Ungaria nu este dispusă să accepte bani din fondul special al Uniunii Europene de reconstrucţie post-pandemie dacă aceştia sunt condiţionaţi de abrogarea de către Budapesta a unei legi care restricţionează informaţiile despre homosexualitate, declară premierul ungar Viktor Orban, care şi-a publicat decizia în gazeta oficială naţională vineri seara târziu, informează DPA, conform Agerpres.
Ungaria a introdus recent un proiect de lege care restricţionează accesul tinerilor la reprezentări ale altor obiceiuri sexuale decât heterosexualitatea şi la referiri la alte identităţi de gen decât cea atribuită la naştere.
Săptămâna trecută, Comisia Europeană a declanşat proceduri de infringement împotriva Ungariei, acuzând guvernul de încălcarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale sau transsexuale (LGBT), notează sursa citată.
De asemenea, Comisia Europeană se află în curs de aprobare a planurilor ţărilor membre de a cheltui ajutoarele pentru reconstrucţie plătite pentru a ajuta economiile să se redreseze în urma pandemiei.
Cu toate acestea, potrivit decretului Ungariei, Comisia întârzie aprobarea planului de reconstrucţie al ţării "din cauza respingerii politice a legislaţiei naţionale privind protecţia copiilor".
Ungaria va accepta doar un acord în care ''Comisia Europeană nu impune Ungariei o condiţie care nu se aplică altor state membre'', se arată în decret.
Legea ungară a fost criticată pe scară largă pentru că restricţionează accesul tinerilor la informaţii despre moduri de viaţă non-heterosexuale.
Orban intenţionează, de asemenea, să organizeze un referendum privind controversata lege.
Comisia Europeană nu a aprobat încă planurile de cheltuieli ale Ungariei. Cu toate acestea, există şi alte ţări care aşteaptă încă aprobarea.
Comisia Europeană nu a legat aprobarea planurilor de legea Ungariei.
Bruxelles-ul a aprobat planurile mai multor ţări pentru a obţine fonduri prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă, componenta principală a programului de relansare NextGenerationEU, informează Agerpres.
Conform calculelor actuale, Ungaria ar urma să primească aproximativ 7,2 miliarde de euro (8,4 miliarde de dolari).
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.07.2021, 19:44)
Orban Viktor este stahanovist.Adica sovietic.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.07.2021, 22:58)
asta inseamna sa ai boase!! la colonie, ele sunt atrofiate de tot....asta daca au avut vreo forma vreodata....
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.07.2021, 03:11)
Câta forta și câta demnitate. Bravo!
4. E un act patriotic
(mesaj trimis de anonim în data de 25.07.2021, 07:39)
E un act patriotic sa refuzi imperialismul și abuzurile progresist mondialiste.
Promovarea activă a LGBTQ este o mizerie!
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.07.2021, 08:15)
Aceasta este diferenta intre un sef de stat si un plavan. Respecte pentru ungurul de langa noi.
6. Poponari din toate tarile, beliti-va!
(mesaj trimis de vlad tepes în data de 25.07.2021, 14:08)
De o astfel de lege e nevoie peste tot in Lume!
Un proiect în Ghana „candidează” pentru una dintre cele mai radicale legi anti-gay propuse vreodată în lume. Proiectul propune 10 ani de închisoare pentru persoanele LGBTQ, anunță Mediafax.
Un proiect de lege anti-gay prezentat parlamentului din Ghana ar putea include până la 10 ani de închisoare pentru persoanele, grupurile și persoanele LGBTQ +, dar și simpatizanților care le oferă sprijin public.
Proiectul urmează să devină una dintre cele mai radicale legi anti-gay propuse vreodată în lume, scrie ANSA, citând The Guardian.
Sprijinul pentru intersexualitate ar fi, de asemenea, incriminat. Guvernul le-ar putea îndruma pe aceste persoane spre intervenții chirurgicale de „realiniere de gen”.
O copie a proiectului de lege a fost difuzată publicului și confirmată ca autentică de către diplomații cu acces la proiect, stârnind atât revoltă, cât și frică în rândul activiștilor pentru drepturile omului.
Eventualitatea unei noi legi dure împotriva homosexualilor a fost salutată de numeroși parlamentari și susținută de diverse personalități din guvernul președintelui Nana Akufo-Addo.
„Homosexualit atea nu este un drept al omului. Este o preferință sexuală", a scris într-o postare pe Twitter Sam Nartey George, un deputat care a descris drepturile homosexualilor drept o „perversiune" și a condus grupul de parlamentari care a elaborat propunerea legislativă.
„Vom aproba acest proiect de lege”, a dat asigurări deputatul din Ghana.
Parlamentul nu a numit încă o comisie pentru a revizui proiectul de lege, care va fi probabil supus mai multor amendamente înainte de a fi aprobat.
Nana Ama Agyemang Asante, jurnalistă și activistă la Accra, s-a declarat „uluită de conținut, de grosolania limbajului și de cruzimea din spatele intenției” proiectului de lege: „Mi-am petrecut tot timpul ca jurnalist pledând pentru drepturile homosexualilor, așa că nu-mi vine să cred că ne aflăm aici”.