VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / VLAD POPESCU, CEO NOROFERT: Creşterea suprafeţei de culturi ecologice reprezintă oportunitate de ţară

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 februarie 2022

Vlad Popescu, CEO şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Norofert S.A.

Vlad Popescu, CEO şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Norofert S.A.

2021 este un an de referinţă în istoria bursei din România, din punct de vedere al listărilor, a subliniat Vlad Popescu, CEO şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Norofert S.A. "Nu va rămâne un an de vârf 2021, dar cu siguranţă va rămâne în istorie", susţine Vlad Popescu, afirmând că există concurenţă pe piaţa bursieră pentru banii investitorilor: "O companie trebuie să fie foarte interesantă din multe puncte de vedere ca să fie atractivă pentru investitori şi, în aceste condiţii, companiile trebuie să performeze ca să atragă investitorii".

În opinia domnului Popescu, evenimentele geo-politice actuale nu ajută piaţa de capital: "Au fost zile cu scăderi considerabile. Nu cred că este o problemă de încredere în piaţa de capital românească, ci o problemă globală. Pentru anul acesta, vedem şi mai multe investiţii de retail şi credem că va creşte numărul investitorilor".

În acţionariatul Norofert, numărul investitorilor a crescut considerabil, de la un an la altul, afirmă reprezentantul companiei, care menţionează: "Văd cât mai mulţi investitori şi instituţii de retail interesaţi de piaţa de capital şi cred că încrederea în bursă va creşte. Foarte mulţi oameni care nu ştiu unde să-şi plaseze banii se gândesc la posibilitatea să investească pe bursă, unde îşi pot proteja veniturile".

Preţurile din energie nu îi ajută pe emitenţi, iar pentru Norofert problemele din piaţa îngrăşămintelor şi preţurile acestora care au crescut foarte mult reprezintă o problemă. "Fermierii nu mai aplică atât de multe îngrăşăminte, iar agricultura este o parte importantă în PIB-ul României. În acest context, ne aşteptăm la scăderi şi în domeniul calităţii şi în ceea ce priveşte cantitatea. Preţul gazelor influenţează costurile cu îngrăşămintele. Dacă ne referim la Norofert, avem norocul să evoluăm în domeniul agriculturii ecologice, unde preţul energiei nu influenţează foarte mult, pentru că folosim mai mult curent electric decât gaz, şi acesta în proporţii foarte mici. Însă a trebuit să ajustăm preţurile pentru a ne alinia la inflaţie. Sperăm la un an agricol bun, deşi avem o uşoară secetă".

În prezent, doar 3-4% din culturile din ţara noastră sunt ecologice, potenţialul României în acest domeniu fiind foarte mare, având în vedere că, potrivit cerinţelor UE, trebuie să ajungem la un nivel de 25% culturi eco din totalul suprafeţelor agricole, a spus Vlad Popescu. În aceste condiţii, Norofert are investiţii importante în facilitatea de producţie pe care o deţine, urmând să fie mărită şi diversificată gama de producţie şi să se investească în cercetare. Domnul Popescu opinează că este foarte mult loc pe piaţă, există foarte mulţi fermieri care merg spre agricultură ecologică, iar creşterea suprafeţei de culturi ecologice ar putea fi o oportunitate şi un brand de ţară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb