VLAD ALEXANDRESCU, USR: "Anchetarea alegerilor de către un condamnat penal pentru fraudă electorală este un lucru grav"

Alexandra Cismaru
Politică / 24 aprilie 2017

Vlad Alexandrescu (Sursa foto: Wikipedia)

Vlad Alexandrescu (Sursa foto: Wikipedia)

Actualizare 17:00 Raluca Turcan, despre anchetarea alegerilor din 2009: "Este o sfidare la adresa cetăţeanului"

"Este în primul rând o sfidare la adresa cetăţeanului ca o persoană condamnată pentru furt electoral să aibă preţenţia că evaluează corectitudinea unor alegeri" a declarat astăzi, preşedintele intermar al PNL, Raluca Turcan, adăugând că "de altfel, îşi aminteşte că acele camioane cu dovezi cu privire la furtul electoral au încăput în câteva cutii care după aceea au dispărut", potrivit unui comunicat de presă.

Turcan a transmis: "Cosiderăm că această comisie a fost făcută pentru a distrage atenţia de la subiecte foarte importante la care guvernanţii dau rateuri - legea salarizării unitare, impozitul pe gospodărie, denaturarea profesiei de consultant fiscal pe care cei din arcul guvernamental ar trebui s-o transforme dintr-o profesie liberală în nişte angajaţi ai statului care să verifice cu totul şi cu totul neconstituţional veniturile tuturor pesoanelor. Suntem pentru adevăr, dacă există dovezi pentru a arăta că au fost nereguli în desfăşurarea alegerilor, evident că vom reacţiona ca atare".

Preşedintele PNL a susţinut că partidul va vota împotriva comisiei, dar dacă se constituie această comisie, "PNL va desemna persoane".

------------

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a declarat, astăzi, că i se pare un lucru "foarte grav" ca alegerile prezidenţiale din 2009 şi referendumul din 2012 să fie anchetate de Liviu Dragnea, care este condamnat penal pentru fraudă electorală, considerând că este şi un "conflict de interese" în acest caz.

Vlad Alexandrescu a declarat, citat de News.ro: "Ideea în general de a rediscuta alegerile din 2009 şi referendumul din 2012, mai recent, de către cineva care este în cauză, condamnat penal pentru o fraudă la alegerile de atunci, este un lucru foarte grav. Este un conflict de interese de fapt, între funcţia de preşedinte al partidului, în cazul lui Dragnea, şi cel care cere această audiere".

Alexandrescu s-a opus şi ideii ca procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, să fie audiată la comisie.

"Ar fi o premieră în această situaţie. Ştiţi că magistraţii sunt, de regulă, audiaţi doar de alţi magistraţi. În cazul de faţă, este o încercare de a controla independenţa justiţiei", a precizat senatorul.

USR a desemnat însă doi membri în această comisie parlamentară, pe senatorii Mihai Goţiu şi George-Edward Dircă, care spun că acum studiază regulamentul Comisiei, care va fi adoptat miercuri în plenul reunit, considerând că există elemente de neconstituţionalitate în ele.

Înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă asupra alegerilor prezidenţiale din 2009 va fi discutată, marţi, în comisiile juridice reunite, care vor trebui să avizeze propunerea, a anunţat preşedintele comisiei din Senat, Şerban Nicolae.

Un vot final este aşteptat miercuri, în plenul reunit.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Antena 3, că nu exclude înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru anchetarea referendumului din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, la fel ca în cazul comisiei pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb