VIDEOCONFERINŢA BURSA - "ELECTRICITATE PE PIAŢA LIBERĂ. FACTURA: CREŞTE SAU SCADE?" / OVIDIU DEMETRESCU, PARTENER OCD CAPITAL & RESOURCE ŞI LONDON BROKERS: "Schimbarea furnizorului necesită semnarea a doar două hârtii"

M.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 27 ianuarie 2021

Ovidiu Demetrescu

Ovidiu Demetrescu

Schimbarea furnizorului de energie electrică necesită semnarea a doar două hârtii, a afirmat Ovidiu Demetrescu, partener OCD Capital & Resource şi London Brokers şi moderatorul conferinţei.

Demetrescu s-a referit la notificarea către actualul furnizor, notificare cu privire la intenţia de schimbare a furnizorului de energie, şi la completarea unui nou contract, specific, cu furnizorul ales. De menţionat că procesul este unul complet digitalizat şi faptul că consumatorul nu este în niciun moment în pericol să fie decuplat de la alimentarea cu energie electrică. "În niciun caz nu trebuie să daţi crezare vreunui zvon că vine cineva şi vă ia contorul sau vă decuplează dacă vreţi să schimbaţi furnizorul de energie. Lucrurile acestea nu se vor întâmpla. Sunt numai nişte tactici, tehnici de «guerilla-marketing», cum am putea să le spunem, din partea unora. În opinia mea sunt exagerate, nefondate şi nelegale", a spus Ovidiu Demetrescu.

Acesta a mai afirmat: "Mesajul este simplu şi clar: atenţie când semnaţi contractul, citiţi cu atenţie clauzele şi după care veţi lua nişte decizii în absolută cunoştinţă de cauză şi cu claritate".

Demetrescu a mai subliniat că există o diferenţă fundamentală între furnizorul de energie şi distribuitor, primul ocupându-se de alimentare şi al doilea de reţeaua electrică.

Acesta a notat că majoritatea furnizorilor şi-au contractat o parte din necesarul de energie pentru 2021 în avans.

"Cu cât îţi contractezi energia în avans cu atât ai posibilitatea şi libertatea de a face nişte alegeri inteligente şi nişte alegeri mai bune din punct de vedere concurenţial şi de a veni în întâmpinarea consumatorilor şi practic să îţi acoperi necesarul de livrare de energie cu contracte de energie. Sunt absolut convins că majoritatea furnizorilor care aveau şi aprobarea de FUI au avut înţelepciunea să-şi achiziţioneze o parte din necesarul de energie în avans, pe pieţele de forward, şi atunci e clar că aveau contractate cantităţi de energie inclusiv pentru anul acesta, 2021. Cred că acest lucru se poate vedea simplu şi limpede dacă ne uităm la evoluţia preţurilor şi contractelor pe OPCOM", a mai spus Ovidiu Demetrescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Astia-s nebuni, nene.. nu traiesc in lumea reala, in care 60% din clienti traieste in rural si nu are nicio treaba cu calculatorul astfel incat sa poata face ceva online.

    80% din Romania NU e complet digitizata deci cum drku sa incheie vreun contract online ??

    Nu mai vorbesc ca firme ca ENEL nu raspund nici macar online la solicitarile de contractare venite din partea clientilor, fiind niste tepari nenorociti.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb