VIORICA DĂNCILĂ: "Vom adopta o ordonanţă privind prorogarea termenului de depunere a formularului 600"

D.I
Politică / 31 ianuarie 2018

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Actualizare 13:55 Formularul 600 va putea fi depus de către contribuabilii persoane fizice până la 15 aprilie 2018

Guvernul a anunţat astăzi că Declaraţia privind venitul asupra căruia se datorează contribuţia de asigurări sociale şi cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate - va putea fi depus până la 15 aprilie 2018, precizează un comunicat remis Redacţiei.

Conform documentului, termenul de depunere a Formularului 600 este astfel prelungit de la 31 ianuarie 2018 la 15 aprilie 2018.

Decizia de prelungire a termenului de depunere a fost adoptată printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, adoptată în cadrul şedinţei de astăzi.

Guvernul precizează: "Măsura a fost luată în scopul creşterii gradului de conformare a contribuabililor la noile cerinţe de raportare şi îndeplinire a obligaţiilor declarative instituite pentru stabilirea contribuţiilor sociale obligatorii (contribuţia de asigurări sociale şi de asigurări sociale de sănătate). Menţionăm faptul că au fost depuse circa 28.500 de formulare, dintr-un număr total estimat de aproximativ 210.000, potrivit estimărilor făcute la nivelul anului 2016".

Conform sursei citate: "Formularul 600 se depune, potrivit prevederilor Codului fiscal, de la 1 ianuarie 2018, în cazul contribuabililor persoane fizice, care în anul fiscal precedent au obţinut venituri din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, din asocieri cu persoane juridice, din investiţii sau venituri din alte surse".

--------------

Termenul de depunere a Formularului 600 va fi prorogat de la 31 ianuarie la 15 aprilie, a anunţat astăzi premierul Viorica Dăncilă.

"Astăzi vom adopta o ordonanţă de urgenţă privind prorogarea termenului de depunere a Formularului 600 de la 31 ianuarie la 15 aprilie", a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

"În perioada următoare, Ministerul Finanţelor Publice trebuie să identifice o soluţie permanentă, care să vizeze depunerea unui singur formular de către cei cu activităţi independente, iar plata să se facă o singură dată pe an şi nu anticipat", a afirmat Dăncilă în cadrul şedinţei, informează Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb