Visual Fan (Allview) a primit avizul favorabil din partea Consiliului Concurenţei pentru preluarea Intervision Trading

J.P.
Piaţa de Capital / 6 ianuarie 2022

Visual Fan (Allview) a primit avizul favorabil din partea Consiliului Concurenţei pentru preluarea Intervision Trading

Allview (Visual Fan SA), companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALW, a primit avizul favorabil din partea Consiliului Concurenţei pentru a deveni asociat majoritar, cu o deţinere de 51%, în cadrul companiei Intervision Trading RO SRL, distribuitor unic în Europa Centrală şi de Est (ECE) al produselor brandului japonez de electronice, AKAI. Fondată în 1996, Intervision Trading a avut o evoluţie ascendentă pe piaţa distribuţiei de sisteme audio, înregistrând o cifră de afaceri de 7,42 milioane de euro (36,57 milioane de lei) în anul 2020. Aria sa de distribuţie cu drepturi exclusive asupra produselor AKAI cuprinde, în afara României, ţări precum: Bulgaria, Cehia, Croaţia, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria, conform unui comunicat remis redacţiei.

Achiziţia participaţiei majoritare în cadrul unicului distribuitor din ECE al produselor comercializate sub brandul popular AKAI, reconfirmă poziţia Visual Fan între cei mai puternici jucători pe piaţa IT&C din regiune, obţinându-se sinergii la nivelul canalelor de distribuţie, atât externe, cât şi interne. Prin realizarea acestei achiziţii, va fi generată pe termen lung o creştere semnificativă a cifrei de afaceri şi a profitabilităţii ALW. Astfel, aceasta tranzacţie este de aşteptat să conducă la o creştere de cel puţin 25% a profitului Visual Fan pe anii 2022-2023 faţă de estimările din memorandumul de listare.

"Preluarea participaţiei majoritare într-o companie de distribuţie de succes, precum a demonstrat că este Intervision Trading, propulsează brandul Allview pe noi pieţe internaţionale, prin multiplicarea canalelor de vânzare şi creşterea puterii de penetrare a portofoliului nostru de produse. Experienţa de până acum ne-a demonstrat faptul că diversificarea gamei de produse este benefică în industria IT&C, iar produsele AKAI vor îmbogăţi oferta Allview, fiind vorba despre echipamente complementare, pe care noi nu le producem. Mai mult, extinderea portofoliului cu produse complementare generează creşterea profitabilităţii. În cadrul companiei nou-intrate în familia Visual Fan am găsit aceleaşi valori care ne-au călăuzit şi pe noi, în tot ceea ce am construit - încredere, responsabilitate şi respect -, alături de pasiunea pentru tehnologie, astfel că există toate premisele ca această tranzacţie să contribuie la dezvoltarea business-ului nostru, în avantajul tuturor acţionarilor," a declarat Lucian Peticilă, CEO şi fondator al Visual Fan SA.

Intervision Trading RO SRL a înregistrat profituri în creştere, de cel puţin 16 ani încoace, iar în anul 2020, profitul net s-a situat la 1,20 milioane de euro (5,94 milioane de lei), în timp ce previziunile bugetare pentru 2021 iau în calcul un profit cel puţin la acelaşi nivel faţă de anul trecut. Între produsele AKAI distribuite de Intervision Trading, se numără amplificatoare, sisteme audio (home şi auto), boxe active, boxe portabile cu Bluetooth, sisteme DJ şi altele.

Din punct de vedere organizaţional, CEO-ul şi fondatorul Intervision Trading, Dorin Ciobanu, va rămâne la conducerea companiei, urmând să beneficieze de know-how-ul şi sprijinul Visual Fan pentru a menţine şi îmbunătăţi performanţele în vânzări ale distribuitorului AKAI. Pentru perioada imediat următoare achiziţiei, Visual Fan îşi propune integrarea Intervision Trading şi valorificarea celor mai bune practici din cadrul fiecăreia dintre companii. Ulterior, ambele societăţi ar urma să beneficieze de reţeaua comercială a celeilalte, pentru maximizarea oportunităţilor de dezvoltare.

"Eforturile depuse în ultimii ani şi munca susţinută a întregii echipe au făcut ca Intervision Trading să deţină un sistem de business adaptat provocărilor pieţei, ceea ce ne permite creşterea accelerată pe pieţele externe. Planurile de expansiune externă au în vedere atât dezvoltarea pe pieţele unde Intervision Trading este prezentă acum, cât şi accesarea de noi pieţe şi canale de distribuţie în ţări din Europa de Vest, dar şi din Europa Centrală şi de Est. Pentru îndeplinirea acestei strategii de dezvoltare, ne bazăm pe experienţa câştigată, expertiza certificată de rezultate obţinute de-a lungul anilor, sprijinul companiei Visual Fan, precum şi pe notorietatea brandului AKAI," a declarat Dorin Ciobanu, CEO Intervision Trading RO SRL.

În procedura de avizare de către Consiliul Concurenţei, compania Visual Fan a fost asistată de către Firma de Avocatură Grecu şi Asociaţii.

Listată pe Segmentul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, la 26 iulie 2021, Visual Fan SA urmăreşte să folosească instrumentele pieţei de capital pentru finanţarea strategiei de dezvoltare, atât pe plan intern, cât şi internaţional. Compania îşi propune să menţină un nivel de motivare ridicat pentru investitori, atât prin creşterea performanţelor financiare, cât şi prin derularea recurentă de majorări de capital, având în vedere operaţiuni periodice de capitalizare a profitului prin distribuirea de acţiuni gratuite, dar şi majorări viitoare cu aport de capital.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. am actiuni allview si ma bucur ca se dezvolta compania si profitul o sa creasca in urmatorii ani

    1. Cin' te mana, mielule?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb