?" 

      In mod normal, asta pot intelege chiar si mintile rudimentare. Nici macar atat nu poti.

      Tu ma iei pe mine cu "copila", inapoiatule?! 

      In primul rand, copila feminista,exista ceva numit typo.Numai o persoana plina de ura si idiologii fara sens precum feminismul se leaga de chestii marunte.

      Era sa uit.Ca libertarian,nu sunt de acord cu dictatele institutii de stat numita Academia Romana.Oamenii pot scrie cum vor ei.Cata vreme se intelege,e okay.Dar asta e o discutie pentru alta data.  

      In al doilea rand.Nimeni niciodata nu zice ca antreprenoriatul e un atribut exclusiv al barbatilor decat feministe ca tine care sunt geloase ca majoritatea antreprenorilor sunt barbati. De ce e asa?De ce majoritatea antreprenorilor sunt barbati?Nu stiu.Nu ma intereseaza.Stiu doar ca atata vreme cat nu exista o interdictie prin lege ca o femeie sa nu poate incepe o afacere(si nu exista deloc lucrul asta.Orice femeie e libera sa inceapa o afacere daca vrea) nu exista discriminari. Repet inca odata.Lasati piata libera sa faca alocarile necesare de antreprenoriat,resurse umane,resurse materiale,sociale etc.Nu fortati nota.Nu veniti cu idei ca ar trebui sa fie mai multe femei in antreprenoriat sau mai multi barbati in antreprenoriat. E nevoie cat cere piata.Nimic mai mult si nimic mai putin.

      Sa nu utam ca MAJORITATEA STARTUPURILOR INFIINTATE FIE DE BARBATI FIE DE FEMEI DAU FALIMENT. Prin "incurajarea" fortata voi doar provocati alocari inutile de resurse.Nu uitati ca de multe ori firmele se pornesc din banii investitorilor.Ori odata ce o firma da faliment,acesti bani au disparut. Insa ideologii nu tin seama de lucrul asta. Repet inca odata.Lasati piata in pace.Nu va jucati cu focul. 

      e inutil sa vii cu argumente la neo marxisti , ei sint setati pe halucinatiile lor . pai daca Shakespeare , este interzis ca-i sexist sau rasist , de catre acesti indivizi , cum vrei tu sa-i faci sa inteleaga , lucruri simple si mari cat casa , cum ar fi ,cum ziceai , ca piata este cea care dicteaza .parerea mea este ca acea copila feminista , este un " domn " pasiv , cu aceleasi frustrari de lgbt . eu de ex as accepta femei oriunde mi se impune , dar daca firma da faliment , sa mi se plateasca daune de cei care imi impun asa ceva . daca pun eu pe cine vreau , suport eu orice risc .

      Habar n-ai ce-i aia libertarianism. Ca libertarian 2 plus 2 tot 4 fac. Limba si regulile ei nu tin de ideologie, decat la neomarxisti. Neterminatul de la 2.6., care semneaza J.H., te sprijina dar e contra neomarxistilor care ideologizeaza totul, asa cum faci tu cu limba romana. Cine sa va mai inteleaga, balbaitilor?!

      "Nimeni niciodata nu zice ca antreprenoriatul e un atribut exclusiv al barbatilor".

      Fa dovada acestei afirmatii! 

      Nu poti?

      Atunci taci si nu mai spune prostii! 

      fa , tu dovada ca nu-i asa ! nu poti ? atunci taci si nu mai spune prostii !

      V-a tras-o copila!

      Adica, vrei ca tu sa faci afirmatii si eu sa ti le dovedesc?

      Pffffffffffffffff, am intrat intr-o scorbura plina cu idioti!

      Hai, dovedeste ca nu esti idiot!) 

      Ca pana acum ai dovedit contrariul....

      Ho, ho, ho! Copila are gura spurcata, dar logica ei este fier. Mai spun o data: v-a strivit pe amandoi, odata!

      Copilă feminista cu gura spurcata:))) E plin usrul de ele. Corecte gramatical și politic. :)))) Dușmane veșnice ale libertății și ale individului. Nu pot înțelege cum un libertarian ca Nasui a intrat în cârdășie cu astfel de ipochimene. Nu o strivit pe nimeni. Doar și-a făcut reclamă proastă. Ea se joacă cu focul. Și va fi arsă de piață . Păziți-vă banii.:))))))Ne așteaptă vremuri interesante.:)))))

      tu ai facut ce spui , prostule !

      V-a terminat pe amandoi copila feminista. "Nu o strivit?!" - ai ramas fara aer.

      Ba tu.

    1.Daca antreprenoriatul e fara gen de ce apare doar genul feminin in poza?Corect ar fi fost sa fie si barbati in poza.In felul asta ai fi putut zice ca antreprenoriatul chiar e fara gen in sensul ca genul nu conteaza.:))))))))))))))))))))

    2.Ideile din articol au probleme si anume:(Zeci de mii de companii, care au peste 170.000 de angajaţi din industria textilă, sunt nebancabile, cifra de afaceri a scăzut până la 80%. Mai exact, pierderile s-au situat între 40% şi 80% anul trecut în industria textilă. Au fost pierzători şi câştigători ai anului 2020, dar trebuie să găsim soluţii pentru asigurarea unui anumit echilibru. Am văzut ordonanţele de urgenţă pentru sectorul HoReCa, ştim ce facilităţi s-au dat şi ce urmează, dar pentru industria textilă nu sunt facilităţi acordate de Guvern. Iar pe măsura 2 - sprijinirea capitalului de lucru - industria textilă nu a fost inclusă ca şi cod CAEN. Ar trebui găsită o soluţie pentru sprijinirea acestei industrii din ţara noastră")Asta spune doamna Chiriac(presedinta care cere antreprenoriat fara gen dar care e presedinta asociatiei de antreprenoriat feminin:)))))))) 

    Nu este treaba guvernului sa ajute pe nimeni.Decat sa se dea la o parte.Este adevarat ca guvernul a introdus restrictiile dar sa nu uitam ca e de datoria companiilor sa fie pe de o parte prudente,pe de alta parte inovatoare. 

    3. Oana-Marciana Özmen deputat spune urmatorul lucru(Trebuie să avem în vedere legislaţia privind micii antreprenori, care trebuie încurajaţi în această perioadă de criză. E important să avem o legislaţie în domeniu. Am identificat necesitatea unei reglementări cu privire la designul creativ, industriile creative unde nu există o reglementare în acest sens. Se regăsesc în legislaţie anumite precizări pentru un anumit tip de activitate, dar industriile creative nu sunt acoperite. Mi-aş dori să dăm dovadă de solidaritate cu micii antreprenori creativi în această perioadă. E important să învăţăm să fim solidari, să cumpărăm produse româneşti şi să susţinem economia românească.) 

    Uite care e treaba cu patriotismul economic(sa cumperi produse romanesti).Merge bine daca e facut din ambele sensuri.Adica eu iti cumpar produsul romanesc dar tu promiti ca pe viitor o sa il faci si mai bun si mai ieftin.A fost odata cand am mers si eu pe ideea asta cu patriotismul economic asa ca nu am mers sa mananc decat la un restaurant local si am incurajat si pe altii sa faca la fel.Insa patronul a refuzat sa investeasca si sa isi dezvolte afacerea si in schimb si-a tot reinnoit parcul auto:)))))))))))De atunci am zis, sorry.....Dar asa nu merge. 

    4.Cea mai mare prostie vine din gura doameni Dragu(doar e politician)(Guvernul are în vedere creşterea rolului femeilor în societate, respectiv în antreprenoriat, iar în acest sens analizează metode aplicate cu succes în alte ţări, conform doamnei Anca Dragu, preşedintele Senatului, care spune: "Avem în vedere măsuri pentru creşterea rolului femeii în societate, în antreprenoriat, în activitatea civică şi politică. Suntem în discuţii cu doamne şi domni ambasadori la Bucureşti şi facem o evaluare a celor mai bune metode care au fost aplicate în alte ţări, din care să ne putem inspira astfel încât să ajungem gradual şi echilibrat către o egalitate de gen".) 

    Okay.Uite intrebarea mea.DAca exista efecte nedorite din toata treaba asta doamna Dragu? Daca se implica in afaceri femei care vor falimenta firmele?Cine raspunde de banii pierduti ai investitorilor/creditorilor/pl atitorilor de taxe(in cazul fondurilor guvernamentale) Si inca un lucru.Dumneata spui ca femeile sa se implice in politica si antreprenoriat dar dupa aia tot voi de la guvern veniti si va intrebati zicand:VAI.DAR CUM DE AVEM SPOR NATURAL NEGATIV? DE CE SCADE NUMARUL DE COPII NASCUTI? Pai oare nu datorita faptului ca incurajati femeile sa fie antreprenoare? 

    In concluzie va rog un singur lucru:LASATI PIATA SA FACA ALOCARLE NECESARE. 

    Sunt femei extraordinare care pot fi antreprenoare foarte bune fara sa vina cineva si sa le incurajeze.Acelea sunt cele care vor conduce firme puternice care vor rezista la orice criza si orice pandemie.De alea si doar de alea avem nevoie in antreprenoriat.Nu avem nevoie de femei care merg in antreprenoriat doar pentru ca cineva le-a zis ca e cool. 

    Acelasi lucru si pentru barbati.Intra in afaceri daca esti dispus sa faci sacrificiul necesar.Nu intra doar pentru ca e cool. 

    Daca esti o femeie care te gandesti ca viata de familie e mai potrivita pentru tine si te si pricepi la asta atunci sa te dedici pentru asta 

    Asa cum e gresit cand liderii religiosi spun ca locul femeii e acasa sa ingrijeasca copiii,tot asa e gresit si din partea feministelor care zic ca rolul femeii e sa conduca si sa mearga in antreprenoriat.Ambele concepte sunt gresite. 

    O femeie trebuie sa mearga spre zona in care e cel mai bine pregatita.LA fel si in cazul barbatului.Cine face alegerea asta? PIATA.  

    Va multumesc pentru timpul acordat.:))))Astept insultele,amentintarile sau laudele (sanse foarte mici sa primesc asa ceva) in comentarii.:))))

    1. Era si un barbat in a doua poza din slide.

      un om normal la cap , nu un neomarxist imbibat cu political correct nu poate sa critice evidenta . o sa pari surprins , dupa asteptarile tale , dar pina si femeile normale gandesc ca tine , dar multi se simt jenati sa le exprime si nu stiu de ce . de ex o intrebare de genul asta puse unei femei , de ce nu se implica mai mult in diferite cariere , mi-a raspuns , ca principala ei satisfactie este sa plimbe copilul in parc . evident ca feministele , stafidite , gen A. Moldovan , ascete ,cum a dibuito Rafila , vor sari cu gura . in concluzie PIATA , spune ce trebuie si ce nu , nu simpozioanele ! si ca sa fiu bine inteles ce am spus este valabil si pt bbti si pentru femei ,adica esti bun nu mai conteaza ce gen esti .

      vai de capul tau de lemn!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb