VOCEA DIN COTROCENI Infractorii conduc ţara!

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 7 noiembrie 2018

Infractorii conduc ţara!

Preşedintele Klaus Iohannis, numărul 1 în stat, a declan­şat, ieri, un atac direct împotriva numărului 2 (Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului) şi numărului 3 (Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor). Acţiunea este fără precedent în istoria politică a ţării noastre şi denotă faptul că fricţiunile dintre cei trei au ajuns la un punct maxim, în care nu mai este loc de negociere, de mediere, ci se discută direct cu armele pe masă.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a criticat, iniţial, virulent pe Liviu Drag­nea, liderul PSD despre care a spus că este un infractor disperat care încearcă manevre de manipulare.

Klaus Iohannis a spus: "Un infractor ajunge în fruntea statului. Infractorul Dragnea s-a cocoţat în fruntea statului, progresează nu în domeniul statului de drept, progresează în domeniul fake news. Ce a prezentat ieri (n.r. - luni) este ceea ce se numeşte fake news, minciuni PSD-iste adunate pentru cele cinci campanii la care a participat în decursul anilor".

Este pentru prima dată când Klaus Iohannis îl etichetează în acest mod pe al treilea om în stat, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Ieşirea şefului statului a fost cauzată de faptul că Liviu Dragnea a prezentat, în urmă cu două zile, în Parlament, o valiză care conţinea şase dosare despre care liderul PSD afirmă că sunt "golănii" pe care Klaus Iohannis le-a făcut cu procurorii care au instrumentat res­pectivele cauze. Două dintre ele se refereau la retrocedările făcute de primarul Klaus Iohannis către Forumul Democrat German, două erau legate de retrocedarea casei de pe strada Nicolae Bălcescu, nr.29 din Sibiu şi de chiria încasată de familia prezidenţială pentru acest imobil de la Raiffeisen Bank, iar alte două priveau alte aspecte. Pentru dosarele privind Forumul Democrat German a existat o reacţie a deputatului Ovidiu Ganţ, reprezentantul în Parlament al minorităţii germane, care i-a cerut lui Liviu Dragnea să prezinte scuze pentru afirmaţiile nefondate sau să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

În legătură cu valizele aduse de şeful PSD luni în Parlament, preşedintele Klaus Iohannis a mai spus: "Nu pot să nu menţionez valizele, politica românească s-a schimbat. Am avut mai demult Caragiale, cu o scrisoare pierdută, apoi bileţelul roz pierdut şi regăsit, aşa se întâmplă dacă infractorii ajung în fruntea statului.

Nu ştiu ce e cu aceste valize, nu avem niciun fel de legătură, nu ştiu ce e în ele. Însă înţeleg că jurnaliştii vor arăta ce este în ele. Omul este disperat că se arată tot mai mult că are probleme majore şi caută să aducă vorba des­pre alte lucruri, încearcă manevre de manipulare şi asta am numit fake news".

După cum se poate observa în citatul de mai sus, şeful statului a declanşat un atac şi la adresa preşedintelui Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu. Referirea la bileţelul roz pierdut şi regăsit este legată de biletul pe care preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, actualul preşedinte al Senatului, i l-a transmis, pe vremea când era prim-ministru din partea coaliţiei Dreptate şi Adevăr (PNL+PD), preşedintelui Traian Băsescu pentru rezolvarea situaţiei lui Dinu Patriciu, fostul acţionar majoritar al Rompetrol. Klaus Iohannis a făcut aceste afirmaţii cu prilejul conferinţei vEducaţia rescrie povestea", organizată la aniversarea celor 5 ani de Teach for Romania. Şeful statului s-a referit şi la situaţia ţării noastre înainte de preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, considerând că nu suntem pregătiţi suficient pentru acest lucru. Klaus Iohannis a menţionat: "Am fi putut să fim mult mult mai bine pregătiţi, fără infractori, că penali nu mai am voie să spun. Actuala putere a ajuns la contraperformanţe uimitoare în zona fondurilor europene".

Dragnea a adus în Parlament valizele fake-news, după ce valiza Tel Drum a ajuns la Rise Project. În loc să se concentreze asupra celor care au trimis documentele către site-ul respectiv, şeful PSD a ales să se răfuiască direct cu preşedintele Klaus Iohannis, pe care îl identifică, în mintea sa, ca şef al statului paralel, inclusiv al celor care au scos la lumină valiza Tel Drum.

În schimb, preşedintele Klaus Iohannis dezminte acuzaţiile formulate de Dragnea, catalogându-le fake news, şi alege să i se adreseze şefului PSD cu eticheta aplicată definitiv într-un dosar de către magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi aceea existentă în cel de-al doilea dosar: infractor.

Aproape acelaşi termen, Iohannis l-a folosit, ieri, şi la adresa ministrului justiţiei, Tudorel Toader, despre care a spus că are un comportament "care este al unui om pe lângă lege".

Preşedintele s-a mai referit şi la derapajele recente ale unor reprezentanţi ai coaliţiei PSD-ALDE care au criticat recent instituţiile de la Bruxelles şi Uniunea Europeană. Klaus Iohannis a precizat: "Ne confruntăm, din ce în ce mai des, şi cu ameninţări specifice contextului actual, care riscă să pună în pericol chiar democraţia şi statul de drept. Fenomenul fake news, manipularea de orice fel a informaţiei de interes public şi un populism crescut, care amăgeşte cu minciuni şi promisiuni prea puţin sus­tenabile, sunt potenţiale pericole la adresa democraţiei. De exemplu, auzim în ultima perioadă cum că Uniunea Europeană ar fi vinovată pentru diferitele probleme din România. De fapt, asemenea afirmaţii nu reprezintă decât modul unor politicieni de a-şi ascunde propriile eşecuri şi de a găsi un vinovat de serviciu. Riscul este ca, din lipsa unor cunoştinţe legate de relaţia şi statutul României în Uniune, astfel de atacuri să devină, pe undeva, credibile".

Şeful statului consideră că singura formă de imunizare împotriva populismului şi a demagogiei este educarea copiilor şi a tinerilor în ceea ce priveşte drepturile, libertăţile şi responsabilităţile pe care le au, precum şi în ceea ce priveşte modul în care funcţionează statul şi economia.

Opinia Cititorului ( 32 )

  1. o porcarie de articol...dar asta o sa cenzurati

    1. Ce nu-ti place tie devine o porcarie si nu-ti dai seama ca asta inseamna doar prostie. Am consultat regulamentul mesajelor si in mod curios nu interzice prostia, asa ca nu cred sa-ti fie cenzurat mesajul, aratand, astfel, ca sufera de prostie dubla.

      I-ai spus-o prostului!

      Cine putea sa sustina PSD-ul daca nu un prost sadea (pentru ca cei recuperabili s-au trezit la realitate si incep sa o inteleaga)? 

    Daca exista urma de dreptate in Romania, Draknea & Kariceanu trebuie priponiti URGENT!!!!Doi INFRACTORI NENOROCITI!!!

    1. Ai dreptate, sa sti ca acesti infractori nu au nicio vina ca sunt in fruntea statului ei sunt niste profitotir de pe urma prostiei acestui popor pe care il indoctrineaza cu porcarii tocmai pentru a-i mai voteze.

      Scxuze, dar este si vina natiunii ca genereaza prea multi prosti. Am mai spus-o - hotii,prolifereaza pe seama prostilor.

      Trece-l si Ficusul pe lista. Rade ciob de oala sparta, sau hotii striga hotii.

    Hotul striga hotii!

    Ce e mai grav sa faci presiuni pentru anagajare ficitiva si sa mobilizezi oameni in ziua referendumului sa iasa la vot sau sa iei cu JAPCA si prin FALS CASE profitand de functia de primar erijat in stapan absolut al orasului?

    Ori astea sunt fake news? 

    1. Tocmai ce spuneam ca nu au nicio vina ca sunt in fruntea tarii infractorii. Au profitat de prostia si credulitatea unor oameni fara educati si gata oricand ca pentru o sticla de ulei si o galeata sa-i voteze.

      Nu ai sesizat subtilitatea titlului. Vocea de la Cotroceni spune ca infractorii conduc tara sau ca infractorul dragnea s-a cocotat in fruntea tarii. Pai parca in fruntea tarii este vocea de la Cotroceni. Iar daca Dragnea s-a cocotat in fruntea tarii, inseamna ca s-a cocotat peste vocea de la Cotroceni, voce care este vinovata ca a tacut si a permis cocotarea infractorului. Avem un infractor moral - complice moral -vocea de la Cotroceni si un infractor autentic - autorul infractiunii - Liviu Dragnea. Concluzia e simpla: infractorii conduc Romania.

      Mai grav este sa furi un judet intreg si sa sifonezi zeci de milioane de Euro din fondurile publice catre firmele pe care le controlezi din umbra - asta trebuie sa compari cu casele, lui Johanis si nu angajarile fictive. In plus, nu inteleg mentalitatea asta "si ala a furat"! Faptul ca "si ala a furat" este premisa sau motiv pentru a tolera si disculpa furtul "astuia"? Un hot este pur si simplu hot (si nimic mai mult) si trebuie tratat ca atare si nu scuzat prin trimitere la hotiile altora. PUNCT! Iar daca soarta ne obliga sa alegem intre 2 rele (pentru ca deja vorbim de o traditie in politica noastra) atunci este absolut logic sa eliminam raul cel mai nociv. Intre un hot de case si un hot de tara cu tendinte dictatoriale evidente, elementul cel mai nociv este cu certitudine mustaciosul. In politica noastra nu castiga cel mai bun ci cel mai putin nociv (din pacate).De ce se intampa asta? Pentru ca avem o clasa politica mediocra bazata pe smenuri, relatii, cumetrii si care nu poate emana la varf valori autentice (valorile fie renunta de buna voie si ies din sistem, fie sunt rejectate de masa mediocra fie sunt marginalizate). Trebuie schimbat sistemul astfel incat locul in Parlament sa nu fie asigurat de seful de partid (prin pozitia alocata pe liste) ci de electorat prin vot direct. In felul asta, politicianul nu va mai deservi conducerea de partid (de care acum depinde) ci electoratul (de care va ajunge sa depinda cariera lui). Cu sistemul actual putem avea sute de alegeri pentru ca oricum tot unul dintre sefii de partide (sau un tandem/trio daca este necesara coalizarea) va conduce efectiv. Practic, nu alegem un parlament ci un sef de partid! Trebuie schimbat sistemul electoral astfel incat fiecare judet + sectoarele Buc. sa isi aleaga direct reprezentantii proprii in parlament (5-6 + 2 rezerve) si totodata sa ii poata inlocui daca considera ca nu isi fac datoria fata de electorat, pe parcursul mandatului.

      nu exista nicio dovada ca Teldrum a furat banii ci ca a prestat servicii contra lor

      arata o singura dovada ca Teldrum a vandut cuie cu 100 lei bucata cum a fost in cazurile CFR sau Posta 

    Infractor la infractor cunoaste !

    Cand vom ajunge sa vedem Romania condusa altfel decat de infractori?

    1. Lasa ca ne invata Zexe de la 2.1. si de la 3.1. cum sa votam inteligent, astfel incat sa scapam de infractori. Ca dupa cum zice Zexe, noi suntem aia prostii care nu stiu sa voteze si care isi merita soarta.

    >Daca vrei sa fii corect si fata de tine si ai tai, iti place sau nu de Johannis, acesta spune adevarul. Acolitii Masoneriei, escrocii si alte soiuri de "carpe" conduc Romania. Nici nu-ñi de mirare ca romanii, mintiti si cumparatri cu "doi lei", nu-si dau seama ca, nu pricep ca cei care ii cumpara, o fac "tot cu banii romanilor, in timp ce ei, escrocii si hotii fura milioane de lei. Prostia si manipularea functioneaza atat de bine la romani incat, nici nu-i greu sa-I "minti si furi". Dificil de inteles este ca, nu inteleg ca isii lasa "copii si nepotii "FARA TARA, fara resurse far NIMIC", chiar atat de rau stau cu prostia si indiferente si, si mai rau se vand ieftin si usor pe nimic pe ... "DOI lei".!!!.

    Să luăm toți câte o casa in centru marilor orașe și să vină i banca să ne plătească o chirie supra evaluată , anticipat, pe mai mulți ani....

    1. Si cine te opreste sa iei, da pentru asta tre sa ai minte si bani, nu ti-o da nimeni de pomana, in afara de o galeata sau o punga cu PSD.

    Să o văd și pe asta, se ceartă penalii intre ei. Succes băieți!!! ????

    Felicitări autorului articolului George Marinescu al cărui titlu cuprinde realitatea actuală.

    Este clar ca lumina zilei ca tara si cetatenii ei sunt jefuiti de catre niste corupti salbaticiti. Urmare a coruptiei generalizate romanii au ajuns saracii Europei in una dintre cele mai bogate tari in resurse natural ale continentului. La fel de clar este ca toti aceia care jefuiesc bugetul de stat si bogatiile tarii sunt niste doar niste porci salbatici, si porci fiind n-au simtire umana. La fel cum sunt si alesii nostri care asista pasivi la jaful inimaginabil facut in Romania, parca n-ar fi prima lor obligatie sa asigura un climat de decenta, normalitate si ordine in societatea romaneasca.

    Are vreo importanta ca s-a incercat combaterea coruptiei din tara printr-o colaborare formala intre intre institutiile statului care au rolul de a apara siguranta cetateanului si de a scapa tara de coruptie si corupti? Este la mintea cocosului: categoric nu!  

    Este evident ca cei mai mari corupti ai natiei au ajuns sa conduca statul. Este evident ca ei incearca pe toate caile sa scape, pe orice cale! de rigorile legii. Este evident ca acesti ticalosi au pus stapinire pe CCR. Este evident ca porcii folosesc CCR pentru a da lovituri nimicitoare Justitiei.  

    Se pare ca statul, prin institutiile sale, nu are capacitatea de a rezista asaltului porcilor. Acestia au acaparat puterea in stat, dau lovitura dupa lovitura, desfiinteaza practic legislatia penala, acapareaza una dupa alta institutiile statului si le pun in slujba lor; instititutii care au fost infiintate sa ramina neutre, sa apare cetatenii, sa faca societatea romaneasca prospera. Sa fie eficiente, ca doar de asta au fost create. In aceste conditii a fost floare la ureche sa distruga colaborarea intre institutiile statului pentru combaterea coruptiei, lasind Justitia fara principalele mijloace de actiune. Urmarea este ca jefuitorii neamului sunt achitati unul dupa altul si, in conceptia lor, ei nu mai sunt infractori, ci victime ale unui sistem opresiv: victima Nastase, victima Voiculescu, victima Udrea, victima Ghita, victima Ponta, victima Dragnea, victima... , care au dreptul la reabilitare, ba poate chiar la acordarea de daune materiale. Sa nu va asteptati ca nu le vor cere daca li se va oferi ocazia, le vor cere, pentru ca n-au rusine, sunt porci! 

    Deci, avind acesta situatie, ce-i de facut? In primul rind trebuie recunoscuta realitatea, nefericita, neplacuta, dura: suntem condusi de catre porci!. Si asta fiind realitatea, porcii trebuie tratati de catre opinia publica direct, in fata, dupa cum merita, dupa cum sunt: niste porci. Acestora trebuie sa li se spuna in fata: porcilor! altfel nu ne mai facem bine in vecii vecilor si vom ramine mereu cum suntem, adica la coada Europei si saracii ei. 

    Se pare ca suntem pe drumul cel bun. Presedintele statului a lasat la o parte orice sfiala si le spune in fata: infractorilor, jos labele de pe statul roman! Este categoric un inceput bun, care pentru a avea succes trebuie generalizat. Asa ca stimati cetateni, care cum ii prindeti, spuneti-le in fata acestor porci cea ce sunt: porcilor! Sau, ma rog, daca preferati folositi apelativul: infractorilor! :)) Sa vedem daca in aceste conditii vor mai rezista sau se vor retrage in cotetele lor.

    1. Despre porcul președinte, 6 case 9 dosare penale?

      Nici un infractor nu trebuie sa scape nepedepsit.

      Una dintre preocuparile principale ale institutiilor de securitate si forta ale statului ar trebui sa fie aceea ca infractori sau posibili infractori sa nu ajunga in structurile de conducere ale statului.

      Este o imensa porcarie ca infractori sau posibili infractori sa fie numiti, sa candideze si mai ales sa fie alesi in structurile statului. 

      Infractorii pot rămâne în SRI?

      In servicii trebuie sa ajunga doar cetateni inteligenti si loiali.

    Toți care înjurați sunteți losers! Perdanții care nu s-au adaptat acestui mod de viață! Trăiți în trecutul comunist în care un tătuc avea grijă de voi!

    1. Prefer sa fiu loser, decat agramat.

      Păi deja ai demonstrat agaramarea!:)))

      Voi chiar credeti ca daca adoptati prostiile domnului Gadea, atunci deveniti oameni cultivati. Nu, din agramati, deveniti oameni prosti,

    De ce romanii prefera oameni mincinosi si infractori?Basescu a fost ales presedinte dupa ce a distrus flota.Iohanis a ajuns presedinte dupa ce s-a pricopsit cu niste case(fiind primar),saracul le plangeau copii.Exemplele pot continua si mai jos.infractorii sustin infractori?De fapt mai sunt si fraerii.

    1. In locul lui Iohanis putes fi Ponta. Abia atunci distractia era maxima. Ps - Eu n-am vazut infractor care sa se declare vinovat mai devreme de 3 luni de puscarie. Toti intra nevinovati.

    Raspunzand la intrebarea daca a vazut ordonanta de clasare din dosarul lui Lazar, presedintele Infractor Iohannis a raspuns:

     

    Președintele Klaus Iohannis a spus, marți, referitor la dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr și la existența in acesta a unei ordonanțe de clasare, că nu au nicio legatura. 

    "Una cu alta pot să vă asigur că nu au nicio legătură", a spus Klaus Iohannis. 

     

    Deci a confirmat faptul ca A VAZUT ORDONANTA DE CLASARE. Ca a existat in dosarul ajuns la Cotroceni. Ca a facut un abuz in serviciu si un trafic de influenta. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb