Vinul "Negre" de la Fautor va fi din nou disponibil spre vânzare

S.B.
Companii / 4 iulie 2022

Vinul "Negre" de la Fautor va fi din nou disponibil spre vânzare

Fautor "Negre" 2017 a fost desemnat oficial cel mai bun vin roşu din lume. Onorabila distincţie este cu atât mai importantă, cu cât vine din partea uneia dintre cele mai prestigioase competiţii - Concours Mondial de Bruxelles.

La sesiunea "Roşu & Alb", ediţia 2022, "Negre" a fost în topul clasamentului vinurilor roşii, alese dintr-un total de peste 5 mii de vinuri din întreaga lume. La două săptămâni de la primirea titlului sotimentul era SOLD OUT. Compania a înregistrat un număr record de comenzi, volumul acestora a depăşit totalul vânzărilor înregistrate pe toată perioada de activitate în România.

"Negre" este un vin roşu de cupaj produs din două soiuri autohtone, şi anume Feteasca Neagră şi Rara Neagră. Maturat în butoaie din lemn de stejar timp de 12 luni, vinul a căpătat un caracter puternic, o culoare rubinie, o aromă îmbătătoare de fructe roşii coapte şi un gust condimentat şi catifelat. "Negre" este vin de excepţie care îmbină armonios şi echilibrat fineţea soiului Feteasca Neagră şi vigoarea soiului Rară Neagră. Elementele gustativ-olfactive ale strugurilor au dat naştere şi denumirii "Negre", iar rândunica ce se află pe etichetă este simbolul soiului Feteasca Neagră, numit în popor şi "Coada rândunicii" sau "Păsăreasca neagră".

Vinul poartă amprenta terroir-ului din microzona Tigheci, amplasată în proximitatea rezervaţiei peisagistice Codrii Tigheciului şi Teraselor râului Prut. Aici, podgoriile care se întind pe o suprafaţă de 350 de hectare sunt atent îngrijite, scăldate generos de soare şi, astfel, dau naştere strugurilor cu un gust catifelat şi delicat. De aici provin vinurile cu o identitate puternică şi temperament, semnate cu mândrie de familia vinăriei Fautor, care duc mai departe faima vinurilor moldoveneşti în întreaga lume.

"După obţinerea titlului de "Cel mai bun vin roşu din lume" la Concursul Mondial de la Bruxelles, compania noastră a înregistrat un număr record de comenzi pentru vinul Negre 2017, volumul comenzilor primite în cele două săptămâni ulterioare concursului de la clienţii din România depăşind totalul vânzărilor înregistrate pe toată perioada de activitate în România a vinăriei Fautor, mai exact în anii 2019, 2020 şi 2021. Suntem mândri că au fost recunoscute calităţile vinurilor moldoveneşti şi la nivel mondial, iar distincţia obţinută de vinul Negre 2017 ne onorează cu adevărat", a spus Ruxanda Lipcan, membră a familiei de proprietari Fautor Winery. "Ne bucurăm să-i anunţăm pe cei care caută să achiziţioneze sortimentul Negre, că acesta o sa fie disponibil începând cu această toamnă în reţeaua noastră de distribuitori"

Fiind o vinărie de generaţie nouă, Fautor Winery a fost fondată la sfârşitul secolului XX de o familie care şi-a propus să creeze vinuri inedite, pentru a oferi o explozie de emoţii. Implicarea fiecărui membru al familiei în producerea vinurilor este reconfirmată şi de logo-ul vinăriei: dublul "F" semnifică "Familia Fautor", susţinând siguranţa şi încrederea consumatorului în calitatea produsului finit. Numele "Fautor" provine din limba latină şi înseamnă "creator" - simbol al muncii depuse în podgorii şi vinărie pentru crearea vinurilor care inspiră.

Vinăria, supranumită şi cel mai medaliat producător de vin din Republica Moldova, se axează pe producerea vinurilor de calitate premium, care an de an obţin distincţii la nivel internaţional şi se bucură tot mai mult de aprecierea consumatorilor din diverse ţări. Fautor Winery este "Cea mai premiată companie vinicolă din Republica Moldova", obţinând cel mai mare număr de medalii la concursurile internaţionale de profil. De asemenea, vinurile din portofoliul Fautor Winery au obţinut punctaje înalte din partea lui Robert Parker, cel mai influent şi mai respectat expert internaţional în domeniul vinului. Aprecierea înaltă în plan mondial a vinurilor Fautor constituie un atu important în promovarea industriei vitivinicole din Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb