Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, astăzi, că Legea offshore nu a mai speriat investitorii, aşa cum s-a întâmplat în anul 2018 şi nicio companie nu a mai anunţat îngheţarea investiţiilor. Popescu a mai precizat că, de la 1 iulie, în România va începe să scadă dependenţa de gazul rusesc, informează News.ro.
Virgil Popescu a declarat la Digi24, astăzi, că, după adoptarea Legii offshore, declaraţiile companiilor au fost total diferite de cele din 2018.
"Primul lucru pozitiv pe care l-am văzut după modificările la Legea offshore, pentru că până la urmă sunt nişte modificări la vechea lege, este că am văzut declaraţiile companiilor care au fost complet diferite faţă de anul 2018 când reacţia a fost promtă, îngheţăm investiţiile. Nicio companie nu a mai spus acest lucru", a declarat Virgil Popescu.
Ministrul Energiei a adăugat că, după adoptarea noii legi, a observat o accelerare a lucrărilor în Marea Neagră.
"Al doilea lucru pe care l-am văzut a fost o accelerare a lucrărilor în perimetrul Ana şi Doina al celor de la Black Sea Oli&Gas şi am primit chiar la minister zilele trecute o invitaţie pentru sfârşitul acestei luni când se vor inaugura, se vor finaliza lucrările la acest perimetru şi prima moleculă de gaz din Marea Neagră va intra în sistemul naţional de transport şi vorbim de o cantitate de circa un miliard de metri cubi anual", a declarat Popescu.
Virgil Popescu a precizat că de la 1 iulie începem să scădem dependenţa de gazul rusesc.
"Începând cu 1 iulie dependenţa de gazul rusesc, în România, va scădea cu până la un miliard de metri cubi anual, bazându-ne pe resursele noastre interne", a declarat Virgil Popescu.
Întrebat cât gaz rusesc consumăm anual, Popescu a explicat că întregul consum de gaz, în România, este de 11 miliarde de metri cubi
"Consumul este de 11 miliarde, producţia romnească este de 8- 8 şi ceva, fără Black Sea Oil&Gas, deci vom mai avea nevoie de circa 9 miliarde de metri cubi pe care îi putem aduce nu neapărat din Federaţia Rusă", a declarat Virgil Popescu.
Ministrul Energiei a mai declarat că estimează ca la sfârşitul anului 2026, începutul anului 2027 România să fie total independentă energetic şi chiar să fie în măsura de a exporta gaz.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.06.2022, 18:42)
sa nu uitati sa taiati pamblica la molecula. a! mai ales , sa nu uitati de un sobor de preoti
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.06.2022, 22:16)
Si cu cit va sacdea pretul? Sau merge doar in sus?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.06.2022, 06:36)
ce intrebari indiscrete...
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.06.2022, 07:38)
rusii au obtinut ce au vrut prin intermediul OMV si a ta: amanarea investitiilor in marea Neagra.
Conform ce zicea Mariana GHEORGHE ( UN BUN ROMAN CARE STIA CARTE SI ECONOMIE ) , in 2022 trebuia sa avem primele particole de gaz scoase.
Ati dat-o jos si ati adus pe Verchere, pe Caprau( Gheorghe il limitase) si pe Neele ...
Rezultatul? A intrat in politica banilor ... promovata de Austria la presiune si plata rusa.
Deci , Virgilas copil de trupa ,ti se mai da o statie?