Virus identificat de Kaspersky Lab Rom

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 12 septembrie 2008

Kaspersky Lab România a identificat un nou cal troian, care profită de interesul stârnit în jurul experimentului CERN, "Large Hadron Collider" pentru a se propaga.

Virusul se încarcă pe calculatoarele de pe care se accesează un articol pe www.digg.com, despre presupusul sfârşit al lumii la activarea acceleratorului de particule de la graniţa elveţiano-franceză.

"Avem de-a face cu un nou atac care se bazează pe psihologia umană pentru a reuşi", spune Costin Raiu, Directorul Laboratorului de Cercetare Kaspersky Lab din România. "Interesul stârnit de experiment este enorm, mai ales din cauza previziunilor apocaliptice legate de acesta. Acest fapt creează premise extrem de bune pentru exploatarea fenomenului în scopuri periculoase".

Comentariul prin care utilizatorii sunt păcăliţi în a accesa site-ul maliţios este următorul: "This thing rocks! By the way, you can watch "Large Hadron Collider" start video report at hxxp://***ressed.com/clip/?id=Large_Hadron_Coll ... Pretty interesting, isn"t it?".

Odată accesat, site-ul respectiv prezintă utilizatorului un dialog în care ar trebui sa apară filmul. În locul lui însă, apare un presupus mesaj de eroare ce indica necesitatea de a descărca unu plug-in pentru a-l putea vizualiza:

Dacă utilizatorul descarcă fişierul executabil oferit şi îl rulează, acesta începe să descarce alte programe malware de pe Internet, acţionând ca o poartă de intrare în sistem. În final, transformă computerul într-un "zombie" care poate fi folosit pentru a trimite spam şi a lansa atacuri DDoS.

"Majoritatea atacurilor cibernetice din acest moment se bazează pe exploatarea evenimentelor de mare interes, cum ar fi punerea în funcţiune a acceleratorului de particule de la CERN. În spatele lor se afla echipe complete, care includ dezvoltatori de malware, artişti grafici şi web-designeri care lucrează la site-urile folosite în atac, precum şi agenţi de vânzări care se ocupă cu extragerea de bani din vânzarea reţelelor de calculatoare infectate sau a informaţiilor confidenţiale furate. Este important ca utilizatorii să recunoască aceste atacuri, să nu acceseze orice link publicat pe site-uri, chiar de reputaţie, cum ar fi digg.com" a concluzionat Raiu.

În acest moment, semnătura noului cal troian a fost deja adăugată în baza de date a Kaspersky Lab.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab produce şi distribuie unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hacker-i, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori privaţi, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb