VINDEM-IEFTIN.RO: Pericolul seismic ar putea reconfigura piaţa construcţiilor din România

S.B.
Companii #Construcţii / 21 februarie 2023

Pericolul seismic ar putea reconfigura piaţa construcţiilor din România

În contextul în care unele proiecte imobiliare dezvoltate în ultimii ani în România ridică îngrijorări cu privire la respectarea avizelor de construire, a normelor de construcţie şi a calităţii materialelor folosite, experţii sunt de părere că piaţa locală a materialelor de construcţie ar putea cunoaşte o reorientare către produsele ecologice.

Piaţa comercializării materialelor de construcţie ecologice, care reprezintă estimativ 2% din totalul vânzărilor, arputea cunoaşte un avânt considerabil în perioada următoare, inclusiv ca urmare a dramei produse de cutremurul din Turcia şi Siria.

"Cutremurele recente au readus în atenţie nevoia de a acorda o atenţie sporită modului în care se construieşte în România şi a calităţii materialelor utilizate de dezvoltatori. Pornind de la dezastrul prin care trec astăzi Turcia şi Siria, suntem tentaţi să credem că fierul produs în Turcia ar fi de slabă calitate şi că acesta ar fi principalul motiv pentru care s-au prăbuşit atâtea clădiri. Trebuie însă precizat că peste 70% din fierul beton şi profilele metalice utilizate în construcţiile din România provin, în ultimii 25 de ani, din Turcia. Astfel, concluzia firească ar fi că nu calitatea fierului din Turcia este problema, ci mai degrabă nerespectarea normelor de construire, utilizarea unei cantităţi insuficiente de materiale, printre care şi fierul, dar şi execuţia. În ciuda dramei pe care o reprezintă, acest cutremur din Turcia şi Siria este un semna de atenţionare de care trebuie să ţinem seama, mai ales că suntem într-o ţară în care activele imobiliare sunt preţurie la un nivel extrem de înalt", a declarat Cosmin Răileanu, CEO şi fondator al platformei Vindem-Ieftin.ro.

Vânzările de materiale de construcţie ecologice comercializate prin platforma Vindem-Ieftin.ro s-au ridicat la 380.000 euro în 2022, în creştere cu 54,08% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent.

Materialele de construcţie ecologice sunt mai rezistente şi au preţuri mai scăzute comparativ cu produsele uzuale, iar interestul tot mai mare al producătorilor din industria construcţiilor pentru dezvoltarea unor produse şi soluţi prietenoase cu mediul, dublat de preocuparea tot mai mare a clienţilor pentru materiale şi construcţii cu un impact redus asupra mediului va duce la o dublare a ponderii vânzărilor de produse ecologice până la finele anului 2024.

Cele mai vândute materiale de construcţie ecologice au fost vata din lână de oaie, cărămida ecologică, vopseaua lavabilă şi linoleumul biodegradabil.

Printre principalele avantaje ale materialelor de construcţie ecologice sunt uşurinţa în întreţinere, eficienţa costurilor şi rezistenţa sporită la riscurile sesimice.

Potrivit unui raport Allied Market Research, industria globală a materialelor de construcţie ecologice a generat venituri de 237,3 miliarde de dolari în 2020 şi este aşteptată să ajungă la 511,2 miliarde de dolari în 2030.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Indiferent ca sunt construite cu materiale traditionale sau ecologice,

    tot prost, scump si de multe ori ilegal,

    se va construi in Romania 

    1. cand este turatie de credit in piata si somaj pe minime mereu o sa gasesti "scump".

      Pentru ieftin in termeni reali mergi in Italia Grecia Cipru si unele regiuni din Spania. 

      Pentru specula si scump te invit in Romania! 

      Am cumparat casa langa mare in Grecia cu 50.000 mii de euro 180 MP si 6000 de MP teren! 

      Da ai auzit bine! 

      La noi viseaza astia in "Vama" si prin indepartarea Mamaiei pe terenurile contaminate de petrol preturi avioane dupa ce au pus mana pe ele speculatorii de au cumparat cu 0,2-0,5 euro mp. 

      s c cret 

      Poti sa imi spui in ce an ai cumparat casa? eu caut si nu gasesc asa ieftin si cu atata teren si langa mare! Unde ai gasit tu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb