VIORICA DĂNCILĂ: "Este exclus să îmi dau demisia"

M.D.
Politică / 21 mai 2018

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că plângerea penală pentru înaltă trădare depusă împotriva sa de liderul PNL, Ludovic Orban, reprezintă un act deplasat şi s-a declarat convinsă că procurorii vor găsi drept ridicolă această sesizare, care este "ruptă de realitate", informează News.ro.

Dăncilă a subliniat că nu ia în calcul demisia sa şi că i se pare că "lucrurile se leagă", în condiţiile în care şeful statului i-a cerut de patru ori demisia din funcţie, iar apoi liderul unui partid din opoziţie a depus la Parchet o plângere penală.

Premierul a spus că a fost creată "insituţia denunţătorilor", iar plângerile penale din ultima vreme nu face cinste României.

Dăncilă a afirmat: "Legat de aceste plângeri penale, am văzut că şi astăzi au apărut în presă alte plângeri, văd că s-a instituit instituţia denunţătorilor, văd că este bătaie pentru a se înscrie în această instituţie. Eu cred că deja la un moment dat acest lucru nu ne face cinste. Pe mine nu mă interesează acest lucru, mă interesează să vin şi să pun în aplicare acest program de guvernare şi îl voi îndeplini până la capăt. Asta aşteaptă românii de la noi. Nu ceartă, nu scandal, nu denigrare, nu cuvinte urâte", a afirmat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă există presiuni asupra sa pentru a rămâne în funcţie, în pofida faptului că nu ar dori acest lucru, Viorica Dăncilă a negat: "Categoric nu. Dacă aş fi vrut asta, aş fi cerut acest lucru. Dar am reiterat că sunt un om puternic şi îmi voi duce la capăt mandatul până în 2020".

De asemenea, Viorica Dăncilă a susţinut că "lucrurile se leagă", în condiţiile în care, imediat după ce şeful statului i-a cerut demisia, Ludovic Orban, liderul unui partid de opoziţie, face plângere penală împotriva sa.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plângerea liderului PNL a ajuns la DIICOT, vineri, după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa în acest caz, au declinat pentru News.ro reprezentanţi ai DIICOT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb