VIORICA DĂNCILĂ: Proiectul european are nevoie de un nou implus

I.D.
Politică / 21 martie 2019

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Proiectul european are nevoie de un nou implus, de viziune de viitor şi de soluţii pe termen lung, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, joi, în discursul susţinut la deschiderea evenimentului "E!Sharp Live 2019 - What does Europe mean to Europe?", organizat la Bruxelles.

"În acest moment, suntem cu toţii convinşi că proiectul european are nevoie de un nou implus, de viziune de viitor şi, pe baza acestei viziuni comune, de soluţii pe termen lung. România, în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului UE, are responsabilitatea, dar şi şansa de a participa activ la formularea acestei viziuni de viitor pentru Uniunea Europeană. Dezbaterea privind viitorul Europei este o oportunitate privind creşterea incluziunii şi coeziunii europene, astfel încât toate statele membre să se regăsească în această construcţie. O construcţie solidă pentru o viitoare Europă ar trebui, pe lângă principiul coeziunii, să ofere posibilitatea manifestării diversităţii şi specificităţii individuale care, aduse împreună, să creeze un proiect armonios, omogen şi coerent", a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat că accepţiunea conceptului de coeziune a fost transpusă de o manieră transversală în cadrul priorităţilor tematice ale Preşedinţiei române la Consiliul UE.

"Ea se referă şi în concepţia noastră privind rolul global al Uniunii Europene. Continuarea politicii de extindere, respectarea angajamentelor Uniunii Europene în vecinătatea sa sudică şi estică, promovarea sistemului multilateral, bazat pe reguli, menţinerea unui parteneriat transatlantic solid sunt din perspectiva României elemente centrale ale proiectării unui viitor mai bun pentru Europa", a mai declarat Dăncilă.

Prim-ministrul a punctat faptul că Preşedinţia română a Consiliului UE, având în vedere finalul ciclului legislativ, şi-a propus să se concentreze pe avansarea agendei europene curente, îndeosebi pe proiectele legislative aproape finalizate sau aflate într-un stadiu avansat de negociere la nivelul Consiliului sau Parlamentului European.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb