Audierile pentru conducerea ASF, amânate timp de o săptămână

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 noiembrie 2018

Audierile pentru conducerea ASF, amânate timp de o săptămână

Viorel Ştefan: "Proiectul meu înseamnă preşedinte la ASF"

Comisiile reunite ale bugetului şi finanţelor au amânat pentru marţi, 13 noiembrie, audierea candidaţilor pentru cele nouă posturi de conducere din Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) scoase la concurs. Votul din plen pentru adoptarea raportului comisiilor reunite, programat astăzi, a fost şi el amânat cu o săptămână.

Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului trebuia să îi audieze ieri pe candidaţii pentru numirea Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Amânarea a venit în urma solicitării grupurilor PNL şi UDMR, care ieri au avut o şedinţă pregătitoare în vederea participării la Congresul Partidului Popular European (PPE), din perioada 6 - 8 noiembrie. Raluca Turcan, liderul grupului liberalilor din Camera Deputaţilor, a susţinut că CV-urile candidaţilor pentru şefia ASF nu au fost urcate pe site-ul Camerei Deputaţilor, acesta fiind un motiv secundar care ar fi condus la solicitarea de amânare a audierilor. Unul dintre colegii de partid ai domniei sale a afirmat că nu se poate realiza o selecţie a celor 33 de candidaţi fără a se cunoaşte ac­tivitatea lor pro­fesională.

La dosarul de candidatură, fiecare dintre cei înscrişi sunt nevoiţi să ataşeze un CV. Termenul de depunere a candidaturilor a fost luni, 5 noiembrie. Referitor la această amânare, după reuniunea de ieri a grupurilor PSD de la Cameră şi Senat, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat: "Întâlnirea de azi a fost programată doar pentru a discuta despre ASF şi CNA. Am acceptat propunerea, solicitarea grupurilor PNL şi UDMR să se amâne voturile în plen de mâine, pentru că sunt plecaţi la Congresul PPE şi atunci, în mod firesc, trebuie să amânăm şi audierile în comisii, pentru că ar fi fără precedent să se audieze în comisii astăzi (n.r. ieri) propunerile pentru ASF şi CNA şi abia peste o săptămână să fie votul în plen.

Atunci decizia luată a fost să amâ­năm şi comisiile pentru săptămâna viitoare marţi şi miercuri votul în plen", potrivit Agerpres.

În şedinţa CExN de luni, PSD a decis să-l susţină pe Leonardo Badea, actualul preşedinte al ASF pentru un nou mandat de patru ani la şefia consiliului de conducere al autorităţii. Liviu Dragnea a motivat decizia spunând că domnului Badea i-a fost promis un mandat plin după ce acesta din urmă a fost nevoit să renunţe anul trecut la funcţia de deputat pentru a putea prelua şefia instituţiei de reglementare.

Domnul Dragnea a declarat, luni: "Eu le-am spus colegilor că îl susţin pe Viorel Ştefan. Azi (n.r. luni), colegii mei au ridicat o problemă umană, în sensul că lui Badea i s-a cerut să-şi depună candidatura pentru ASF, anul trecut, renunţând la funcţia de parlamentar, dându-i-se asigurări pentru un nou mandat. Vom mai avea o discuţie mâine dimineaţă, dar într-adevăr e o situaţie delicată".

Ieri, vicepremierul Viorel Ştefan, principalul contracandidat al lui Leonardo Badea la şefia ASF, a declarat că îşi continuă planul de a candida. "Nu sunt nemulţumit (n.r. de decizia CExN), pentru că eu îmi continui proiectul început, proiectul ASF. Proiectul meu înseamnă preşedinte la ASF", a afirmat domnul Ştefan. 

Potrivit Agerpres, tot marţi, Liviu Dragnea a adăugat că decizia cu privire la candidatul pe care PSD îl va susţine pentru preşedinţia ASF va fi luată "zilele astea", în ciuda deciziei din CExN şi a faptului că domnul Dragnea precizase, anterior, că marţi dimineaţă va mai avea loc o discuţie pentru a decide cărui candidat îi acordă PSD sprijin politic.

Întrebat cum comentează faptul că Viorel Ştefan are de gând să candideze la şefia ASF indiferent de poziţia PSD, Dragnea a răspuns: "Vorbiţi cu domnul Ştefan. Dacă domnul Ştefan şi ceilalţi colegi ar învăţa, la câtă experienţă şi păr alb au, să fie mai tăcuţi, ar fi mult mai bine".

Anterior, domnul Dragnea i-a reproşat vicepremierului Viorel Ştefan că nu a fost foarte hotărât, în ultimul an, pe ce drum sau cale să meargă în carieră.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. doi semidocti.

    1. Proiectul lor este hotia si chiverniseala pe spatele nostru, al romanilor. Sunt fara pregatire, fara bun simt dar au pretentii si aspiratii mari.

    Ce au ajuns si pietele financiare..asteapta dupa ordinele unui oarecare cu mustata, un nimeni ajuns conducatorul Romaniei: Dragnea. Sper sa ii tot amane pana la anu'. Sa ii tina pe jar pe sinistrii din fostul Consiliu ASF. Si la final sa primeasca ce au oferit si ei altora. Somaj si cariera distrusa. Bine la ei e greu de spus "cariera"dar sper sa nu isi mai ia salariile din ASF.

    1. Uit mereu sa scriu totul deodata (mesajul de mai sus): Viorele, baiete, rusinea valaha cu iluzii de ASE-ist, acel impostor cu barbison de Brooklyn este execrabil si nu are ce cauta la ASF (la fel ca 80% din angajatii de acolo), dar nici tu, Viorele, sa nu ai impresia ca esti mai breaz. Sa nu ai impresia ca intelegi tu pietele de capital, asigurarile si pensiile private. Daca Leo e un balbait enervat, Viorele cand ma uit la tine cum vorbesti...ma sperii. Pari asa de pe vremea lui Caragiale. Prin urmare, lasa-ne cu "proiectul"tau ca e rusinos. Vrei si tu bani multi de acolo. Ala e proiectul tau. Sa iti renovezi bucataria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb