Viruşii au făcut mulţi pui în 2004

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 6 ianuarie 2005

Pentru 2005, se estimează o dublare a numărului de viruşi nou apăruţi, comparativ cu 2004

Anul 2004 este considerat de către specialiştii antivirus din cadrul diviziei BitDefender a companiei SOFTWIN, perioada cu cei mai multi viruşi nou apăruţi din ultimii 10 ani. În urma unei analize privind atacurile informatice, din cei peste 100.000 de viruşi detectaţi în prezent de motoarele de scanare BitDefender, aproximativ un sfert au apărut în 2004. Comparativ cu 2003, în anul care tocmai s-a încheiat au apărut de trei ori mai mulţi viruşi, cres-cînd în acelaşi timp şi gradul lor de complexitate.

"Am avut de-a face cu viruşi care îşi adaptează mesajul în funcţie de limba destinatarului, aşa cum a fost cazul virusului Zafi, apărut la mijlocul anului şi care a ajuns, pînă la sfîrşitul acestuia, la 4 variante, ultima dintre ele generînd, numai în luna decembrie, peste un milion de e-mailuri infectate", a declarat Bogdan Dumitru, CTO BitDefender.

Primele luni ale anului au fost marcate de o activitate virală deosebit de intensă, făcîndu-şi apariţia zeci de variante ale unor viruşi precum Netsky (38 de variante detectate de BitDefender), MyDoom (36 variante) şi Bagle (60 variante). Mai mult, a avut loc, în premieră, un război al hackerilor (variante de Bagle care dezactivau variante de Netsky aflate pe calculatoare deja infectate şi viceversa, la care se adăugau diverse mesaje incluse în codul viruşilor şi adresate de către creatori unul celuilalt).

Premierele anului sînt legate şi de apariţia primului virus pentru terminalele GSM pe care rulează sistemul de operare Symbian OS, a primului virus pentru pocket PC-uri cu sistemul de operare WinCE şi a primului virus care se trimite în arhive cu parolă (Win32.Bagle.H). În top 10 al anului 2004, 7 locuri sunt ocupate de variante ale virusului Netsky, însumînd 74.86% din numărul total al infecţiilor detectate de către BitDefender.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb