Vladimir Putin cere Kârgâzstanului şi Tadjikistanului să evite o nouă escaladare a conflictului de la graniţă

V.G.
Internaţional / 18 septembrie 2022

Vladimir Putin cere Kârgâzstanului şi Tadjikistanului să evite o nouă escaladare a conflictului de la graniţă

Preşedintele rus Vladimir Putin a purtat discuţii telefonice cu liderii Kârgâzstanului şi Tadjikistanului, în urma ciocnirilor de la graniţa celor două republici din Asia Centrală, a anunţat astăzi Kremlinul, transmite Reuters, potrivit News.ro.

"Vladimir Putin a îndemnat părţile să prevină escaladarea ulterioară şi să ia măsuri pentru a rezolva situaţia cât mai curând posibil, exclusiv prin mijloace paşnice, politice şi diplomatice, şi a confirmat disponibilitatea Rusiei de a oferi asistenţa necesară pentru a asigura stabilitatea în regiunea de frontieră kirghizo-tadjică", se arată în comunicat.

Kârgâzstanul şi Tadjikistanul au declarat duminică că numărul morţilor din conflictul lor la graniţă a crescut la 71 de persoane.

Fostele republici sovietice s-au ciocnit într-o dispută la graniţă în perioada 14-16 septembrie, acuzându-se reciproc că au folosit tancuri, mortiere, artilerie cu rachete şi drone de asalt pentru a ataca avanposturile şi aşezările din apropiere.

Problemele graniţelor din Asia Centrală provin în mare parte din epoca sovietică, când Moscova a încercat să împartă regiunea între grupuri ale căror aşezări erau adesea situate în mijlocul celor ale altor etnii.

Kârgâzstanul a raportat duminică 36 de morţi în urma luptelor şi a mai spus că a evacuat aproximativ 137.000 de persoane din zona de conflict. Guvernul a declarat ziua de 19 septembrie zi de doliu pentru victime.

Tadjikistanul a raportat, de asemenea, victimele, spunând că 35 de persoane au fost ucise. Tara nu a raportat nicio evacuare în masă din zonă.

Cele două părţi au convenit asupra unei încetări a focului pe 16 septembrie, care a rezistat în mare măsură în pofida mai multor presupuse bombardamente.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Bank of America announces zero down payment, zer closing cost mortgages for first-time homebuyers in Black and Hispanic communities nationwide!!! - e groasa treaba incepe iar credit ninja!!!

    se lasa cu plansete si aici iar!!! pe final de bula ca sa le spele la bancheri colateralele si sa puna rapid mana pe garantiile oferite de gov pentru ce "baieti" buni au fost ei ca au "ajutat" familii defavorizate. 

    s c cret 

    mai multe republici cu "-stan "se vor aprinde... nu e finalul , e inceputul

    Vladimire, stai relax, ca acolo incepe sa fie ograda Chinei.

    Daca esti respectuos si-ti vezi lungul nasului, tu si Rusia o sa scoateti apa cu ciutura, o sa dati cu matura, o sa curatati grajdurile... La orice ograda de om avut e nevoie si de argati. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb