Villar Group investeşte 50 de milioane de euro în parcuri logistice high-tech, în ţara noastră

V.G.
Piaţa de Capital / 10 noiembrie 2022

Villar Group investeşte 50 de milioane de euro în parcuri logistice high-tech, în ţara noastră

Compania listată la Bursa din Tel Aviv are, în acest moment, în dezvoltare 100.000 mp de spaţii logistice moderne, în locaţii strategice şi va continua ritmul accelerat de expansiune în România, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în prezent, Villar Group dezvoltă un hub logistic high-tech, într-o zonă de maxim interes - noua centură a Bucureştiului, în Dragomireşti-Vale, la kilometru 13, pe autostrada A1. Aici, compania a cumpărat un teren în suprafaţă totală de 160.000 mp care poate acomoda cu succes proiecte build-to-suit şi unde există un potenţial de construire de până la 80.000 mp de spaţii moderne de depozitare.

Proiectul dezvoltat de Villar Group la km 13 are acces rapid către centrul oraşului şi către aeroportul Otopeni, datorită poziţiei extrem de avantajoase.

"În Israel ocupăm deja o poziţie importantă ca dezvoltatori de parcuri logistice şi industriale. Acolo avem un portofoliu de peste 500.000 mp, cu un grad de ocupare de 99% şi parteneriate de lungă durată cu clienţi precum Geberit, Stanley, Cosentino, Mania Jeans etc. Pentru noi, România este o piaţă în creştere, cu mult potenţial de a acomoda huburi logistice durabile, poziţionate în regiunile de infrastructură strategică. Tocmai de aceea am ales locaţia de lângă Bucureşti, Dragomireşti, cu cel mai bun acces către noua centură a oraşului A0, cu legături cu principalele autostrăzi A1, A3 şi Drumul Naţional DN 1. Proiectele logistice ale Villar Group în România vor beneficia de facilităţi de ultimă generaţie, care să le permită chiriaşilor noştri operaţiuni eficiente, într-un mediu puternic tehnologizat şi sustenabil. Pe lângă Bucureşti, ne uităm cu atenţie şi la oraşe precum Ploieşti şi Satu Mare care să fie locaţiile viitoarelor noastre proiecte logistice, având în vedere că acest segment din real estate este într-o continuă creştere ", spune Matan Tisser, CEO.

Cu acces facil către centrul Bucureştiului, noul parc din Dragomireşti Vale este o locaţie ideală pentru operatorii logistici last mile, cât şi pentru jucătorii din e-commerce şi retail.

Ca o confirmare a angajamentului pentru dezvoltare sustenabilă şi folosirii energiei regenerabile, Villar Group va instala în parcurile sale de business staţii de încărcare pentru vehiculele electrice, iluminat LED, inclusiv în zonele exterioare. Totodată, dezvoltatorul are în plan să instaleze, la cerere, panouri fotovoltaice, în funcţie de necesităţile de consum de energie ale clienţilor. Noul proiect logistic de la km 13 este deja în curs de evaluare pentru obţinerea unei certificări de green building.

Dezvoltatorul mai are un proiect logistic lângă Bucureşti, în Popeşti-Leordeni, cu o suprafaţă de 16.000 mp. Anul viitor, dezvoltatorul va adăuga o nouă unitate de 15.000 mp în acest proiect.

"Contextul pandemic a fost un vector important de creştere a cererii de spaţii logistice în ultimii 2 ani, însă pe măsură ce condiţiile de piaţă se normalizează, observăm în continuare o necesitate stabilă şi o creştere sănătoasă a acestui segment. Tocmai de aceea, noi dezvoltăm cu o viziune pe termen lung, proiecte moderne care să poată răspunde cu succes nevoilor chiriaşilor noştri şi peste 15-20 de ani. Proiectele dezvoltate de noi vor fi orientate către eficienţă energetică, utilizarea optimă a spaţiilor atât pe orizontal, cât şi pe vertical. Continuăm să ne extindem activitatea în România, atât prin achiziţia de terenuri, cât şi prin dezvoltări rezidenţiale şi logistice", mai adaugă Matan Tisser, CEO.

Spaţiile logistice dezvoltate de Villar Group cuprind toată gama de compartimentări pentru a susţine integrat activitatea unui chiriaş: zonele de depozitare, mezzanine şi birouri moderne. Cu o amplasare a stâlpilor şi grinzilor la distanţe de 16x32, spaţiile Villar Group permit un grad sporit de flexibilitate în amenajare pentru o gamă largă de operaţiuni logistice şi profile de activitate. Totodată, pot acomoda cu uşurinţă eventualele necesităţi de extindere a spaţiilor actuale ale chiriaşilor, pe măsură ce aceştia îşi dezvoltă cu succes activitatea în ecosistemul de business creat de Villar. Unităţile logistice Villar sunt proiectate să aibă o înălţime liberă de 12,1 m, ceea ce le oferă clienţilor un volum generos de depozitare pe verticală, cât şi confort, prin creşterea ventilaţiei în spaţiu, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb