Statistică tristă: mii de cazuri de abuzuri împotriva copiilor

Octavian Dan
Ziarul BURSA #Miscellanea / 7 noiembrie 2018

Civilizaţia lumii este doar o pojghiţă subţire în spatele căreia stau în continuare nenumărate porniri animalice. Ce poate fi mai relevant pentru acest lucru decât o statistică a abuzurilor la care sunt supu i minorii, de cele mai multe ori de rudele lor. Nici în ara noastră lucrurile nu stau bine din acest punct de vedere.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului şi Adopţie a înregistrat, în primul semestru al anului în curs, 7.815 cazuri de abuz, neglijare şi exploatare a copilului, din care 3.473 în mediul urban şi 4.342 în rural. Conform statisticilor ANPDCA, cele mai multe cazuri au fost de neglijare - 5.594, din care 3.190 în mediul rural. În primul semestru, au fost închise 3.504 cazuri, iar în 92 de situaţii s-a iniţiat urmărirea penală a celor responsabili. În perioada menţionată au fost înregistrate 597 de cazuri de abuz fizic, 923 de abuz emoţional şi 484 de abuz sexual. La acestea se adaugă 149 de cazuri de exploatare prin muncă, 11 cazuri de exploatare sexuală şi 157 de exploatare pentru comitere de infracţiuni. Totodată, în perioada ianuarie - iunie 2018, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a dispus plasamentul în regim de urgenţă pentru 1.414 copii, iar pentru 77 de copii plasamentul de urgenţă a fost dispus de instanţă.

În total, în 563 de cazuri s-a iniţiat urmărirea penală a agresorului, din care în 125 de cazuri pentru abuz fizic, în 41 de cazuri pentru abuz emoţional, în 266 de cazuri pentru abuz sexual, 92 de cazuri pentru neglijare, 6 cazuri pentru exploatare sexuală şi 33 de cazuri pentru exploatare în vederea comiterii de infracţiuni. După cum se poate observa, nu toate abuzurile au fost pedepsite de lege, în nepermis de multe cazuri agresorii scăpând fără nicio problemă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb