VIRGIL POPESCU: "Cred că preţul gazului natural o să ajungă, la client, la nivelul preţului din anul 2019"

S.B.
Miscellanea / 20 mai 2021

"Cred că preţul gazului natural o să ajungă, la client, la nivelul preţului din anul 2019"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, estimează că preţul gazului natural va ajunge în acest an la nivelul celui din 2019, după ce anul trecut tarifele au scăzut, pe fondul cererii mici generate de pandemie, informează news.ro.

"Am auzit de tarife, dar încă nu am văzut tarife, am auzit de scumpiri de 15, de 16% până la sfârşitul anului", susţine ministrul.

"Gazul a plecat anul trecut liberalizarea, la un preţ foarte jos. Să nu uităm că în momentul când facem comparaţia 2021 faţă de 2020, indiferent că vorbim de gaz sau de energie electrică trebuie să gândim că vorbim de un an 2020 care a fost debut de pandemie, lockdown, consum foarte scăzut, preţuri foarte joase pentru că nu a fost cerere. Deci nu putem compara 2021 cu 2020 din punct de vedere al preţului. Preţul gazului la 1 iulie eu cred că ajunge la nivelul preţului gazului din 2019. Să nu uităm că preţul gazului din 2019 către clientul casnic a fost un preţ reglementat, reglementat prost cu acea Ordonanţă 114, în care producătorii români de gaze naturale pierdeau, câştigau furnizorii, cumpărau ieftin, dar vindeau scump către clienţi. Cred că preţul gazului natural o să ajungă la client la nivelul preţului din anul 2019 pentru că cererea de gaze iar a crescut, economia a început să meargă", a afirmat ministrul Energiei, miercuri seară, la Digi 24.

Virgil Popescu susţine că nu a văzut tarifele, dar că a auzit de scumpiri de până la 16 procente faţă de preţul anului trecut.

"Am auzit de tarife, dar încă nu am văzut tarife, am auzit de scumpiri de 15, de 16% până la sfârşitul anului", a spus ministrul.

El a adăugat că în această vară se constată "un fenomen ciudat", respectiv menţinerea preţului gazului, deşi vara scădea în mod tradiţional.

"După mine, ar trebui să nu existe scumpiri", a adăugat ministrul.

El a precizat că se aşteaptă ca, atunci când există o scădere a preţului gazului în cotaţii, aceasta să se regăsească şi în tarifele practicate de furnizori.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. a platit tampitul asta gaz mai ieftin in 2020? Daca mai cineva ca el sa ridice mana...

    Dl ministru in cazul in care beneficiaza de un abonament la un serviciu de livrare al gazelor probabil ca a primit deja acasa oferta cu caracter imperativ a furnizorului prin care preturile cresc de la 1 iulie 2021 cu 16 pana la 20%. Exprimarea ca a auzit de tarife dar nu a vazut este penibila.

    1. In ultima factura platita pe luna aprilie pretul total per kw echivalent gaze naturale a fost de o,14729lei.

      In asa zisa oferta competitiva primita de la distribuitor pretul de la 1 ianuarie 2022 devine 0,22044lei 

    Felicitări , sunteți cel mai bun ministru !

    Iar bate campii baiatul asta.. in favoarea corporatiilor pentru a determina romanii sa treaca in piata concurentiala. A mai facut si la inceput de an acelasi lucru.

    E plauzibil sa se scumpeasca gazele dar un ministru ar trebui sa-si vada totusi de treaba lui nu sa faca reclama pentru contractele din piata concurentiala fara pic de bun simt.  

    Romania a ajuns tara condusa de sustinatorii corporatiilor, daca nu e Cristina Pruna e sigur Virgil Popescu iar daca cei doi sunt in concediu sigur e la servici Chiritzoiu de la Consiliul concurentei care sa ne explice de ce pretul RCA ar trebui sa se dubleze.

    Niste tradatori de neam si de tara.. TOTI !!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb