VIRGIL MUSTA: "Vor urma din nou momente dificile foarte curând, ţara noastră va intra, inevitabil, în al 5-lea val pandemic"

J.P.
Miscellanea / 30 decembrie 2021

"Vor urma din nou momente dificile foarte curând, ţara noastră va intra, inevitabil, în al 5-lea val pandemic"

Medicul Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, atrage atenţia, într-un mesaj postat pe Facebook, că pentru România urmează valul al cincilea al pandemiei, care va aduce şi pierderi de vieţi omeneşti. Medicul face din nou apel la responsabilitate şi la prevenţie, informează G4media.

Virgil Musta se refera la pandemie ca la un "cataclism biologic" sau "război mondial în sfera medicală".

"La doi ani de la începutul pandemiei, care a reprezentat un cataclism biologic transformat apoi într-un adevărat război mondial în sfera medicală, geopolitică, economică, socială şi psihologică şi care, din păcate continuă, căpătând noi valenţe, doresc să mulţumesc tuturor colegilor care ne-au sprijinit în această luptă dificilă: medici pneumologi, ATI-şti, medici de familie, medici de alte specialităţi şi asistente care au lucrat pe secţiile Covid, personalului ce lucrează pe ambulanţe, cei de la ISU şi întregului personal medical şi auxiliar care a fost împreună cu noi pe "front".

Totodată, mulţumesc tuturor acelora dintre voi care ne-au urmat sfaturile, ajutându-ne astfel în lupta dificilă de a salva vieţi. Fără voi, lupta noastră a specialiştilor din acest domeniu medical ar fi fost mult mai dificilă, iar rezultatele net inferioare", îşi începe Virgil Musta mesajul postat, miercuri seară, pe Facebook.

Doctorul face apel la prevenţie şi spune că aceasta este esenţială în bătălia cu virusul.

"Pe lângă activitatea din spital de la capul bolnavului, am considerat la fel de importantă munca de a vă informa corect, onest, despre ceea ce trebuie să facem pentru a preveni boala şi a ţine sub control pandemia. Boala poate însemna forme severe, risc de deces, persistenţa unor simptome şi afecţiuni care să ne perturbe viaţa în continuare.

De aceea, în mod logic, prevenţia devine esenţială în această bătălie. În plus, ştirile false, fake news-urile, complică foarte mult tot acest efort de a depăşi cât mai repede pandemia. Este încă o luptă, foarte dificilă, pe care a trebuit şi trebuie să o ducem în continuare. Dar, nu ne dăm bătuţi. Printr-o informare continuă, din surse avizate, vom şti ce putem face şi ce este mai bine pentru noi şi pentru cei dragi nouă.

Fiecare are dreptul si libertatea să-şi aleagă calea, soarta, am spus acest lucru de fiecare dată, dar noi avem datoria să vă informăm corect şi clar, astfel încât alegerea voastră să fie în cunoştinţă de cauză. Nu de puţine ori au fost situaţiile în care, bolnavi grav, unii pe patul de moarte, regretau că nu au ascultat sfaturile specialiştilor sau că s-au lăsat pradă manipulării şi fake news-urilor, dar era prea târziu", mai scrie Musta.

Medicul atrage atenţia că urmează valul al cincilea al pandemiei de COVID-19.

"Din păcate, vor urma din nou momente dificile foarte curând, când şi ţara noastră va intra, inevitabil, în al 5-lea val pandemic. Îl vom depăşi şi pe acesta, dar, din nou, cu pierderi de vieţi omeneşti, deşi multe dintre aceste pierderi ar putea fi clar evitate dacă deciziile individuale ar fi cele responsabile, încă de pe acum. Depinde de fiecare dintre noi.

Cu toate ameninţările şi intimidările la care uneori am fost supus, vă promit că voi continua să-mi fac datoria conform conştiinţei mele şi educaţiei, în spiritul valorilor creştine. Dar, totodată, vă rog să facem din nou front comun, să ne înţelegem şi să ne sprijinim unii pe alţii în această luptă. Fără implicarea voastră responsabilă, nu vom depăşi cu bine această pandemie", mai scrie Musta.

Medicul face apel, în final, la respectarea măsurilor deja cunoscute pentru ca oamenii să se protejeze de virus.

"Vă rog să aplicaţi în continuare măsurile deja cunoscute prin care vă protejaţi pe voi şi pe cei din jurul vostru, să vă informaţi despre noutăţile terapeutice apărute şi care vă pot salva viaţa dacă acţionaţi, fie preventiv (vaccinurile), fie rapid după primele semne de boală (teste şi tratamente specifice). Păstrăm speranţa unui an nou mai bun, care să ne unească spre binele tuturor, care să ne aducă toleranţă, încredere şi responsabilitate.

Avem deja o experienţă concretă prin care am trecut împreună, haideţi să folosim tot ceea ce ne-a ajutat până acum, tot ceea ce specialiştii încearcă permanent să îmbunătăţească legat de mijloacele de eradicare a acestei pandemii şi...va fi bine! Vă mulţumesc şi vă urez un an nou cu sănătate şi multe bucurii!", scrie Virgil Musta.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Preoții Apocalipsei au ieșit din nou cu Biblia medicala într-o mână și cu seringa in alta la colțul străzii.

    Ii cheamă Jurma, Cherecheș, Musta, Mahler, Marinescu, Gheorghiță, Rafila, etc, sunt preoți și fac parte din secta "Martorii lu Covid" 

    1. Aduc oameni sa stea pe holurile spitalelor, simuleaza inmormantarile?

      Adaugam pe legendarul ghertzoi imbri.

    Prin panica pe care a induso în această pandemie acest doctor a făcut foarte mult rău românilor . Chiar dacă a stat și la capul bolnavilor ,totul este stricat de declarațiile pe care le face ! Păcat !

    1. Daca in loc de incurajari si o vorba buna te duci la bolnavi cu reprosuri sigur ....

      De unde sti ce le spune bolnavilor?

      Ai uitat de panica generata de conspirationisti, a omorat oameni care aveau o sansa sa scape.

    CE V AM SPUS EU DRAGI ROMANII CA VOR FI 7 OTRAVURI ALE LUI ANTICRIST UNA MAI OTRĂVITOARE DE CIT ALTA ÎN 3 ANI ȘI JUMĂTATE. AU FOST 3 ȘI VOR MAI FI ÎNCĂ 4.DE UNDE ȘTIU ACESTI SATANIȘTI, MUISTI, L. G. B.T.ISTI,CRIMINALII ÎN SERIE, TRĂDĂTORI DE TARA DE LA GUVERNARE, SCLAVII, SLUGILE GAY LOR DE LA BRUXELLES, UNELTELE LUI ANTICRIST. RĂSPUNS. TATĂL LOR ANTICRIST LEA PUS ÎN PLIC PLANUL LUI DIABOLIC, SATANIC CA ÎN 3 ANI DE ZILE ȘI JUMĂTATE VOR FI 7 OTRAVURI UNA MAI OTRĂVITOARE DE CIT ALTA. DUPĂ SĂRBĂTORI SA ȘTIȚI CA SE APASĂ PE BUTONUL CALCULATORULUI LOR DIN LABORATORUL LOR SATANIC. DUPĂ CARE VA INTRODUCE HIRTIA DE ȘTERS LA CUR CERTIFICATUL VERDE. DRAGII ROMANII LA LUPTA ÎN STRADA SA LE LUAM CAPUL DE LA BRAU. SA NUMAI RĂMÂNĂ UN DIAVOLI SATANIST, MUIST, L. G. B.T.IST. CRIMINAL ÎN SERIE, TRĂDĂTOR DE TARA DE LA GUVERNARE.

    1. Frustratu continua.

    A reaparut castravetele securist. Pana acum reaparusera toti castravatii atoatestiutori, Dorobat, Jurma ... Lipsea Musta. Acum a revenit cu profetiile cretinismului din bila lui gaunoasa. De unde stiu imbecilii astia ce se va intampla ? Cretini de serviciu

    Apostolii Covidului si al Plandemei, dupa cum este si acest alogen spurcat, Mu(i)sta, au sarit iarasi cu totii la ordin, pt ca in schimb, sa li se umple din nou conturile! Nu exista astazi in Colonie, vreo meserie mai banoasa de cat cea de Iuda!

    1. Tu cat iei Iudo?

      Ma confunzi cu ma-ta, care isi ia cascavalul, din convingere si din placere, tocmai de pe Centurile patriei!

    Respect si onoare domnule doctor Musta !

    Dar vremea purtarii cu manusi cu cretinii, semidoctii si imbecilii a trecut de mult ! Pentru colegele si colegii dvs doctori, asistenti, infirmieri si brancardieri va sugerez sa vizitati cateva centre de praticare KUMITE in Timisoara, pentru a fi pregatiti cum se cuvine la intalnirea cu HAIMANALELE si JOGODIILE hauriste, ce de vorba buna nu inteleg, ci DOAR DE BATE, in lipsa lor SA LE MUTATI FALCILE DIN LOC ; in acest fel veti ajuta si colegii de la CHIRURGIE PLASTICA si REPARATORIE, unde jagardelele si scarnaviile vor avea nevoie de abonament lunar ! 

    Club Sportiv Tamashyi 

    Strada Ștefan cel Mare 56  

    JKA SHOTOKAN KYOKAI KARATE 

    Calea Aradului 48 

    sau CS Fudokan KARATE TIMISOARA Sala de Sport a Scolii generale nr 18, 2, Strada Amforei,

    Haida, la CIOMAGEALA cu voi ; moldovenii de la Ruginoasa stiu mai bine traditia de Anul Nou, nu respectati regulile minime si atacati medicii ? Primiti ce meritati FMM de spurcaciuni !!! 

    1. Am aratat balivernele tale unui medic. Zice ca iti trebuie niste medicamente. Daca iti dai datele, iti face reteta. Te poate si interna daca ai bani pentru plata spitalizarii. FTTNGR!

      Probabil ca, atunci cand ai scris, "Respect si onoare domnule doctor Musta !", nume de alogen ce aduce bine cu "Muista", te-ai gandit de fapt la ceea ce reprezinti tu, si anume un devorator de "placute suedeze", pe care dupa ce le lustruiesti ca la carte, urli extaziat, spunand ca au gust de ch arlota! Locul tau e la Balaceanca, neaparat in camasa de fortza!

    Singurul posibil noroc ar fi ca Omicron e mild, chiar și pt o populație cu 45% nevaccinați.

    Deci, pare ca pandemia se încheie, dar bilanțul e negru: 60.000 morți datorați idioțeniei romanilor și pasivitatii criminale a autorităților.  

    1. Italia: 137.091 morti - datorați idioțeniei italienilor și pasivitatii criminale a autorităților italiene.

      Franta: 123.372 morti - datorați idioțeniei francezilor și pasivitatii criminale a autorităților franceze.  

      Germania:112.338 morti - datorați idioțeniei germanilor și pasivitatii criminale a autorităților germane.

      SUA: 844.372 morti - datorați idioțeniei americanilor și pasivitatii criminale a autorităților americane.  

      Ignoră-l pe #creierless-ul userist din postarea inițială. Eu urăște și înjosește românii. Așa a fost programat. Omul crede în continuare, cu toate că plătește dublu/triplu curentul sau gazul, că prin eliminarea plafonării prețului la curent/gaz i s-a făcut un favor pentru a "plăti mai puțin".

    Domnul Musta are perfectă dreptate: "fake news-urile, complică foarte mult tot acest efort de a depăşi cât mai repede pandemia".

    Un exemplu grav de fake news l-au furnizat autoritățile când spuneau că vaccinul "imunizează" când adevărul este altul: vaccinul NU previne infecția (în unele cazuri chiar crește probabilitatea de infecție), nu împiedică transmiterea bolii și încurajează mutațiile virusului. Vaccinul doar scade probabilitatea cazurilor grave. Dacă autoritățile (și d-l Musta) ar fi informat onest populația în ultimul an, rezultatele erau net superioare, atât din punct de vedere al deceselor, coeziunii sociale și economice.

    O informare și o politică onestă ar fi fost încercarea de vaccinare a celoar de 60+ ani și pe cei cu comorbidități, lăsându-i pe ceilalți (minori/adolescenți/oameni sănătoși și în putere) să decidă pentru ei dacă doresc sau nu să se vaccine. Dacă ipotetic ai vaccinat 100% din tinerii de 20-30-40 de ani, n-ai făcut 2 parale: ăia oricum nu mor de COVID, nu se imunizează (se pot infecta și pot da altora). Pe lângă asta doar le crești probabilitatea de miocardite, AVC-uri și alte efecte necunoscute pe termen lung. 

    1. O informare și o politică onestă ar fi fost încercarea de a se evita vaginarea cetatenilor. Era prea riscant pentru guvernanti, sareau ambasadorii indignati si ingrijorati, ue, nato, oms, toti nazistii si bolsevicii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb