Vienna Insurance Group anunţă un profit cu 24% mai mare în 2022

D.T.
Companii / 19 aprilie 2023

Vienna Insurance Group anunţă un profit cu 24% mai mare în 2022

Rapoartele Vienna Insurance Group privind anul financiar 2022, publicate pe 19 aprilie 2023, confirmă datele preliminare comunicate în data de 15 martie 2023, potrivit unui comunicat remis, astăzi. Volumul total al primelor, de 12,6 miliarde de euro în 2022, a fost în creştere cu 14,1% faţă de anul anterior, Profitul înainte de impozitare s-a ridicat la 562 milioane de euro, cu 10% peste nivelul din 2021.

Conform comunicatului, volumul total al primelor, de 12,6 miliarde de euro în 2022, a fost în creştere cu 14,1% faţă de anul anterior. Profitul înainte de impozitare s-a ridicat la 562 milioane de euro, cu 10% peste nivelul din 2021. Profitul după impozitare a fost de 466 milioane de euro, în creştere cu 24% în raport cu anul anterior. Rata combinată, de 94,9%, s-a situat în intervalul ţintit de 95%. Rezultatul financiar a crescut cu 26% faţă de 2021, la 797 milioane de euro. Rata solvabilităţii Grupului, de 280% la finalul lui 2022 (incluzând măsurile tranzitorii).

În anul financiar 2022, valoarea încorporată a crescut cu peste un miliard de euro, până la 4,8 miliarde euro, pe fondul evoluţiei economice şi în special al accentuării curbelor de randament. La generarea valorii încorporate a contribuit profitabilitatea noului business, cu o marjă de 3,6%. Grupul VIG a reuşit să crească semnificativ marja de profitabilitate a businessului nou în Austria şi Germania, precum şi în regiunea ECE. În Austria şi Germania, această marjă a fost de 2,6% (1,8% în 2021), în timp ce în regiunea ECE marja a crescut de la 3,8% în 2021, la 4,8% în 2022, arată sursa. Valoarea încorporată a segmentelor de business asigurări de viaţă şi de sănătate este valoarea netă a activelor la care se adaugă valoarea actuală a profiturilor viitoare prognozate, rezultate din contractele de asigurare existente. Valoarea încorporată, ce indică profitabilitatea segmentelor de business asigurări de viaţă şi sănătate, a fost calculată până în 2022 ca un element conex al situaţiilor financiare IFRS 4. După trecerea la noul standard de raportare financiară pentru contractele de asigurare, în conformitate cu IFRS 17, nu va mai fi necesară determinarea separată a valorii încorporate, deoarece indicatorii cheie ai acesteia vor putea fi obţinuţi direct din situaţiile financiare consolidate, se mai precizează în comunicat.

Motto-ul din acest an al Raportului anual al Grupului este "Mai multă creştere", iar rezultatele obţinute subliniază strategia de dezvoltare a Grupului. Motto-ul Raportului de sustenabilitate este "Mai multă solidaritate" şi se referă la activităţi precum implicarea puternică a Grupului în acţiuni de susţinere a poporului ucrainean şi a colegilor din cele trei companii ale VIG din Ucraina, pe fondul războiului. Un exemplu este înfiinţarea de către managementul VIG a VIG Family Fund. Datorită alocării iniţiale, precum şi contribuţiilor suplimentare ale companiilor VIG şi contribuţiilor directe ale angajaţilor, în acest fond s-au strâns aproximativ 7 milioane de euro ce vor susţine pe termen mediu şi lung eforturile de ajutorare a familiilor angajaţilor VIG din Ucraina ce au fost afectate de război.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb