VIDEOCONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / LOREDANA APREUTESE, GENERAL MANAGER INTERNATIONAL ALEXANDER "Reluarea programului Rabla ar fi o gură de aer pentru industria automotive şi pentru economie"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 29 mai 2020

Loredana Apreutese

Loredana Apreutese

Pandemia a venit ca un val care a lovit din plin industria automotive, care reprezintă 20% din PIB-ul ţării noastre, a declarat Loredana Apreutese, General Manager International Alexander.

Domnia sa a precizat că, în mare parte, contractele International Alexander sunt externe, chiar dacă lucrează cu fabrici din ţară.

"Lucrăm cu aproape toţi producătorii automotive şi tot ce înseamnă lanţ logistic şi producători. Orice scădere a comenzilor din extern ne afectează direct şi nu doar pe noi, dar este afectat întreaga industrie din UE", a completat reprezentanta companiei.

Loredana Apreutese a adăugat că dacă s-ar relua Programul Rabla, ar fi o gură de aer pentru industria automotive, dar şi pentru economie în general.

Domnia sa a subliniat că traversăm o perioadă cu foarte multe efecte negative care se cuantifică, dacă ne uităm la numărul de oameni care sunt în şomaj sau au contractele suspendate.

Loredana Apreutese a precizat că International Alexander, companie a cărei activitate este strâns legată de zona de automotive, a fost foarte afectată de tot ce a urmat odată cu criza din sănătate.

Domnia sa a explicat: "Au fost căderi drastice în rândul tuturor clienţilor noştri în ceea ce priveşte numărul de comenzi. Iar în prima parte, sub umbrela pandemiei, nu s-a mai putut lucra. Am luat măsuri de precauţie cu privire la oamenii care lucrează, muncind în fabrici şi în producţie. Prima măsură pe care am luat-o a fost să asigurăm un mediu cât mai sigur pentru angajaţii noştri, am făcut tot felul de dezinfecţii şi am luat măsuri de distanţare socială. Ulterior ne-am confruntat cu scăderi de volume şi a fost momentul de reformare şi readaptare a companiei noastre. A trebuit să ne reorientăm rapid de la domeniul de automotive către industria FMCG (n.r. bunuri de larg consum cu vânzare rapidă) şi alimentară".

Loredana Apreutese a mai spus că activitatea firmei a fost menţinută pe linia de plutire din dorinţa de a nu-şi să închide activitatea.

"Din mers a trebuit să ne ocupăm de tot ce a însemnat tehnologizare, reinstruire oameni şi am redus parţial numărul oamenilor pe care am fost nevoiţi să-i introducem în şomaj tehnic. Din păcate o parte din oamenii noştri lucrează direct în fabrici unde fie că am vrut sau nu a trebuit să închidem, fiind o mişcare în lanţ. Ne-am axat pe a salva tot ce se poate", a subliniat general managerul companiei.

Domnia sa a afirmat că, din păcate, nu pot oferi o garanţie a locurilor de muncă, deşi nu au fost făcute concedieri, dar nu există o predictibilitate a ceea ce se va întâmpla.

"Dorinţa noastră este de a rămâne cu aceeaşi echipă. Depinde mult de partea de consum şi cum se vor da diverse finanţări. Dacă nu va merge consumul şi oamenii nu-şi vor cumpăra maşini, această industrie care susţine puternic PIB-ul României se va confrunta cu o etapă distructivă", a subliniat Loredana Apreutese.

"Ce se întâmplă este o pregătire pentru o aterizare forţată, dar noi am încercat să salvăm aeronava pentru că astfel nu mai e nevoie de primul ajutor, ci vom avea continuitate", a completat reprezentanta companiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa fie salvati prin programul rabla pe banii din taxe ?

    Nu stimata Loredana, economia trebuie sa se adapte in modul capitalist. Daca schimbam directia ajungem ca altii sa ajutam pe toti si pe toate si atunci nu sintem capitalisti. Exact ca americanii ne transformam economia in economie socialista sustinuta prin tiparire de bani. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb