Electromobilitatea reprezintă un domeniu în care ţara noastră se află abia la început, dacă ţinem cont de faptul că la sfârşitul anului 2019 pe întreg teritoriul naţional existau doar 344 de staţii de încărcare electrică, a afirmat deputatul Oana-Marciana Özmen (USR PLUS), membru al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.
"La nivelul Comisiei pentru industrii şi servicii suntem direct interesaţi să abordăm această problemă a electromobilităţii din perspectiva legislaţiei.
În aceste condiţii trebuie să avem o serie de măsuri pe care Executivul trebuie să le ia, dar şi la nivel de Legislativ e nevoie de reglementări care să stimuleze interesul antreprenorilor care vor să investească în domeniul electromobilităţii. Numai că eu nu aş vedea această decarbonare numai din perspectiva maşinilor care ar trebui să devină neapărat prietenoase cu mediul. Aş merge mai departe şi aş spune că aceste soluţii eficiente energetic ar trebui să privească atât partea de iluminat, cât şi eficientizarea clădirilor din punct de vedere energetic. Clădirile instituţiilor statului sunt cele mai mari consumatoare de energie. Acesta ar trebui să devină un proiect de ţară pentru România, în situaţia în care atât la nivel local cât şi la nivel guvernamental să încurajăm pe cât mai mulţi să aplice pentru fondurile existente la nivel european pentru reducerea gazelor cu efect de seră.
Cu privire la măsurile pe care le vedem importante în următoarea perioadă, am putea lua ca model Franţa care are legea privind orientarea mobilităţii şi care a determinat o creştere a numărului cererilor care au solicitat un ajutor pentru înlocuirea maşinilor poluante cu maşini prietenoase cu mediul. Şi în România există acest proiect, dar nu e suficient numai cu privire la maşini, ci ar trebui o lege asemănătoare şi cu privire la eficientizarea energetică a clădirilor", susţine Oana Özmen.
Domnia sa a adresat o invitaţie producătorilor români din domeniu să se adreseze Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor pentru a găsi împreună soluţii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.
"Ne dorim să încurajăm industria românească, dar trebuie să avem în vedere că acest sector trebuie să investească în retehnologizare pentru a putea produce autovehiculele respective. Trebuie să avem în vedere că ne dorim autobuze care să emită cât mai puţine emisii de carbon şi acest obiectiv trebuie văzut în perspectiva în care România îşi va atinge ţinta privind absorbţia fondurilor din acest sector. Scopul nostru este să găsim soluţiile cele mai bune pentru sectorul industriei", a concluzionat deputatul Oana-Marciana Özmen.
1. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 19.05.2021, 08:39)
...
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2021, 12:20)
ce limbaj...
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 19.05.2021, 14:23)
nu-i asa? asta e , sunt cam nesimtit uneori
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.05.2021, 14:45)
ține și de educație
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 19.05.2021, 15:30)
da,da , asa e... :)
cum le stii tu pe toate ca un om mare ! :)