Vinovat e mortul. Adică Prigojin!

Sorin Rosca Stanescu
Internaţional / 24 august 2023

Sorin Rosca Stanescu

S-a deschis cu promtitudine o anchetă. Pentru ce? Pentru încălcarea regulilor aeronautice de securitate. Vezi Doamne, aeronava de mici dimensiuni în care se deplasa Evgheni Prigojin, însoţit de principalii săi aghiotanţi, în frunte cu Dmitri Utkin, ar fi încălcat spaţiul de siguranţă al Moscovei. Apărat de antiaeriana rusească. De teama dronelor ucrainene. Prin urmare, ar fi fost un regretabil accident. Vinovat fiind Evgheni Prigojin. Oare aşa stau lucrurile?

Să o luăm pe îndelete. Aşa-zisul accident se întâmplă fix la două luni de a rebeliunea mercenarilor, rebeliune care i-a dat mari bătăi de cap lui Vladimir Putin. Şi care pentru acesta a reprezentat o lovitură de imagine. Ceea ce conturează ipoteza unei răzbunări. La care de fapt se aştepta toată lumea. Pe de altă parte, mai există o stranie coincidenţă. Mâine este Ziua Victoriei pentru Ucraina. Aniversată la Kiev cu fast. Iar în bătălia pentru Bahmut, Evgheni Prigojin a făcut extrem de multe victime în rândul ucrainenilor. Ceea ce conturează din nou o răzbunare. De astă dată, din direcţia Kievului. Din nou suntem obligaţi să ne întrebăm care este adevărul.

Aparent, Evgheni Prigojin s-a împăcat cu vechiul său prieten şi camarad Vladimir Putin. Cum s-ar explica altfel faptul că se plimba liber ca Vodă prin lobodă prin toată Federaţia Rusă? Acum venea spre Moscova de la St. Petersburg. Ce căuta el la Moscova? La doar două zile după ce se filmase aparent în Africa. Afirmând că vom avea o Africă rusească. Putem presupune că avea o întâlnire privată cu Putin. Fix pe această temă. Şi atunci cum a fost posibil "accidentul"? După cum se ştie, Evgheni Prigojin avea cam mulţi prieteni printre generalii armatei Federaţiei Ruse. Unii dintre ei lucrau în securitate, alţii în aviaţie. Să nu îi fi informat în prealabil pe unii dintre aceştia că se deplasează spre Moscova? Exclus. Iar dacă i-a informat, teoretic ar fi obţinut şi garanţii pentru un culoar liber de zbor.

O altă necunoscută este însăşi atitudinea lui Vadimir Putin. Când s-a întâmplat accidentul, relatat cu promtitudine de canalele oficiale ale Rusiei, Vladimir Putin rostea un discurs politic legat de victoria de la Kursk a armatei sovietice, discurs în care, printe altele, a elogiat eroismul armatei Federaţiei Ruse în războiul din Ucraina. Ar fi fost un excelent moment pentru a-şi exprima compasiunea, regretul pentru "accidentul" fatal suferit de Evgheni Prigojin. Nu a făcut acest lucru. Omisiunea sugerează că ar fi complice al unei crime.

Toată lumea se aştepta - sau în orice caz persoanele iniţiate - ca, mai devreme sau mai târziu, Prigojin să cadă de la înălţime. Nimeni însă nu s-a gândit că se va prăbuşi de la o înălţime atât de mare. După ce, în prealabil, a fost ochit de antiaeriana rusă.

Acum, partizanii săi se mobilizează pentru o nouă rebeliune. Nu vor avea sorţi de izbândă. Între timp, Vladimir Putin şi-a luat toate măsurile necesare de precauţie. Iar moartea lui Prigojin va rămâne pentru multă vreme un secret bine păstrat.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Aceasta poveste v-a reaprins cealalta poveste cu rebeliunea , adica o mana de oameni au vrut sa plece la Moskova sa o cucereasca unde nu a reusit cea mai puternica armata din lume , cea germana . hai , dle srs sa fim seriosi la glumele astea !

    Valeu, deci l-au dat jos? Cu antiaeriana? :)) de rasul curcilor. si din greseala cica:))

    Ca citeam pe altundeva ca i s-a dus cadou in avion o sticla scumpa de vin si acolo a fost o bomba, in sticla. 

    Articolul ăsta scris cu "promtitudine" de două ori ar putea deveni obiectul unei erate peste un timp dacă Prigojin Rogojin ar renaște din propria cenușă, viu și nevătămat. Totul e posibil.

    Deocamdată mai toată lumea l-a îmbălsămat deși asistăm de un an și jumătate la o tragicomedie cu fakenews-uri de ambele părți, ceea ce ar trebui să ne dea de gândit când credem 100 % intr-o informație. 

    Putin putea sa-l omoare de o mie de ori pina acum , in Africa de ex mancat de un crocodil , daca ar fi vrut , nu sa-l plimbe prin Belarus , Moskva , via Africa , ba putea sa-l bage la inchisoare pe motiv de tentativa de lovitura de stat . se va mai afla ceva , dar totul nu cred .

    1. Putea sa-l omoare de o mie de ori dar a ales sa-l omoare ieri, in acest mod.Eventual il poti intreba pe Putin din ce motiv a ales aceasta cale,eu banuiesc ca a vrut sa-i omoare si pe apropiatii lui Prigojin si sa faca si valva,sa arate lumii cat de mare si de tare este el.

    ... punct de vedere ... niger a fost proiectul de casa al neoconservatorilor americani ... alternativa pentru germania la gazul rusesc ... daca incidentul a fost conceput prin subteranele de la washington ... el constitue un act de razboi ... de altfel portavocea britanica m16 s-a si grabit sa afirme ce este vorba despre o reglare interna de conturi intre oligarhi ... dar dupa cum si un ceas stricat indica ora exacta odata pe zi ... poate au nimerit-o de data asta ... modestia mediatica este suspecta ... poate in curand vom asista la scurgeri pe modelul nordstream ... atunci putin va aparea moderat si retinut ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb