VIRGIL POPESCU: "Nu trebuie să fii energetician ca să iei decizii despre energie"

G.B
Politică / 14 decembrie 2021

Virgil Popescu

Virgil Popescu

Ministrul energiei, Virgil Popescu, spune că nu trebuie să ai neapărat cunoştinţe de specialitate într-un anumit domeniu pentru a fi un bun manager. El a comentat astfel propunerea ca Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD, să fie numit în conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), potrivit Digi24.

Partidul Social Democrat îl propune pe fostul parlamentar Alexandru Stănescu în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie, post care a devenit vacant după ce social-democratul Marian Neacşu, care a ocupat această funcţie, a fost numit secretar general al Guvernului. Întrebat, luni, ce îl recomandă pentru această funcţie, preşedintele PSD Marcel Ciolacu spunea că "a contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care nu a mai avut loc pe listele parlamentare".

"Odată cu plecarea domnului Neacşu, membru în Comitetul de Reglementare, ca secretar general al guvernului, s-a eliberat acel loc. În Comisia de industrii, în comisiile reunite, se discută propunerile pentru ocuparea acelui loc de membru în Comitetul de Reglementare", a preciat, luni seara, la Digi24, ministrul energiei, Virgil Popescu.

Întrebat dacă oamenii din acest comitet trebuie să fie competenţi în domeniul energiei, ministrul a spus că nu crede că aceasta ar fi o problemă. "N-am văzut CV-ul domnului Stănescu", a adăugat el. La precizarea că nu are competenţe în domeniul energiei, Virgil Popescu a comentat: "Acuma, nu trebuie să fii inginer electronist sau energetician sau să fi lucrat într-o companie din domeniul energiei ca să poţi să iei decizii despre energie. Mi-e greu să cred că numai acei oameni pot să fie în Comitetul de Reglementare ANRE. Nu ştiu CV-ul dlui Stănescu, ştiu că a fost deputat, ştiu că are o experienţă în administraţie, dar despre experienţa dânsului în domeniul energetic chiar nu cunosc, dar principiul meu e că nu trebuie să fii neapărat pe acel domeniu, să stăpâneşti acel domeniu, să fi lucrat într-un domeniu ca să poţi să fii un bun manager în acel domeniu şi există, cred, exemple nenumărate între manageri care au fost mutaţi sau s-au dus dintr-o parte în alta, în domenii complet diferite, inclusiv în companii multinaţionale, şi au fost foarte bine în locurile unde au fost puşi", a comentat Virgil Popescu

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) este arbitrul pieţei de energie.

Alexandru Stănescu a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă Bucureşti. Anterior mandatelor de deputat a fost între 1986 şi 1993 inginer la S.C. Agromec Vişina S.A, iar între 1994 şi 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinişu S.A.

Alexandru Stănescu a declarat ieri pentru Digi24 că el s-a propus la ANRE şi că nu crede că este un avantaj faptul că fratele său este secretarul general al PSD.

"Deocamdată mi-am depus dosarul pentru ANRE şi probabil că vedem mâine la votul final. Propunerea a venit din partea mea. Mă recomandă exact ce cere în lege. Am o perioadă de 19 ani în care am fost conducătorul unei societăţi comericiale, am o perioadă de 8 ani de parlamentar şi, eu ştiu, cred că sunt suficiente aceste recomandări. Nu ştiu dacă este un avantaj că fratele meu este Paul Stănescu. Suntem oameni politici amândoi, nu există niciun conflict de interese. Nu înseamnă că dacă el a ajuns în funcţia asta eu trebuie să plec din partid", a declarat Alexandru Stănescu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Claburi, clanuri si numai clanuri la conducerea Romaniei.

    S-au terminat managerii buni din Romania si trebuie sa apelam la un membru al clanului Stanescu care, chipurile, este un bun mamager? 

    Ce il califica pe acesta ca "bun manager'? 

    Sunt cateva zeci de mii de manageri in Romania mai buni decat acest membru al clanului Stanescu. Numiti unul dintre acestia.

    Clanuri de nesimtiti politici care alearga cu disperare dupa ciolanele din sistemul bugetar! 

    baut apa si asta dupa Roman daca sustine ca nu e bine sa fi de specialitate in domeniul unde trebuie sa iei decizii! De asta se lupta toti cu Arafat care e un caz nefericit pt. gandirea lor!

    ...nu trebuie să fii COMPETENT . Concluzia : prețurile rivalizează cu ,, ZGÂRÂIE NORII " Crăciun fericit : trăiască PROSTOCRAȚIA !!! La anul și la mulți ani .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb