ZIARUL BURSA

07 noiembrie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Infractorii conduc ţara!

VOCEA DIN COTROCENI Infractorii conduc ţara!

George MarinescuPolitică / 7 noiembrie 2018

Preşedintele Klaus Iohannis, numărul 1 în stat, a declan­şat, ieri, un atac direct împotriva numărului 2 (Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului) şi numărului 3 (Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor). Acţiunea este fără precedent în istoria politică a ţării noastre şi denotă faptul că fricţiunile dintre cei trei au ajuns la un punct maxim, în care nu mai este loc de negociere, de mediere, ci se discută direct cu armele pe masă.

BNR este prinsă în capcana dominanţei fiscale şi financiare

BNR este prinsă în capcana dominanţei fiscale şi financiare

Călin RecheaMacroeconomie / 7 noiembrie 2018

Călin Rechea

La ultima şedinţă de politică monetară din acest an, Consiliul de adminis­traţie al BNR a decis menţinerea dobânzii de politică monetară la 2,5%, în ciuda presiunilor inflaţioniste semnificative, care se vor accentua în lunile următoare, pe fondul creşterii preţurilor energiei.

Audierile pentru conducerea ASF, amânate timp de o săptămână

Audierile pentru conducerea ASF, amânate timp de o săptămână

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 7 noiembrie 2018

Viorel Ştefan: "Proiectul meu înseamnă preşedinte la ASF" 

Comisiile reunite ale bugetului şi finanţelor au amânat pentru marţi, 13 noiembrie, audierea candidaţilor pentru cele nouă posturi de conducere din Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) scoase la concurs. Votul din plen pentru adoptarea raportului comisiilor reunite, programat astăzi, a fost şi el amânat cu o săptămână.

Surse: "JP Morgan" şi "Citibank", anchetate în Coreea de Sud

Surse: "JP Morgan" şi "Citibank", anchetate în Coreea de Sud

V.R.Internaţional / 7 noiembrie 2018

Autorităţile de reglementare financiară din Coreea de Sud investighează o presupusă implicare a băncilor străine de investiţii într-un cartel care a manipulat contractele de swap valutar, conform koreatimes.co.kr, care citează surse guvernamentale şi din industria de profil.

Codul Administrativ, declarat neconstituţional de CCR

Codul Administrativ, declarat neconstituţional de CCR

GEORGE MARINESCUPolitică / 7 noiembrie 2018

Magistraţii Curţii Constituţionale au decis, ieri, că legea prin care coaliţia majoritară parlamentară PSD-ALDE a aprobat Codul Administrativ este neconstituţională, în anasamblul său. Judecătorii CCR au analizat numai motivele extrinseci invocate de cei 44 de parlamentari ai PNL, USR, PMP, de cei 6 parlamentari neafiliaţi şi de preşedintele Klaus Iohannis şi au respins Codul Administrativ din cauza faptului că în cadrul procedurilor de adoptare Parlamentul a încălcat principiul bicameralismului. Mai precis, doar o parte dintre articole au fost trimise camerei decizionale, celelalte nu.

"Susţinem o soluţie comună la nivelul UE de impozitare a serviciilor digitale"

MINISTRUL FINANŢELOR EUGEN TEODOROVICI: "Susţinem o soluţie comună la nivelul UE de impozitare a serviciilor digitale"

E.O.Macroeconomie / 7 noiembrie 2018

Ţara noastră susţine identificarea unei soluţii comune şi echitabile pentru toate statele membre UE referitoare la impozitarea serviciilor digitale, a reiterat, ieri, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice (MFP), prezent la la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare al UE (ECOFIN) de la Bruxelles. Agenda Consiliului a cuprins teme precum impozitarea serviciilor digitale, raportul anual al Curţii de Conturi Europene (ECA) privind execuţia bugetului Uniunii Europene pentru exerciţiul financiar 2017, concluziile privind statisticile UE şi concluziile privind finanţarea schimbărilor climatice.

Mihai Ionescu, preşedinte ANEIR: "Vrem să arătăm că România este capabilă şi de reuşite în domeniul cercetării şi al aplicaţiei cercetării în producţie".

ANEIR a lansat proiectul naţional "Exportul românesc"

RAMONA RADUCompanii / 7 noiembrie 2018

Asociaţia propune un parteneriat între mediul de afaceri şi cercetătorii Complexului ELI-NP, care a dezvoltat Laserul de la Măgurele 

Mihai Ionescu, preşedinte ANEIR: "Din cele trei lasere finanţate din bugetul UE, cel mai mare se află la noi în ţară şi ar fi păcat să nu valorificăm această oportunitate"

Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), în parteneriat cu Institutul de Cercetare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" (IFIN-HH), Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP) şi cu Consiliul de Export al României, Camera de Comerţ şi Industrie a Municiului Bucureşti (CCIB) au lansat, ieri, proiectul naţional "Exportul româ-nesc", susţinut de cercetarea ştiinţifică a celui mai puternic laser din lume, Laserul de la Măgurele, dezvoltat în cadrul ELI-NP.

Intesa Sanpaolo SpA - profit trimestrial peste estimările analiştilor

Intesa Sanpaolo SpA - profit trimestrial peste estimările analiştilor

E.O.Internaţional / 7 noiembrie 2018

Intesa Sanpaolo SpA a raportat un profit trimestrial peste estimările analiştilor, în pofida incertitudinilor politice interne care au afectat taxele, trans­mite presa externă, citată de Agerpres.

În cel de-al treilea trimestru din 2018, profitul net al grupului bancar italian a urcat cu 28%, la 833 milioane de euro (951 milioane de dolari), în timp ce analiştii estimau 785 de milioa­ne de euro.

Ieri, la prânz, acţiunile Intesa Sanpaolo au urcat cu 3%, după publicarea rezultatelor financiare.

Statistică tristă: mii de cazuri de abuzuri împotriva copiilor

Octavian DanMiscellanea / 7 noiembrie 2018

Civilizaţia lumii este doar o pojghiţă subţire în spatele căreia stau în continuare nenumărate porniri animalice. Ce poate fi mai relevant pentru acest lucru decât o statistică a abuzurilor la care sunt supu i minorii, de cele mai multe ori de rudele lor. Nici în ara noastră lucrurile nu stau bine din acest punct de vedere.

SIF Banat - Crişana, profit în creştere cu 19%

ÎN CONTEXTUL CREŞTERII VENITURILOR DIN DIVIDENDE SIF Banat - Crişana, profit în creştere cu 19%

A.I.Piaţa de Capital / 7 noiembrie 2018

Creştere cu 6,69% pentru cotaţia SIF1 în şedinţa de ieri, până la ora 17:00 

SIF Banat - Crişana (SIF1) a raportat un profit net de 65,455 milioane de lei, după primele nouă luni ale anului, în creştere cu 18,45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea activelor totale se situa, la data de 30 septembrie 2018, la 2,612 miliarde de lei, cu 4,98% peste cea raportată la finalul anului trecut, se arată într­-un raport al societăţii de investiţii financiare remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Inflaţia din Turcia, cea mai mare din ultimii 15 ani

Inflaţia din Turcia, cea mai mare din ultimii 15 ani

Internaţional / 7 noiembrie 2018

Preţurile de consum au crescut cu 25% în octombrie 

Preţurile de consum din Turcia au crescut cu 25% în octombrie (cel mai important avans din ultimii 15 ani), dar cea mai mare dificultate este ca banca centrală să nu cedeze presiunii de a reduce dobânzile în mod prematur, în condiţiile în care inflaţia va începe să încetinească anul viitor, potrivit analiştilor, relatează CNBC.

Guvern... bandiţi... vampiri!

Cornel CodiţăEditorial / 7 noiembrie 2018

Cornel Codiţă

După ce a luat palme la cafine de la directorul prefecturii, Raul Grigoraşcu, şi după ce a refuzat duelul propus cavalereşte de omul guvernului, Costăchel Gudurău se retrage cu coada între picioare de pe scena confruntării, neuitînd să arunce printre dinţi, în urmă, înjurături şi sintagma care avea să facă o uluitoare carieră în politica din România: "guvern de bandiţi". Formula mai apare, uşor modificată stilistic, într-o altă nestemată a geniului caragialian, schiţa Atmosferă încărcată: "Cînd vine, mă-nţelegi, un guvern ca bandiţii, fiindcă n-are cine să-l oprească a lovi în tot ce e mai scump, pentru care nu există nici o apărare, fiindcă tăcem cu toţii, şi eu şi dumeata şi dumnealor (arată spre cei de la mesele apropiate) ca nişte laşi, fără nimica sacru, mă-nţelegi! Fireşte că are să-şi bată joc de poporul întreg..." În sfîrşit, nu mai puţin emblematicul articol din "Răcnetul Carpaţilor" îl blagosloveşte pe Tipătescu, prefectul, omul guvernului... de, cu epitetul "vampir". Cercul e închis şi coerenţa lui asigură eternitatea caracterizărilor făcute lumii politice din România, de la Caragiale pînă astăzi, fără nici un fel de excepţie ori hiatus temporal.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER-07 Noiembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-07 Noiembrie 2018

Macroeconomie / 7 noiembrie 2018

Comenzile industriale noi din Germania şi-au accelerat declinul anual în septembrie 2018, până la 2,2%, de la 1,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după o creştere de 2,5% în luna anterioară. Comenzile interne şi-au...

Economia Germaniei frânează puternic în 2018 şi 2019

Călin RecheaInternaţional / 7 noiembrie 2018

Consiliul experţilor economici din Germania, un grup format din cinci economişti care evaluează politicile economice ale guvernului de la Berlin, şi-a redus drastic prognozele pentru 2018 şi 2019, conform unei ştiri din presa germană preluată de...

CCR A DECIS:  Modificarea legii ANI, neconstituţională

I.Ghe.Politică / 7 noiembrie 2018

Modificarea legii Agenţiei Naţionale de Integritate, proiect legislativ adoptat în Parlament de coaliţia PSD-ALDE, a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională a României. Judecătorii CCR au hotărât, ieri, că modificările...

Schaeffler închide două uzine din Marea Britanie

Schaeffler închide două uzine din Marea Britanie

Internaţional / 7 noiembrie 2018

Producătorul german de componente auto Schaeffler, prezent şi pe piaţa din România, va închide două uzine din Marea Britanie ca urmare a modificărilor impuse de ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană, transmite Reuters, potivit Agerpres....

Precizări OPCOM

Companii / 7 noiembrie 2018

Referitor la articolul JACK CUTIŞTEANU, PETPROD: "Datele OPCOM nu «se pupă»", publicat pe bursa.ro, în data de 5 noiembrie 2018, Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale "OPCOM" S.A. face...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo