Viktor Orban: "Ursula von der Leyen nu e un adversar politic, ci este angajata noastră"

F.D.
Internaţional / 20 iulie

Sursa foto: Platforma X

Sursa foto: Platforma X

Ursula von der Leyen, preşedinta realeasă a Comisiei Europene, nu este un adversar politic, ci este "angajata noastră", a declarat vineri prim-ministrul ungar Viktor Orban, în emisiunea "Bună dimineaţa, Ungaria!" a postului public de radio Kossuth, relatează News.ro.

El afirmă că trebuie consideraţi adversari prim-miniştrii pro-război şi pro-migraţie care adoptă o poziţie greşită din punctul de vedere al Europei.El îi consideră adversari şi pe liderii de partide care lucrează împotriva Ungariei în PE, precum Manfred Weber (PPE), despre care s afirmat că este un cunoscut "maghiarofob", un adept al războiului şi al migraţiei. Viktor Orban a apreciat că alegerile pentru Parlamentul European au adus un mare câştig de teren pentru forţele naţionale şi pentru patrioţi, conform MTI.

Prim-ministrul ungar, a cărui ţară deţine preşedinţina Consiliului UE, a evaluat performanţele Ursulei von der Leyen din ultimii cinci ani ca fiind "slăbuţă ca roua". El a explicat: "UE a eşuat în tranziţia ecologică şi va distruge industria europeană dacă lucrurile vor continua tot aşa". În ceea ce priveşte problema războiului, UE nu focusează pe pace, ci pe intrarea în război alături de ucraineni, iar migranţii continuă să vină - a adăugat premierul.

"O perioadă de cinci ani ar trebui să le ofere europenilor mult mai mult" - a apreciat el.

În continuare, el a adăugat: "Von der Leyen nu este adversarul nostru politic", ci "angajata noastră", deoarece are sarcina, în calitate de preşedinte al Comisiei, să pună în aplicare orientarea stabilită de prim-miniştri. Ursula von der Leyen îşi primeşte salariul de la bugetul UE, deci este dependentă: trebuie să facă ceea ce spun prim-miniştrii - a explicat el.

În opinia lui Viktor Orban, adevărata problemă nu este ceea ce preşedintele Comisiei nu a făcut, ci faptul că prim-miniştrii o lasă să facă acest lucru, adică să nu facă mai mult, dat fiind că centrul de greutate al politicii europene se află în Consiliul European, organismul prim-miniştrilor.

Premierul a declarat că nu a sprijinit realegerea Ursulei von der Leyen, deoarece performanţa acesteia a fost slabă în comparaţie cu orientarea stabilită de Consiliu, prin urmare ar trebui găsit un executiv mai bun. În opinia sa, următorul pas al schimbării poate fi făcut la alegerile naţionale. El a subliniat că Austria va avea alegeri în septembrie, dar în multe locuri guvernele "abia se menţin şi se clatină", ne putem aştepta la alegeri anticipate, în timp ce în Germania, la început de toamnă, vor avea loc alegeri în landuri.

"Sper că componenţa corpului prim-miniştrilor se va schimba şi că prin aceasta vom putea să îi dăm instrucţiuni mai bune lui von der Leyen, decât am făcut-o până acum, şi că noi, ca prim-miniştri, vom fi mai buni în a cere socoteală, decât am fost până acum" - a spus el.

Viktor Orban a afirmat: "Nu trebui să-ţi consideri angajatul drept adversar", mai degrabă trebuie consideraţi adversari politici acei prim-miniştri care adoptă o poziţie greşită din punctul de vedere al Europei. Trebuie să-i considerăm adversari politici - a continuat el - şi pe liderii de partide care lucrează împotriva Ungariei în PE, precum Manfred Weber din PPE, care este un cunoscut "maghiarofob", un adept al războiului şi al migraţiei - cu el va trebui să se lupte delegaţia ungară.

Premierul a spus că grupul Patrioţilor este a treia forţă ca mărime în PE şi că în curând va face alianţe, va veni vremea când va deveni a doua forţă. El şi-a exprimat speranţa că la următoarele alegeri patrioţii vor reuşi, de exemplu în Austria, şi că acest lucru va fi completat de alegerile prezidenţiale din SUA în noiembrie.

"Până la sfârşitul anului, patrioţii vor deveni majoritari în lumea occidentală", a spus el.

Conform concluziei sale, oamenii doresc o Europă diferită şi o politică europeană diferită de ceea ce le oferă stânga.

"Faţă de aceasta există viziunea clară a dreptei, cu patrioţii în centru, care vede Europa compusă din naţiuni, mândră, condusă de patrioţi, favorabilă familiei, potrivnică migraţiei şi adeptă a păcii", a subliniat Orban.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Gresit,este o marioneta a marilor interese americane in Europa,pe care ,avand girul american,isi bate joc cum vor muschi americanilor de slugile europene,slugi parvenite,uita te la turistul nostru,al Estoniei,parveniti nesimtiti ce pleaca in vacante de fapt!

    Nu ca ar fi interesant ce se dezbate,ca Zele e portavocea vigurosului si apoi telefonul fara fir sa se faca ca muncesc! 

    1. Soso, te-ai făcut de rușine în fața întregii Europe.

      Și extremistii au ras de tine!

      Nu contează, să vină rublele! 

      Fara legatura cu ce spune Viktor Orban, imi amintesc de marele slogan al patriotilor de acum 30 de ani: ”Nu ne vindem tara ca luam noi pe gratis...”

      Zelenski: „Unii ar putea fi tentaţi să-şi trădeze şi să-şi slăbească vecinii”. „Dacă cineva încearcă să lucreze pe la spatele altora sau chiar în detrimentul altcuiva de ce ar trebui să ţinem cont de această persoană?”.

      ”Va fi Europa un continent care nici nu se predă, nici nu se vinde tiranilor ?”. 

      „Singurul lucru de care are nevoie răul să triumfe este ca oamenii buni să nu facă nimic”!

      Mie mi-e greu sa cred ca maghiarii si secuii din Transilvania sunt pro-putinisti. Si Kelemen Hunor, si Tanczos Barna si ceilalti domni de la UDMR par oameni foarte civilizati. Va rog eu din suflet, nu vreti sa vorbiti cu Viktor Orban si cu domnii de la Fidesz sa o lase mai moale cu Putin? 

      Eu inteleg ca toata lumea isi doreste pacea, cel mai mult chiar Ucraina isi doreste pacea, dar formula ”pace cu orice pret” este gresita. Politica lui Viktor Orban de minima rezistenta in fata raului este o politica gresita. Politica ”minimei rezistente” a fost gresita si pe timpul lui Adolf Hitler si este total gresita si in fata lui Putin.

      Eu inteleg ca avem interese diferite, dar daca Occidentul nu se arata unit in fata raului absolut atunci el pare slab. Eu ma intreb, si poate gresesc, asta vrea Viktor Orban, sa-l incurajeze pe Putin facand Occidentul sa para slab si indecis?  

      Propagandistul rus Maxim Kalașnikov a declarat ieri ca Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente si am ajuns sa aruncăm în luptă și răniții care nu au fost complet vindecați”.

      Nu este vina Occidentului pentru acest razboi chiar daca demagogul Nigel Farage spune ca Occidentul a provocat Rusia. ”Daca lovesti ursul cu un bat trebuie sa te astepti sa muste”.

      Draguta metafora lui Farage cu ursul, dar este falsa. Un animal de prada este imprevizibil si te ataca si fara sa-l lovesti cu batul. Avem cazuri pe Transfagaras cu persoane care au intins o bucata de paine catre urs si ursul a sarit sa-i muste toata mana. Cam asa cum Putin a muscat mana Occidentului care l-a hranit timp de 20 de ani. Daca se simte puternic, un animal de prada te ataca.

      Occidentul a fost si naiv, a facut si greseli si nici nu a intervenit de fiecare data cand ar fi trebuit sa intervina. Occidentul nu este, din pacate, Superman ca sa rezolve fiecare problema de pe globul asta. Ar ajuta, desigur, si daca China s-ar implica mai constructiv, dar deocamdata nu vor sa o faca. Deocamdata China prefera sa faca ”parteneriate fara limite” cu dementii astia care vor sa ne omoare pe toti sau sa se bata cu topoarele in Marea Chinei de Sud.

      Si Putin si Xi Jinping ar trebui sa inteleaga ca haosul, escaladarile neincetate si dezordinea tot mai mare in relatiile internationale sunt foarte periculoase in lumea de azi. Occidentul a fost luat prin surprindere de agresiunea Rusiei, dar dictatorii fac o mare greseala daca subestimeaza dorinta Occidentului de a se proteja, deja cursa inarmarilor a inceput.  

      Si daca China nu va face ceva ca sa potoleasca Axa Raului (unde are o influenta mai mare decat Occidentul) rezultatul va fi ca toata lumea se va umple de arme nucleare. Vorba lui Kasparov, daca doar descurajarea nucleara mai conteaza, in cateva luni si Japonia, si Coreea de Sud, si Polonia etc vor face rost de arme nucleare.

      Daca China nu vrea sa se maturizeze mai repede si sa se ridice constructiv la statutul si rolul de mare putere economica si militara pe care de drept il are, lumea va deveni un loc tot mai complicat si mult mai periculos. O lume in haos nu este insa buna pentru nimeni, este o iluzie ca haosul mai poate fi controlat dupa ce a fost declansat.  

      URSS-ul a cedat vestului Germania de Est si toata Europa de Est fara sa traga un foc. Mai mult au cedat si tarile baltice. Acum occidentul nu cedeaza nimic si imping Europa in razboi.

      In 1944 trupele aliate au vrut initial sa ocoleasca Parisul si sa se indrepte repede catre frontiera cu Germania. Parizienii insa s-au rasculat si au inceput lupta pe strazi cu nazistii si atunci trupele aliate au intrat in Paris pentru ca francezii, dotati doar cu armament usor, sa nu fie macelariti.

      Tot in 1944, stiind ca trupele lui Stalin au ajuns langa Varsovia, insurgentii polonezi au inceput lupta pentru eliberarea orasului. In loc sa intervina, rusii au asteptat timp de 60 de zile la portile Varsoviei pentru ca insurgentii polonezi sa fie macelariti. 

      Sovietul a dat faliment, acum și-au permis să fure și să ucidă în urma a câteva decenii de contracte pe resurse.

      O fi doamna von der Leyen angajata Comisiei, dar este vulgar si gresit sa spui lucrul asta pe tonul pe care interlopul ii spune politistului care il aresteaza: ”baaa, ai grija ca eu te platesc ca esti bugetar”.

      Nu frate, nu tu il platesti pe politist ci statul care iti asigura tie un pic de educatie si de siguranta pe strada ca sa nu te bata toti interlopii.

      Cand Ungaria a semnat tratatul de aderare la UE a acceptat ca exista o structura suprastatala care ii asigura niste servicii si beneficii. Daca Ungaria nu mai este multumita de serviciile Uniunii, daca nu mai este multumita de investitiile companiilor auto germane, se poate integra foarte bine in CSI alaturi de fratele suveranist Putin, acolo unde Viktor Orban crede ca curge lapte si miere (scuzati cacofonia intentionta).  

      Eu sunt sunt un sfert maghiar si un sfert secui si mi-am petrecut toate vacantele din copilarie intr-un sat superb de langa Oradea unde nu se vorbea o boaba romaneste. Am fost mereu mandru de originea mea si, chiar daca ma simt roman, iubesc comunitatea maghiara.

      Dar, va spun sincer, mie imi crapa obrazul de rusine cand aud astfel de declaratii cum poate sa faca Viktor Orban. Este rusinos ca in secolul 21, dupa experientele tragice ale secolului 20, sa vorbesti cu atata usurinta despre o pace total nedreapta pentru ucraineni si sa nu pomenesti un cuvant despre blestematiile si crimele facute de rusi in Ucraina! 

      Bine ar fi, ca pe langa tine sa fie si Orban un roman cu origine maghiara. Si sa ne conduca. Ar fi fost bine pentru Romania acum si in viitor.

      Viitorul va dovedi ca Orban si Ungaria au avut in acesti ani o pozitie politica corecta atat fata de Comisia Europeana si Presedinta ei de astazi, cat mai ales fara de razboiul din Ucraina.

      Orban este un ungur brav. Lupta pentru binele tarii lui Ungaria si mai ales lupta pentru pace. Cinste lui.  

    V.Orban are dreptate, Ursula "Pfizer" este angajata,

    sefilor de stat al tarilor UE,conform tratatelor actuale 

    1. Orban spune că angajata implementează

      politicile prim-miniștrilor, 

      dar Orban este 

      singurul kaghebist putlerist

      din UE. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb