VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / REMUS DĂNILĂ, HEAD OF IR & BUSINESS DEVELOPMENT, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI: "Bursa noastră are companii bine poziţionate în contextul actual"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 februarie 2022

Remus Dănilă, Head Of IR & Business Development, în cadrul BVB

Remus Dănilă, Head Of IR & Business Development, în cadrul BVB

"Ne aşteptăm ca la finalul acestui an Contrapartea Centrală să fie operaţională"

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) are companii bine poziţionate în contextul actual, marcat de inflaţie, creşterea dobânzilor şi, mai nou, tensiuni geopolitice, a spus Remus Dănilă, Head Of IR & Business Development, în cadrul BVB.

Reprezentantul operatorului pieţei noastre de capital a afirmat: "La început de 2022 avem un mediu ceva mai tensionat, mai incert. Problemele sunt cunoscute - vorbim despre creşterea dobânzilor, de inflaţie, iar acum avem tensiuni geopolitice. Credem că Bursa de Valori din România şi piaţa noastră de capital este poziţionată suficient de bine încât să fie un mediu care să dea încredere investitorilor şi partenerilor noştri. Vedem la bursa noastră un mix tot mai bun de valoare. De companii solide, de companii bine poziţionate în contextul actual. Avem producători de energie, producători de resurse, companii care acordă dividende cu randamente foarte bune".

De asemenea, iese în evidenţă dezvoltarea pieţei AeRO, unde există un potenţial foarte mare pentru companii de creştere, companii care pot fi atractive pentru investitorii care urmăresc bursa pe termen lung, a mai punctat Remus Dănilă.

"Vedem companii care cu banii atraşi din listările şi rundele iniţiale de finanţare s-au extins în străinătate, şi-au dezvoltat business-ul, au lansat produse, şi sperăm ca toate acestea să se vadă pe termen lung în succesul tuturor celor implicaţi", a adăugat reprezentantul BVB.

Bineînţeles că operatorul pieţei noastre de capital ţinteşte atragerea cât mai multor investitori la BVB, atât locali cât şi străini, după cum a punctat Remus Dănilă.

"Investitorii locali sunt un target strategic pentru noi. Vedem în continuare un nivel foarte mare al economisirii în România. Un nivel foarte ridicat al depozitelor bancare, dar în acelaşi timp o participare relativ redusă a populaţiei la bursă. Încercăm să dezvoltăm anumite proiecte, avem iniţiative prin care să facem bursa mai cunoscută în rândul investitorilor. Aici aş aminti proiectul nostru BVB Research Hub, prin care ne dorim să oferim informaţii utile despre companiile listate, să creştem vizibilitatea emitenţilor şi să încercăm să convingem investitorii să investească în companiile locale", a spus Remus Dănilă.

În ceea ce priveşte investitorii străini, reprezentantul BVB a amintit de promovarea pieţei noastre în categoria celor emergente de către FTSE Russell. "Bineînţeles că mai este şi MSCI-ul, care sperăm că va fi acoperit în următorii doi-trei ani. Dar avem deja rezultate tangibile (...). Sunt cel puţin 130 de milioane de euro fonduri investite direct ca urmare a promovării în indicii FTSE", a punctat Remus Dănilă.

Legat de Contrapartea Centrală, cel mai important proiect al Bursei de Valori Bucureşti, reprezentantul operatorului pieţei noastre de capital spune că BVB se aşteaptă ca CCP-ul să fie operaţional la finele anului. "Ne aşteptăm ca la finalul acestui an Contrapartea să fie operaţională şi să lansăm piaţa de derivate, prin care să atragem mai mulţi investitori sofisticaţi. De asemenea, să oferim mai multe alternative investitorilor prezenţi în piaţă, care să poată implementa strategii de arbitraj, de hedging (n.r. acoperirea riscurilor) etc", a conchis Remus Dănilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb