VIRGIL POPESCU: ''Îmi doresc să afle toţi românii cauzele pentru care preţurile la energie şi gaze naturale au crescut''

G.U.
Politică #Energie / 10 septembrie 2021

''Îmi doresc să afle toţi românii cauzele pentru care preţurile la energie şi gaze naturale au crescut''

Îmi doresc să afle toţi românii cauzele pentru care preţurile la energie şi gaze au crescut şi de aceea am votat pentru înfiinţarea comisiei parlamentare care anchetează această problemă, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Am votat pentru înfiinţarea comisiei parlamentare care anchetează creşterea preţului la energie şi gaze, deoarece îmi doresc să afle toţi românii cauzele pentru care preţurile au crescut. Unul dintre motive este că nu s-a mai pus în funcţiune nicio unitate nouă de producţie a energiei electrice din anul 2015, de la construirea capacităţilor de energie regenerabilă", a precizat Virgil Popescu.

În momentul de faţă se lucrează la o ordonanţă ce vizează "protecţia a milioane de români împotriva creşterii preţului la energie electrică şi gaze naturale".

"Mă uit în urmă şi văd ce miniştri au fost... şi voi veni la audieri ca să explic ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă, acum, în sistemul energetic naţional. Voi arăta, de asemenea, măsurile pe care le luăm pentru protejarea consumatorilor casnici. La minister, în momentul de faţă, lucrăm la o ordonanţă de urgenţă pentru protecţia a milioane de români împotriva creşterii preţului la energie electrică şi gaze naturale, nu vorbim doar despre consumatorul vulnerabil", a subliniat Virgil Popescu.

Senatorii şi deputaţii au aprobat, ieri, cu 339 de voturi "pentru" şi o abţinere, proiectul de Hotărâre privind înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice.

În final, parlamentarii au votat pentru constituirea comisiei de anchetă, urmând să fie convocat un plen reunit de către preşedinţii celor două Camere.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Tu nu esti la puscarie. Din cauza ta au crescut preturile, din cauza ta si a celor care te tin vor fi instrainate centralele energetice. Daca aduci in fruntea economiei un om care a facut parte din baietii destepti din energie, rezultatul este doar cresterea preturilor, indatorarea sistemului energetic, disparitia banilor din sistem, aparitia unor miliardari si o presa extrem de favorabila obtinuta cu cateva firmituri din banii furati. Simplu.

    1. Comisie parlamentara?!

      Ce sa analizeze comisia asta? 

      Parlamentarii nu se pricep la politica, daramite la situatia economica si energetica a tarii?

      Mai bine s-ar infiinta o comisie de elevi de gimnaziu pentru ca ar emite decizii mai corecte decat cea parlamentara. 

    Daca romanul de rand ar avea salariu cel putin 1500 de euro pe luna, nu ar fi o problema ca se scumpeste gazul si curentul!

    Din cauza salariilor (1500 - 2000 lei pe luna) multi romani pleaca afara sa munceasca... 

    1. Cu cresterea preturilor energiei, firmele romanesti devin necompetitive si salariile vor scadea net sau prin inflatie, acolo unde intreprinderile nu se vor inchide. Premizele nu sunt de marire a salariilor ci de accelerarea distrugerii capitalurilor autohtone in beneficiul celor care mulg sistemul energetic. Singurul lucru care trebuie aflat este cine mulge sistemul energetic acum sau in viitorul apropiat.

    Nu va lăsați manipulați oameni buni.

    Creșterea prețurilor are drept cauza specula și lacomia capitaliștilor, nu reducerea productiei, cum încearcă acești impostori să susțină. 

    1. Solutia:Suna cam aiurea si va genera rasete .Natonalizarea tuturor producatorilor si distribuitorilor de energie.Asa prost gestionar cum este statul dar este de preferat unora carora putin le pasa de Romania si de romani.Si daca tot suntem stat mafiot poate ne statea mai bine cu rusii decat cu uea asta condusa de niste mosi senili.Radeti si injurati-ma .

      Nu am sa rad, nici nu am sa te injur. Dar cred ca esti ori prea tanar ori prea manipulat sa stii ce inseamna ce scrii. Vrei sa stai sub control rusesc? Mergi in Belarus, Rusia si celelalte state satelit, sau intereseaza-te cum a fost in anii inainte de revolutie. Am auzit unii ca influenta ruseasca a continuat si dupa 89 la noi. Ti-a placut cum era atunci? Ai trait acele vremuri? Parerea mea este ca iti e usor sa scrii un astfel de comentariu din comfortul casei tale, oricum nu te costa nimic.

    Cauza principală: guvernul României, condus de PNL și Iohannis.

    cand vrei sa ingropi ceva, faci o comisie parlamentara......

    Cine protesta in Piata Victoriei sa vina dreapta la putere,cine protesta sa fie anulata legea 114, nu tipau pnl usr isti in gura mare cand era psd la guvernare ca ei sunt de vina de tot,acum ne spune ca nu depinde de guvern,oare cand au mintit si manipulat,acum sau atunci,

    ... DĂ MANAGERUL CARE RĂSPUNDE DE TOT : MAFIA SMART - EL SIMULEZĂ CĂ NU O VEDE - CARE ȚÂȚOFAGOCITEAZĂ . EL VREA SĂ DISIPEZE ,, RĂSPUNDEREA " PE COMISII .

    Cauza principală: guvernul României, condus de PNL USR și Iohannis care in continuare sustin niste baieti destepti la vanda enegie la preturi internationale plus extra, dintr-o tara cu resurse naturale majore pentru energie asa cum este Romania. Politica acestora, promovarea politicii UE, vindetilor romanilor scump tot ce au mostenit, asa ca haideti in desert ca e tot la fel.

    Ea v - a pitroci adevărul : să nu se știe , o țin langa ca - n START. Mafia nu greșește.

    Demisia! Acest nevertebat conduce Ministerul Energiei de doi ani si a pus pe butuci intreaga energie a tarii. Drept rasplata este numit interimar la Ministerul Economiei. Cel mai prost Ministru al Energiei este tinut in brate de PNL. Incearca sa arunce vina pe altii, dar el il baga pe sub mana pe Comanescu - GSP Power in PNNR. Tradatorilor, Hotilor.

    A fost deschisa o valva de varsare creditare exponentiala in piata, fapt ce a dus la o crestere a Murilor surapusa izbitor si cu ciclul in refinantari si livrari de stocuri noi in piata ce pun presiune pe retea.

    semnat comenturi "Cretine" 

    Tu ai crescut preturile ! Prin faptele tale ca ministru ai determinat creșterea preturilor, sărăcirea populației și creșterea exploziva a inflației. Ar trebui sa fii acuzat de subminarea economie naționale. Hotule ! Sa te duci după Dragnea!

    Este exact la fel și în Ungaria patriotului Orban.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb