România este al doilea mare producător de gaze naturale din Europa şi nu este cazul să discutăm de scenarii "apocaliptice", astfel că nu se poate pune problema să nu avem resurse de gaze naturale, susţine Virgil Popescu, ministrul Energiei, în cadrul unui briefing de presă care a avut loc la Guvern.
Acesta a menţionat: "Avem gaz în depozite. Evident, vine primăvara, vom reintroduce obligativitatea depozitării gazelor şi vom avea pentru iarna viitoare depozitele la maximum încărcate cu gaze naturale. Avem producţie de gaze. După cum am mai spus, căutăm diversificarea rutelor de aprovizionare şi a producătorilor de gaze: LNG, gaz azer, gaz din alte surse, american, catarez, din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite. Deci suntem în contact şi credeţi-mă că nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale".
România se uită la absolut toate posibilităţile de aprovizionare cu gaze, iar Azerbaidjan sigur este o sursăîn acest sens, a mai spus ministrul Energiei: "Azerbaidjan sigur este o sursă şi o rută de aprovizionare cu gaze naturale. Ne uităm, aşa cum aţi văzut şi declaraţia domnului prim-ministru, şi la gazul natural lichefiat, la LNG. La vizita şi la şedinţa comună de guvern cu Guvernul Greciei, am vorbit şi am pus în discuţie interconectorul între Grecia şi Bulgaria pentru a operaţionaliza coridorul vertical, pentru a putea avea acces şi la gazul azer pe Coridorul Vertical şi la terminalele de LNG din Grecia şi la terminalele de LNG din Turcia pentru că diversificarea surselor de aprovizionare este o prioritate pentru România şi pentru Europa. Deci da, ne uităm absolut la toate posibilităţile de aprovizionare cu gaze ale României".
Oficialul a explicat, conform Agerpres, că, prin Bosfor, din cauza convenţiei de la Montreux, nu pot intra în Marea Neagră vase de un anumit gabarit care să permită aducerea LNG în portul Constanţa şi din acest motiv a fost pus în discuţie interconectorul dintre Grecia şi Bulgaria, pentru a putea avea acces la terminalele din Grecia.
Ministrul de resort a afirmat că nu a fost oprit tranzitul de gaze prin conducta Yamal.
Întrebat când ar putea să fie aprobate măsurile pe energie, el a spus că trebuie finalizată ordonanţa care va fi adusă în şedinţa de guvern săptămâna acesta sau cel mai târziu săptămâna viitoare, sau să fie realizată o şedinţă specială pentru adoptarea actului normativ.
1. €ject
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2022, 12:54)
Ai țigane mălai : am dar l - am mâncat.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2022, 12:58)
Eu chiar nu stiu cine il tine pe asta in functie. Demisia! Demisia! Demisia! Virgil Popescu. Locul lui este altundeva, dar asa este cand nu ai justitie si procurori in Romania.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2022, 13:18)
Daca avem,de ce sunt atat de scumpe?Ce fel de gaze avem,intestinale?Avem flatuenta!
4. Avem pentru alții!
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2022, 13:44)
Gazul nostru e pușculița UE. Se ia din el daca e nevoie. Faptul că Romanii rămân fără e irelevant.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2022, 13:56)
de ex ungurii au spus sa le dam lor gazul ca ei au industrie , noi nu avem ce face cu el .
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2022, 13:54)
un om credibil ce-a spus s-a si intamplat . insa ciuca a zis ca-s mai bune alea lichefiate din sua , chiar daca sint de zece ori mai scumpe . e din primelele lectii luate de la cia dar si de la consilierii lui din tel aviv tot asta spun .
6. fără titlu
(mesaj trimis de Ionut în data de 07.03.2022, 20:02)
Crezi ca te mai crede cineva domnule ministru?pentru poporul roman esti un zero barat.
7. mai ușor cu fasolea
(mesaj trimis de unu și nu doi în data de 07.03.2022, 22:38)
las-o și tu mai moale că îți ies ochii din orbite
8. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.03.2022, 09:22)
esti catastrofa poporului roman.
Ai produs pagube oamenilor si firmelor , mai multe decat cutremurul din 77.
Esti de judecat public.
Poate la Targoviste!!!