Vladimir Putin îl felicită ''călduros'' pe Xi Jinping pentru un nou mandat

G.D.
Internaţional / 23 octombrie 2022

Vladimir Putin îl felicită ''călduros'' pe Xi Jinping pentru un nou mandat

Actualizare Liderul nord-coreean îl felicită pe Xi Jinping

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a transmis astăzi "felicitări călduroase" preşedintelui chinez Xi Jinping pentru realegerea lui la conducerea Partidului Comunist Chinez (PCC), urând "un viitor mai luminos" relaţiilor bilaterale, informează AFP, conform Agerpres.

"Voi construi, împreună cu dumneavoastră, un viitor mai luminos pentru relaţiile" dintre Coreea de Nord şi China, "pentru a satisface exigenţele epocii noastre", a declarat Kim în acest comunicat publicat de agenţia de stat a Phenianului.

Preşedintele chinez Xi Jinping a fost reales astăzi la conducerea Partidului Comunist, devenind astfel cel mai puternic lider al Chinei după Mao Zedong, fondatorul regimului comunist chinez.

Xi Jinping a fost desemnat pentru un al treilea mandat pe cinci ani de către un Comitet Central în mare parte remaniat al Partidului Comunist Chinez.

În decurs de un deceniu cât s-a aflat la conducerea Chinei, Xi Jinping a întărit a doua economie mondială şi a modernizat considerabil armata chineză, pentru a rivaliza cu SUA.

Mai multe media străine, printre care Wall Street Journal sau BBC, nu au fost invitate la conferinţa de presă pe care Xi Jinping a susţinut-o astăzi, după ce a fost reales la conducerea PCC şi a ţării sale.

---

Preşedintele rus Vladimir Putin a adresat astăzi "cele mai călduroase felicitări" omologului său chinez Xi Jinping cu ocazia realegerii lui Xi la conducerea Partidului Comunist Chinez şi respectiv a Chinei, pentru un al treilea mandat istoric, informează Reuters, conform Agerpres.

"Voi fi încântat să continuăm dialogul nostru constructiv şi munca noastră comună menită să întărească relaţiile de parteneriat global şi de cooperare strategică între statele noastre", a subliniat preşedintele rus, citat într-un comunicat al Kremlinului.

Vladimir Putin i-a urat liderului chinez "noi succese (...), o sănătate robustă şi prosperitate".

Preşedintele chinez Xi Jinping a fost reales astăzi la conducerea Partidului Comunist, după ce a anihilat orice contestare, devenind astfel cel mai puternic lider al Chinei după Mao Zedong, fondatorul regimului comunist chinez.

Xi Jinping a fost desemnat pentru un al treilea mandat pe cinci ani de către un Comitet Central în mare parte remaniat al Partidului Comunist Chinez.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. jinping reales la al 15-lea congres.

    ura.ura.ura. 

    Un dictator crinal il felicita pe alt dictator. Intrbarea mea este de dictatorul chinei nu a fost felicitat inainte de congres pt ca rezultatul se cunostea dinainte .

    1. Asta este viata... Dictatorii conduc lumea, unii la vedere ca in Russia, China si altii prin interpusi ca in SUA, UE....

      cum le zici bibicule, ai scoala, scoala de troli....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb