ZIARUL BURSA

16 februarie 2022
Ediţia din 19.10.2024
Clienţii pieţei de capital - investitorii, reuniţi la Forumul BURSA

VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" Clienţii pieţei de capital - investitorii, reuniţi la Forumul BURSA

A.I.Piaţa de Capital / 16 februarie 2022

Directori de mari companii listate la Bursa de Valori Bucureşti, precum şi ai unor noi emitenţi veniţi recent în Piaţa AeRO, manageri de fonduri de investiţii, analişti de piaţă, brokeri şi investitori individuali au participat, ieri, la Conferinţa hibrid "Forumul investitorilor" organizată de Grupul de presă BURSA în parteneriat cu Ziare.com, în cadrul căreia au fost dezbătute cele mai importante subiecte ale pieţei de capital locale şi perspectivele investiţionale pentru următorii ani.

Exerciţii necesare de iubire şi politică

Cornel CodiţăEditorial / 16 februarie 2022

Cornel Codiţă

Domne, uite care-i chestia... Putin ăsta e un criminal... dar să vedem şi partea bună a lucrurilor: îşi iubeşte poporul! Vrea să mai facă şi alte crime, dar îşi iubeşte poporul, mă-nţelegi! Păi, ar fi bine să avem şi noi conducători care îşi iubesc poporul! Fac crime, nu fac crime, ce... asta contează? Vorba lui Caţavnecu, mă rog... puţin adaptată: Această stare de lucruri este intolerabilă!

Adrian Dumitriu, CFO Chimcomplex

VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / ADRIAN DUMITRIU, CFO CHIMCOMPLEX: "Suntem parte din soluţia de decarbonare a economiei"

A.V.Piaţa de Capital / 16 februarie 2022

"Avem un potenţial foarte mare de dezvoltare a companiei" "Dacă acum producem şi vindem în jur de 110.000 de tone de polioli pe an, începând cu 2024 aproape vom dubla nivelul actual al producţiei şi vânzărilor" "Pregătim o majorare de capital, posibil în 2023" 

Evoluţia la bursă a acţiunilor Chimcomplex reprezintă "doar o recunoaştere întârziată a performanţelor companiei, spune Adrian Dumitriu, CFO Chimcomplex, menţionând: "Suntem un fabricant de produse chimice, iar 90% din produsele prelucrate care ne înconjoară sunt obţinute din industria chimică.

Remus Dănilă, Head Of IR & Business Development, în cadrul BVB

VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / REMUS DĂNILĂ, HEAD OF IR & BUSINESS DEVELOPMENT, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI: "Bursa noastră are companii bine poziţionate în contextul actual"

A.I.Piaţa de Capital / 16 februarie 2022

"Ne aşteptăm ca la finalul acestui an Contrapartea Centrală să fie operaţională" 

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) are companii bine poziţionate în contextul actual, marcat de inflaţie, creşterea dobânzilor şi, mai nou, tensiuni geopolitice, a spus Remus Dănilă, Head Of IR & Business Development, în cadrul BVB.

Daniel Naftali, manager de portofoliu adjunct al FP

VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / DANIEL NAFTALI, MANAGER DE PORTOFOLIU ADJUNCT AL FONDULUI PROPRIETATEA: "Listarea Hidroelectrica va accelera tranziţia pieţei de capital din România către o piaţă emergentă"

George MarinescuPiaţa de Capital / 16 februarie 2022

Fondul Proprietatea (FP) este gata să listeze la bursă portofoliul de acţiuni deţinut la Hidroelectrica, dacă Guvernul va aproba listarea companiei de stat, obiectiv care este prevăzut şi în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a afirmat Daniel Naftali, manager de portofoliu adjunct al FP.

Alexandru Stânean, CEO TeraPlast

VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / ALEXANDRU STÂNEAN, CEO TERAPLAST: "Raportarea scorurilor ESG va deveni un must"

Emilia OlescuPiaţa de Capital / 16 februarie 2022

În piaţa pe care tranzactionează TeraPlast sunt investiţii foarte mari din zona publică, făcute atât cu fonduri europene, cât şi cu fonduri bugetare, astfel încât, în ciuda tuturor provocărilor momentului, piaţa va fi de partea companiei, evidenţiază Alexandru Stânean, CEO TeraPlast, subliniind că atât compania pe care o conduce, cât şi alte entităţi de pe piaţa de capital au toate motivele să creadă că vor avea performanţele cu care i-au obişnuit pe investitori şi în următorii 4-5 ani.

Bogdan Maioreanu, analist de piaţă eToro

VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / BOGDAN MAIOREANU, ANALIST DE PIAŢĂ, ETORO: "Inflaţia, măsurile anti-inflaţioniste şi tensiunile geopolitice au trimis în jos cotaţiile acţiunilor"

George MarinescuPiaţa de Capital / 16 februarie 2022

Piaţa de capital este dominată în primele două luni ale anului în curs de incertitudini şi scăderi ale preţurilor la mai multe acţiuni, dar nu este exclusă oportunitatea investirii la preţuri mai bune, în anumite sectoare, comparativ cu cele din urmă cu câteva luni, susţine Bogdan Maioreanu, analist de piaţă eToro.

Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments

VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / RUDOLF VIZENTAL, CEO ROCA INVESTMENTS: "Aştept o serie de corecţii, o mutare a lichidităţii din zona de acţiuni în cea de obligaţiuni"

A.V.Piaţa de Capital / 16 februarie 2022

"Strategia noastră s-a bazat întotdeauna pe piaţa de capital" 

Piaţa acţiunilor va traversa o perioadă dificilă şi în niciun caz nu se vor repeta tendinţele din ultimii doi ani, este de părere Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments, care subliniază: "Nu văd o perioadă foarte optimistă, aştept o serie de corecţii, o mutare a lichidităţii din zona de acţiuni în cea de obligaţiuni.

Antonio Oroian, broker în cadrul SSIF Goldring

VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / ANTONIO OROIAN, BROKER, SSIF GOLDRING: "Cred că multe IMM-uri vor face pasul către bursă"

A.I.Piaţa de Capital / 16 februarie 2022

"Antreprenorii au înţeles că piaţa de capital reprezintă, poate, cel mai bun mijloc de finanţare a afacerilor" 

Antreprenorii au înţeles că piaţa de capital reprezintă, poate, cel mai bun mijloc de finanţare a afacerilor, crede Antonio Oroian, broker în cadrul SSIF Goldring, în condiţiile în care, bursa noastră a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 16 februarie 2022

MACRO NEWSLETTER 16 februarie 2022

Macroeconomie / 16 februarie 2022

Preţurile de consum din Polonia şi-au accelerat creşterea anuală şi în ianuarie 2022, până la 9,2%, de la 8,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,9%, după un avans de 0,9% în luna anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo